30 martie 2017

Romania si Republica Moldova, schimb de bune practici in dezvoltarea serviciilor integrate pentru adolescenti si tineri

0 Comentarii
Preşedintele Consiliului Judeţean Bacău, Sorin Braşoveanu a participat in data de 27 martie 2017, la conferinţa de presă organizată de către UNICEF România şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Bacău (D.G.A.S.P.C.) care a avut loc la Centrul de Afaceri şi Expoziţii ”Georgeta şi Mircea Cancicov”. Conferinţa de presă a deschis seria de evenimente programate a se desfăşura în perioada 27-28 martie 2017, în Bacău, cu ocazia schimbului de experienţă între guvernele României şi Moldovei, respectiv al Ministerelor Tineretului şi Sportului din cele 2 ţări. Alături de preşedintele Consiliului Judeţean Bacău s-au aflat Marius Dunca, Ministrul Tineretului şi Sportului din România, Victor Zubcu, Ministrul Tineretului şi Sportului din Republica Moldova, Sandie Blanche, reprezentantul UNICEF în România, primarul municipiului Bacău, Cosmin Necula, reprezentanţi ai administraţiei publice centrale. 
    Organizată de către Reprezentanţa UNICEF în România, activitatea are drept scop să aducă împreună reprezentanţi ai guvernelor, ai autorităţilor locale şi ai societăţii civile, precum şi adolescenţi şi tineri din România şi Republica Moldova pentru a împărtăşi bune practici din cele două ţări în dezvoltarea serviciilor integrate pentru adolescenţi şi tineri la nivel local. Accentul este pus pe coordonarea intersectorială, pe inovaţie, participarea adolescenţilor şi tinerilor şi sustenabilitate. 
    ”Vă felicit pentru că ceea ce faceţi la nivelul judeţului Bacău, pentru că sunteţi un model de implicare şi dezvoltare al programelor pentru tineret. Este datoria noastră să investim în tineri pentru că un  popor fără tineri este un popor fără viitor. Cred că este necesar să ne implicăm în consultare, colaborare, în comunicare şi consider că trebuie să ne aplecăm cu toţii spre viitorul acestei ţări. Guvernul României vine cu un set de măsuri – crearea şi gestionarea de programe naţionale de formare, promovarea culturii şi activităţilor vocaţionale sau implementarea programului naţional de consiliere şi orientare în carieră. Sunt doar câteva exemple pentru avem convingerea că este datoria şi responabilitatea să investim în generaţia tânără” , a subliniat Ministrul Tineretului şi Sportului, Marius Dunca.
    La rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean Bacău a punctat faptul că ”toate proiectele implementate în Bacău sunt rodul unui efort de echipă şi al colaborării de lungă durată cu UNICEF-ul. Bazele acestei experienţe referitoare la dezvoltarea de servicii integrate şi a integrării socio-profesionale a tinerilor aflaţi în situaţii de vulnerabilitate a fost în anul 2 000, prin proiectul ”Copiii mai întâi”, pentru ca, ulterior această componentă să fie dezvoltată şi peste 550 de tineri sunt, în prezent, beneficiari ai diverselor servicii oferite de către D.G.A.S.P.C.
    Agenda activităţilor comune celor două delegaţii cuprinde şi vizita echipei din Moldova, în data de 27 martie, la Centrul de Pregătire Profesională pentru adolescenţi şi tineri ”Învăţ, ştiu, pot!”, dezvoltat de D.G.A.S.P.C. Bacău în parteneriat cu UNICEF. În cadrul acestei vizite va fi prezentat proiectul amintit şi va fi organizată o întâlnire cu tinerii absolvenţi ai cursului de formare. În 28 martie, delegaţia Republicii Moldova ar urma să viziteze localităţile Lipova şi Răchitoasa unde vor avea întâlniri cu primarii şi cu lucrătorii din cadrul modelului de intervenţie Pachetul Minim de Servicii şi al proiectului D.G.A.S.P.C. Bacău – Centrul de resurse pentru tinerii în situaţii de risc.  

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu