16 octombrie 2020

Școala Națională de Pregătire a Agenților de Penitenciare Târgu Ocna va avea un complex de pregătire fizică și educațională modernizat

0 Comentarii


Infrastructura Școlii Naționale de Pregătire a Agenților de Penitenciare Târgu Ocna (SNPAP Tg Ocna) va fi modernizată prin optimizarea complexului de pregătire fizică și educațională a personalului de penitenciare și achiziționarea unei aplicații informatizate care va facilita gestionarea procesului educațional al elevilor școlii. Investița va include un amfiteatru, o sală de sport, un poligon de tragere, un simulator de specialitate exterior și diferite spații amenajate pentru desfășurarea activităților și probelor sportive în procesul de selecție și formare a personalului poliției penitenciare.

SNPAP Tg Ocna are calitatea de partener în proiectul Correctional, finanțat prin Mecanismul Financiar Norvegian 2014 – 2021, programul „Justiție”. Proiectul își propune întărirea capacității resurselor umane din sistemele penitenciar și de probațiune și îmbunătățirea calității și adaptarea formării profesionale la nevoile actuale ale celor două sisteme.

Conform calendarului de implementare a proiectului, în luna august a fost semnat contractul pentru studiul de fezabilitate al Complexului de pregătire fizică și educațională a personalului de penitenciare, acesta urmând a fi finalizat în prima parte a lunii decembrie a.c..

Cel de-al doilea obiectiv al proiectului, aplicația de management educațional (EMES), va răspunde cerințelor și nevoilor elevilor și profesorilor Școlii Naționale de Pregătire a Agenților de Penitenciare Târgu Ocna. Procedura de achiziție a fost demarată în luna august, în prezent fiind în etapa de evaluare a ofertelor.

Proiectul Correctional, demarat în anul 2019, cu o durată de implementare de 56 de luni, este gestionat de Administrația Națională a Penitenciarelor, în calitate de promotor de proiect, în parteneriat cu instituții norvegiene și alte patru unități ale sistemului penitenciar românesc.




0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu