22 septembrie 2024

Profi, alături de comunitățile din Galați și Vaslui

0 Comentarii


Rețeaua de magazine Profi, impresionată de distrugerile și imensele pierderi suferite de comunități întregi din județele Galați și Vaslui pe care furia apelor le-a lăsat fără locuințe și bunuri, continuă să trimită ajutoare în timp ce evaluează  impactul inundațiilor asupra magazinelor sale din Cudalbi, Costache Negri și Pechea și face eforturi pentru a le repune în funcțiune.

 

Încă din weekend, Profi a început să răspundă prompt cererilor de ajutor primite de la partenerii săi de încredere: Crucea Roșie Galați, Crucea Roșie Vaslui, Asociația Blondie, Asociația Glasul Vieții și Asociația Casa Share.

 

Luni, Profi a trimis un prim val de 30 de tone de bunuri de bază. Împreună cu echipele sale din depozite, a reușit să trimită tone de ulei, zahăr, faină, orez, conserve, pâine proaspătă, biscuiți, apă și produse de îngrijire personală, iar prin intermediul Asociației Blondie, la cei mici, unii dintre ei rămași chiar și fără adăpost, au ajuns mii de scutece și sute de kilograme de lapte praf.

 

Primul transport a ajuns luni în zonele afectate, urmat marți de un al doilea, către Primăriile din Cudalbi, Grivița și Zorleni. Un al treilea val de susțineri a plecat joi către Pechea și Costache Negri, iar companie este hotărâtă să trimită ajutoare în continuare, ținând legătura cu partenerii săi, cu autoritățile și cu echipele de salvare, asigurându-se că ajutoarele ajung acolo unde este cea mai mare nevoie de ele.

 

În comunitățile în care activează, Profi îi ajută pe toți cei care au suferit pierderi personale, inclusiv pe propriii săi angajați, oferindu-le susținere, empatie și o mână de ajutor în astfel de momente deosebit de grele. 

 

Cu peste 28.000 de angajați și o rețea extinsă de magazine, Profi isi asumă responsabilitatea de a susține comunitățile din care face parte și să contribuie la refacerea vieților afectate de inundații.

 

Proiect FSC dedicat tinerilor din satele defavorizate

0 Comentarii


Fundația de Sprijin Comunitar (FSC) anunță un nou proiect „Pregătim tineri de valoare în comunitățile Băcăune”, cofinanțat de Consiliul Județean Bacău care își propune să pregătească tinerii din zonele rurale ale județului Bacău pentru a înțelege mai bine tendințele din piața muncii în contextul schimbărilor socio-demografice și digitale din România și Europa. Acest proiect vine în întâmpinarea nevoii de dezvoltare a spiritului civic și a implicării prin voluntariat în viața comunităților locale.

Obiectivul general al proiectului este de a dezvolta competențele necesare pentru succesul tinerilor în alegerea carierei, prin formare acreditată în competențe antreprenoriale și accesul la informații avizate de la profesioniști, distribuite prin intermediul unor podcasturi. Totodată, proiectul își propune să dezvolte spiritul civic și încurajează implicarea tinerilor în viața comunității prin voluntariat.

 

Proiectul este cofinanțat de Consiliul Județean Bacău, prin Programul finanțărilor nerambursabile din bugetul propriu pentru anul 2024, conform Legii nr. 350/2005. Durata proiectului este de 3 luni iar activitățile au demarat începând cu data de 22.08.2024.

Un nou proiect FSC dedicat seniorilor din Satul Seniorilor Milly

0 Comentarii


Fundația de Sprijin Comunitar (FSC) derulează un nou proiect „O viață frumoasă și mult respect pentru seniori vulnerabili!”, cofinanțat de Consiliul Județean Bacău care își propune să  îmbunătățească și să dezvolte servicii integrate și de calitate pentru persoanele vârstnice aflate în îngrijire rezidențială. Acesta vizează atât îmbunătățirea infrastructurii și a dotărilor, cât și organizarea de activități menite să crească bunăstarea beneficiarilor.

Obiectivul general al proiectului vizează imbunătățirea conditiilor de locuit si a serviciilor oferite persoanelor vârstnice îngrijite în regim rezidențial la „Satul Seniorilor Milly” din Buhuși, alături de celebrarea Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice, prin care dorim să transmitem un mesaj puternic de respect, empatie și angajament pentru asigurarea în derularea serviciilor dedicate și adaptate nevoilor acestei categorii vulnerabile.

 

Proiectul este cofinanțat de Consiliul Județean Bacău, prin Programul finanțărilor nerambursabile din bugetul propriu pentru anul 2024, conform Legii nr. 350/2005. Durata proiectului este de 3 luni, iar activitățile au demarat începând cu data de 22 august 2024.

Rețeaua de magazine Profi se alătură eforturilor de ajutorare a comunităților grav afectate de inundații

0 Comentarii


După inundațiile devastatoare care au lovit localitățile din Moldova, cauzate de Ciclonul Boris, Profi nu doar că își evaluează propriile pierderi, ci se concentrează pe un aspect esențial: sprijinirea celor care au pierdut totul în calea apelor.

 

„În momente ca acesta, solidaritatea devine o datorie morală. Ne vedem afectați, dar există oameni care au pierdut mult mai mult, iar noi nu putem rămâne indiferenți. Ne implicăm cu toate resursele pe care le avem la dispoziție pentru a aduce alinare și sprijin acolo unde este nevoie,” a declarat Călin Costinaș, director general adjunct al magazinelor Profi. „Deși magazinele noastre din Cudalbi, Costache Negri și Slobozia Conachi au fost grav avariate de ape, prioritatea noastră este să contribuim activ la refacerea comunităților. Deja trimitem ajutoare vitale către zonele în care accesul a fost restabilit.”

 

În colaborare cu Asociația Blondie, Profi a donat mii de scutece și sute de kilograme de lapte praf pentru mamele și copiii afectați, mulți dintre aceștia fiind acum fără adăpost. Pe lângă aceasta, împreună cu Asociația Glasul Vieții, condusă de părintele misionar Dan Damaschin, trimitem apă potabilă, produse de igienă, alimente neperisabile și alte bunuri esențiale către județele Vaslui și Galați. Suntem, de asemenea, în discuții cu Crucea Roșie pentru a dezvolta un plan de ajutor structurat care să răspundă nevoilor imediate și să sprijine refacerea comunităților din regiune. Profi se angajează să fie alături de oamenii care trec prin aceste încercări grele, oferind nu doar produse, ci și speranță.

6 septembrie 2024

Profi, recunoscut ca Top Employer în România

0 Comentarii


Profi, cel mai mare angajator privat din țară, cu peste 28.000 de angajați în mai bine de 1.730 de magazine proprii și Partener prezente în 846 de localități urbane și rurale,  a fost recunoscut caTop Employer în România de către Top Employers Institute.

 

În urma unui proces intens de evaluare, Profi a fost apreciat pentru oportunitățile de dezvoltare personală și profesională a angajaților, precum și pentru politicile de HR create pentru #OameniidelaProfi.  Toate politicile de resurse umane sunt realizate intern în Profi, fiind adaptate permanent pentru a răspunde exigențelor unui mediu concurențial puternic, dar și provocărilor celui mai mare angajator privat din România.

 

„Recunoașterea Profi ca Top Employer în România este o confirmare a angajamentului nostru de a crea un mediu de lucru pozitiv și o cultură a transparenței, colaborării și dezvoltării. Punem suflet în fiecare zi în magazinele noastre și în tot ceea ceea ce facem pentru clienții, furnizorii și partenerii Profi, dar și în relațiile pe care le avem între noi, ceea ce ne oferă un mediu de lucru plăcut. La Profi fiecare poate deveni cea mai bună versiune a sa. Privim certificarea ca pe un motiv de mândrie, cu atât mai mult cu cât ne-am desenat intern în Profi fiecare strategie, proiect și process. Certificarea ne onorează și ne ajută să învățăm să facem lucrurile tot mai bine pe viitor”, declară Diana Stoica, Director Resurse Umane.

 

Profi este Top Employer în România ca parte a unui grup select de doar 43 de companii care au reușit să primească această recunoaștere în 2024.  Companiile care sunt certificate de Top Employers Institute ca Angajatori de Top și-au luat angajamentul de a pune oamenii în centrul activității lor. Institutul Top Employers, organizație independentă, analizează companiile pe baza a 20 de criterii de evaluare structurate în șașe categorii. Sunt monitorizate managementul resurselor umane, mediul de lucru, procesul de recrutare, oportunitățile de dezvoltare oferite angajaților, bunăstarea angajaților și diversitatea, dar și incluziunea la locul de muncă.

Pozitia Profi in legatura cu recentele inspectii inopinate ale Consiliului Concurentei

0 Comentarii


Consiliul Concurentei a efectuat inspectii inopinate la sediul si punctele de lucru ale Profi in legatura cu o investigatie privind presupuse practici comerciale neloiale in relatia contractuala cu Pravalia D’Art SRL.

 

Investigatia priveste relatia pe care Profi a avut-o cu respectivul furnizor si in privinta careia ne-am mai prezentat public pozitia si in trecut, ocazie cu care am prezentat toate detaliile si informatiile relevante pentru public.

 

In plus, in acord cu principiile si politicile de guvernanta ale Profi, mentionam ca am cooperat pe deplin cu reprezentantii autoritatii cu ocazia derularii inspectiilor inopinate si asiguram autoritatile de intreaga noastra cooperare in legatura cu cercetarea aprofundata pe care o deruleaza.

 

FRENEMIES aduc bucurie și tandrețe la PROFI

0 Comentarii


Mitul dușmăniei dintre pisică și cățel se destramă la Profi odată cu sosirea veselilor Frenemies, acum prieteni la cataramă.

 

“Publicul ne întreabă nerăbdător care este marea surpriză care vine după urseroi și după oițele năzdrăvane, marile succese care au adus atât de multă bucurie celor care ne-au vizitat magazinele în anii trecuți,” dezvăluie Gaetan Pacton, directorul general Profi. “Ei bine, a sosit momentul să vă facem cunoștință cu pisicuțele și cățeii Frenemies, personaje care aduc veselie și noi motive de tandrețe în 2024. Animăluțe simpatice, pisicuțele și cățeii adesea se joacă și chiar și dorm împreună. Este o plăcere să le observi și să înveți de la ele cum poți trece peste diferențe, cum să le accepți.

 

De acum, și până la mijlocul lunii octombrie, Profi prezintă o colecție de abțibilduri din vinil, plușuri și mini-plușuri, Frenemies cu diferite ocupații: roboți, intelectuali, pickaboo, jucători, magicieni, funky, skateri, fantastici, astronauți, luptători, sportivi și supereroi. Toți sunt gata de joacă, gata să inspire momente de bucurie pentru copii și pentru cei mari.

 

Cumpărăturile făcute în magazin generează puncte care acumulate fie pe carduri de carton, fie în aplicația Profi, unde primesc puncte suplimentar, permit achiziționarea de Frenemies la prețuri speciale, iar pagina www.frenemies.ro  deschide o atrăgătoare lume de jocuri si veselie pentru toți cei care ajung acolo.

 

Veselia este amplificată de un cântec antrenant si de invitația la dans, la mișcare sănătoasă, adresată tuturor prietenilor universului Frenemies.


Scolile de Vara FSC

0 Comentarii


Copiii din comunitățile rurale defavorizate din estul judetului Bacau au beneficiat de o experiență educativă si recreativă de neuitat în cadrul Școlilor de Vară organizate de Fundația de Sprijin Comunitar (FSC). Acest program, destinat să îmbogățească nu doar cunoștințele și abilitățile participanților, ci să le și ofere un cadru prielnic pentru dezvoltarea personală, a fost primit cu mult entuziasm de cei peste 600 de copii participanți.

Desfășurate în sesiuni săptămânale, Școlile de Vară au debutat din luna Iulie și s-au încheiat la jumătatea lunii August, fiind organizate în mai multe sate si comune din estul județului Bacău, mai precis Slobozia Nouă, Stănișești, Colonești, Răchitoasa, Tamași, Dealu Morii, respectiv Centrul Mozaic din Bacău, oferind o atmosferă de vacanță activă tuturor participanților și activități așteptate cu nerăbdare de-a lungul anului.

 

Punem Suflet în Campionatul Național de Super Rally Trofeul Profi

0 Comentarii


Sportul susținut prin programele Profi este încurajat concret în zilele de 9 și 10 august, când Timișoara va găzdui a doua etapă a Campionatului Național de Super Rally, Trofeul Profi Timișoara.

 

In 2024, Profi pune suflet in 63 de proiecte in sănătate, educație, mediu, sport, cultură, social și inovație,” declara Gabriela Sirbu, director sustenabilitate, Profi. “Punem suflet în business, precum în viață.”

 

Nume consacrate ale motorsportului românesc, cum ar fi Mihai Leu, Costel Cășuneanu, Vali Porcișteanu, Leo Borlovan (câștigătorul ediției din 2023), precum și localnicii Radu Benea și fiul său, Nicolas Benea se numără printre cei care vor parcurge două ture ale traseului spectaculos din zona Iulius Town, de aproximativ 4.4 km.

 

Eevenimentul debutează vineri, 9 august, cu verificările și validarea înscrierilor. Startul festiv și prezentarea echipajelor vor avea loc la ora 19:00, oferind localnicilor și vizitatorilor Timișoarei atmosfera unei mari competiții naționale.

Sâmbătă, 10 august, începând cu ora 9:00, vor avea loc manșele de recunoașteri și antrenament, iar cele două manșe de concurs se vor desfășura între orele 13:00 și 14:45, iar câștigătorii vor fi premiați la ora 15:00, în zona Parcării VIP Iulius Town.

 

Romania, tara in care 6 din 10 adulti au renuntat la studii dupa clasa a VIII-a

0 Comentarii


Iata ce spunea jurnalista americana Amanda Ripley in cartea „Cei mai destepti copii din lume si modelele de invatamant care i-au format”: „Prea mult timp profesori mediocri le servisera o hrana care nu trebuia mestecata. Daca esuau, consecintele erau putine. Abia mai tarziu, dupa liceu, aveau sa descopere ca fusesera inselati. Lumea reala nu dadea intotdeauna a doua sau a treia sansa; lumea reala nu dadea credit pentru prezenta.”


  • Desi, oficial, scoala este gratuita, cele mai costisitoare aspecte in cresterea unui copil sunt: educatia, hainele si incaltamintea, alimentatia si activitatile extrascolare. 33% dintre romani mentioneaza un cost lunar intre 1.000 si 2.000 RON, iar 36% estimeaza o medie lunara de peste 2.000 RON pentru cresterea unui copil.
  • In ultimii ani sistemul de invatamant s-a confruntat cu scaderea numarului de elevi si studenti, diminuarea accesului la educatie de calitate, rezultate slabe la testari si un nivel ridicat de abandon scolar. Rata de parasire timpurie a scolii in Romania (16%) este dubla fata de media Europei.
  • 22% dintre romani spun ca imbunatatirea calitatii si accesului la educatie ar avea cel mai puternic impact pozitiv asupra vietii lor. Sase din zece romani traiesc fara siguranta zilei de maine, visand la un sistem de invatamant calitativ, cu profesori bine pregatiti si dotari scolare necesare.

Mai multe date despre educație în raport cu piața muncii calitatea vieții sunt disponibile in materialul anexat.

La sat, 1 din 10 copii nu urmeaza nicio forma de invatamant, iar 1 din 4 elevi abandoneaza scoala. De ce? Aproape jumatate dintre parintii din mediul rural admit ca nu au bani sa-i trimita pe copii zilnic la scoala. Si totusi, cum arata invatamantul in mediul rural atunci cand se investeste in eliar copiii au acces la educatie in conditii moderne? Au imbunatatirile aduse infrastructurii scolare impact si asupra performantei elevilor, contribuind la imbunatatirea rezultatelor acestora? 

Asociatia BookLand, care a reusit in timp record (putin peste 4 ani) sa renoveze 80 de scoli si gradinite rurale in toate judetele, spune ca DA. Iar datele colectate sustin aceasta afirmatie. Incepand cu anul 2022, BookLand a urmarit indicatorii de performanta scolara inregistrati in peste 50 din cele 80 de scoli si gradinite renovate. Astfel, pentru prima data, asociatia a putut avea o imagine de ansamblu asupra performantelor ante/post renovare, dar si sa inteleaga in ce masura investitiile in infrastructura au impact asupra actului educational. Cifrele nu sunt bombastice, insa sunt conforme cu realitatea si arata o schimbare clara in bine in numai 2 ani. Este, practic, doar inceputul! Dar e suficient?

Pentru ca si-a propus sa asigure elevilor din mediul rural un pachet complet de servicii educationale, Asociatia BookLand va demara in August 2024 constructia primului sau Campus Preuniversitar Profesional in sistem Dual, unde vor fi formati viitorii muncitori calificati in productie si servicii. Campusul isi va deschide portile in 2025 in judetul Arges pentru ~300 de elevi din satele aflate in proximitatea comunei Vulturesti si va asigura toate ciclurile de invatamant: primar, gimnazial, liceal si postliceal (profesional), urmand a fi dotat cu toate spatiile si facilitatile necesare. Liceenii vor putea face practica in intreprinderile sociale deschise in Campus, precum si in cadrul companiilor din judet care le platesc formarea profesionala, urmand ca, dupa finalizarea studiilor si obtinerea certificarii, sa poata accesa oportunitatile de angajare asigurate de partenerii economici. Investitia este estimata la peste 5 milioane EURO, iar experienta dobandita in acest prim campus va sta la baza unei retele nationale de centre educationale profesionale similare, pe care BookLand le va construi, pentru a incuraja stabilitatea, sustenabilitatea si prosperitatea mediului rural.

Pianista de renume mondial Lilya Zilberstein va susține în toamnă un recital de pian la Ateneul Român din București

0 Comentarii


Una dintre cele mai cunoscute pianiste ale lumii și Președinta juriului Secțiunii de Pian a celei de a XIX-a ediții a Concursului Internațional George Enescu, Lilya Zilberstein va susține joi, 19 septembrie 2024, ora 19:00, un recital de excepție pe scena Ateneului Român.

 
Programul serii va include suita Valses nobles et sentimentales de Maurice Ravel, Quelques Danses op. 26 de Ernest Chausson, Introduction, variations brillantes et rondeau de chasse op. 202 de Carl Czerny și 13 Preludii, Opus 32 de Serghei Rachmaninov.
 
Cunoscută, apreciată și ovaționată de către publicul din întreaga lume, Lilya Zilberstein este o artistă despre care pianista Martha Argerich, partenera sa pentru concertele duo, spunea într-un interviu acordat publicației La Repubblica în 2011 că este “o pianistă fără cusur, cu un mod complet natural de a cânta, pur și simplu de clasă mondială”.
 
Concursul Internațional George Enescu se desfășoară o dată la doi ani la București sub Înaltul Patronaj al Președintelui României. Organizat de Artexim, Concursul Enescu este un proiect cultural finanțat de Guvernul României prin Ministerul Culturii.

Chio obține rentabilitate a cheltuielilor de publicitate de 16 ori mai mare și vânzări în creștere prin rețeaua Retail Media Profi

0 Comentarii


Chio, un brand european de top de gustări, în parteneriat cu retailerul cu cea mai mare acoperire națională, Profi și cu Footprints AI, startup-ul de tehnologii avansate pentru monetizarea datelor dedicate retailerilor, obține o rentabilitate de 16 ori mai mare a cheltuielilor de publicitate prin recenta campanie de retail media. Valorificând capabilitățile avansate ale rețelei de Retail Media Profi, implementată de Footprints AI, noul canal media a captat aproape jumătate din toate conversiile digitale din cadrul campaniei naționale Chio, generând o creștere impresionantă de 3% în vânzări comparativ cu toate celelalte canale.

 

Rezultate excepționale

 

Achiziție de utilizatori. Campania de retail media desfășurată în cadrul rețelei Profi stabilește un nou standard pentru eficiența canalului, obținând 48% din totalul conversiilor digitale și traficului pe website, depășind astfel platformele digitale tradiționale precum YouTube, Facebook, social media ads sau influencer marketing.

 

Vânzări în creștere. Cu o alocare de doar 6% din totalul bugetului de media către retail media, campania a depășit obiectivele, generând o creștere spectaculoasă de 12% în volumele de vânzări în magazinele participante și adăugând 3 procente la vânzările suplimentare față de canalele tradiționale.

 

Return on Ad Spend (ROAS): Aceste rezultate au determinat o rentabilitate a cheltuielilor de publicitate (ROAS) impresionantă, de 16 ori mai mare decât celelalte canale media pentru brandul Chio, demonstrând capacitatea inegalabilă a retail media de a stimula vânzările.

 

“Campania-test de retail media ne-a depășit așteptările, obținând rezultate remarcabile cu o investiție de doar 6 procente din bugetul total. Am putut comunica personalizat și relevant cu fiecare categorie de consumatori Chio și am avut posibilitatea de a analiza în timp real impactul campaniei și de a ajusta strategiile pe parcurs. Vom aprofunda comunicarea cu consumatorii gustărilor noastre folosind retail media și plănuim să integrăm acest canal constant în mixul nostru de media.”, a declarat Marian Chiracheș, Head of Marketing Intersnack România și Bulgaria.

 

Strategia campaniei. Desfășurată pe multiple canale retail media (in-store, on-site, off-site), campania a livrat mesajele publicitare în mod dinamic și hiper-personalizat, vizând consumatorii pe baza comportamentelor acestora de consum și a geolocalizării. Comunicarea a fost realizată pe întregul parcurs al procesului de cumpărare, cu un accent deosebit pe momentul achiziției. Chio a avut oportunitatea de a analiza impactului campaniei asupra obiectielor de vânzări în timp real. Această viziune a fost susținută de recomandările generate de tehnologia AI.

 

“Ne bucură faptul că am demarat această rețea de retail media dezvoltată împreună cu partenerul local de tehnologie Footprints AI, și că astfel putem oferi o experiență de shopping îmbunătățită pentru clienții noștri, și brand-urilor, ecosistemul pentru desfășurarea unor campanii mai eficiente.

Depunem eforturi continue pentru a perfecționa infrastructura rețelei noastre de retail media, deja foarte bine conectată, deoarece privim cu multă încredere către viitorul ei și la beneficiile pe care le aduce tuturor celor trei actori implicați în acest proces: consumatorul, brand-ul și retailer-ul.”, a spus Călin Costinaș, Deputy CEO Profi.

 

„Transformarea accelerată a retail media plasează Footprints AI într-o poziție unică. Operăm cea mai extinsă rețea de retail media din România, lucrând cu date reale de la peste 8,5 milioane de consumatori. Platforma noastră globală, avansată și disponibilă comercial, folosește inteligența artificială pentru a transforma datele în timp real în informații valoroase, anonimizate, pentru branduri. Iar în contextul în care modelele de monetizare a datelor se maturizează, datele captive ale retailerilor permit acum cea mai personalizată experiență de comunicare cu consumatorii practicată vreodată, fapt care invită la o colaborare mai strânsă între advertiseri și retaileri, creând oportunități bilaterale de creștere și inovație”, spune Dan Marc, CEO Footprints AI.