10 mai 2017

Presedintele Consiliului Judetean Bacau s-a intalnit cu seful Telekom

0 Comentarii
Președintele Consiliului Județean Bacău, Sorin Brașoveanu s-a întâlnit marți, 9 mai 2017, cu Miroslav Majoroš, CEO al grupului de companii Telekom România. La discuții au participat și directorul Direcției Tehnic-Investiții și Lucrări Publice, Cornelia Gireadă și Silviu Botez, director al Direcției Dezvoltare Durabilă și Managementul Proiectelor din aparatul propriu al Consiliului Județean Bacău. În cursul întrevederii au fost expuse proiectele și prioritățile fiecărei instituții iar punctele comune au fost proiectele de educație dar și despre conceptul de ”Smart City”. ”Cred că este un interes, în egală măsură al județului Bacău, dar și al Regiunii Nord-Est, expus de altfel și în Strategia de Dezvoltare pentru a dezvolta și acoperi prin conectivitate inclusiv zonele albe unde în acest moment nu există astfel de servicii. Vorbim despre cea mai simplă și directă metodă de a conecta comunitățile respective prin intermediul internetului, iar accesul la toate tipurile de servicii ar fi mult mai rapid. Conectivitatea a devenit o componentă esențială mai ales în contextul proiectului-pilot pe care îl implementăm în prezent, prin care, printr-o abordare integrată - educație, sănătate și social, furnizăm servicii la nivelul comunităților.”, a expus președintele Sorin Brașoveanu.
     Reprezentanții Telekom s-au arătat impresionați de inițiativele proiectului, cu atât mai mult cu cât compania derulează, în prezent o serie de proiecte de educație digitală în școli din diferite comunități. ”Exact abordarea pe care ați prezentat-o este și cea pe care noi o promovăm în diferite localități din țară. Iar atunci când vorbim despre educație digitală, vorbim de fapt, despre un concept integrat, o platformă educațională care să aducă împreună părinții și copiii, un instrument, în egală măsură de supraveghere dar și de petrecere a timpului, împreună”, a precizat Miroslav Majoroš, CEO al Telekom România.
     Un alt segment care a stimulat un interes comun este cel privitor la ”Smart City”. Sintagma ”orașe inteligente” descrie orașele care apelează intensiv la tehnologiile noi ”tip Smart”, dedicate  îmbunătățirii  serviciilor publice, creșterii nivelului de confort al cetățenilor din localitățile  urbane și rurale, eficientizării consumurilor de resurse și reducerii cheltuielilor pe termen mediu și lung. Instituțiile comunității europene acordă o susținere  consecventă  dezvoltării localităților urbane și rurale în ”scenariul SMART”. ”Compania noastră ar putea investi peste 4 miliarde de Euro în proiecte de tip ”Smart City” în România, în anii următori, iar dacă vorbim despre parteneriate și despre proiecte finanțate prin fonduri europene vă asigurăm că Deutsche Telekom dispune de resurse specializate care vă pot furniza asistență”, a ținut să adauge Miroslav Majoroš. 
     Întâlnirea a continuat în satul Temelia, comuna Gura Văii, unde oficialii de la Telekom și vicepreședintele Consiliului Județean Bacău, Silviu Ionel Pravăț, au urmărit implementarea Proiectul Ro-NET. Scopul proiectului RO-NET este de a extinde raza de acțiune a magistralei de comunicații electronice în "zonele albe", din zonele rurale, abordând lipsa de infrastructură de bandă largă necesară. Crearea de backhaul în zonele care nu sunt deservite de Internet, pentru operatorii comerciali și va încuraja extinderea acoperirii cu rețea de bandă largă, în zonele rurale. Rețeaua va oferi o bază deschisă de acces, la nivel de gros, terților operatori, care vor avea posibilitatea de a adăuga infrastructuri de acces (adică ultimul segment sau ”last mile”) și de a furniza servicii de comunicații în bandă largă utilizatorilor finali.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu