29 februarie 2012

Stand-Up Comedy cu Catalin Bordea si Cosmin Natanticu

0 Comentarii

Pub Subway va invita duminica 18 martie de la ora 21:00 la un spectacol de Stand-up Comedy cu Catalin Bordea si Cosmin Natanticu.



Intrarea: 15 lei

Spring Student Party

0 Comentarii
Pub Subway va invita joi 8 martie incepand cu ora 22:00 la ''Spring Student Party''.
House/Tech-House/Hip-Hop Party cu Dj Eskat si Dj Sergio Moratti.
Intrarea libera.

Concurs de desene

0 Comentarii
Data limită pentru trimiterea lucrărilor la concursul de desene cu prilejul aniversării a 20 de ani de la încheierea Tratatului româno-german privind cooperarea prietenească şi parteneriatul în Europa, a fost prelungită până în 16.03.2012, inclusiv.
Ambasada Germaniei la Bucureşti organizează, împreună cu Romfilatelia, un concurs de desene cu tema „prietenie“. Desenul câştigător va sta la baza ilustrării de către Romfilatelia a unei emisiuni de mărci poştale cu prilejul aniversării încheierii Tratatului.
Toţi elevii începând cu clasa a 5-a şi studenţi ai şcolilor şi universităţilor din România sunt invitaţi să-şi exprime pe hârtie, în mod artistic, ideile pe tema „prietenie“. Evaluarea lucrărilor se va face pe trei grupe de vârstă. Vor fi premiate cele mai bune zece desene din fiecare grupă de vârstă.

Concurs de fotografie

0 Comentarii


Se da startul celei de-a II-a editii a concursului de fotografie pentru elevii de liceu “Lunca Bistritie”.
PARTICIPANŢII trebuie să fie elevi în liceele şi colegiile din municipiul Bacău cu vârsta cuprinsă între 14 şi 20 de ani.
ZONA în care vor fi realizate fotografiile este lunca Bistriţei, pe raza municipiului Bacău de la podul de cale ferată de lângă parcul Gherăieşti până la barajul lacului de la Insula de Agrement.



PERIOADA în care vor fi realizate fotografiile înscrise în concurs este 28 februarie 2012 – 20 mai 2012.
Fotografii pot inscrie cate o lucrare pe fiecare din cele doua teme: VIATA SALBATICA si PEISAJ.
Fotografiile înscrise vor fi trimise la dimensiunea minimă 1600×1200 pixeli in format jpeg, transmise până la data de 20 mai 2012, inclusiv, pe adresa de e-mail: luncabistritei@yahoo.com.

PREMII:
Juriul acordă în baza punctajelor obţinute pentru o fotografie, premiul I, II şi III pentru fiecare din cele 2 teme foto: Peisaj şi Viaţă sălbatică. Vor fi premiate 6 fotografii.
2 x Premiul I - 300 lei
2 x Premiul II - 200 lei
2 x Premiul III - 100 lei

CALENDARUL CONCURSULUI
Lansare competiţiei: 28 februarie 2012
Realizarea şi înscrierea fotografiilor: 28 februarie – 20 mai 2012
Jurizare: 20 mai – 31 mai 2012
Festivitate premiere: 2 iunie

Fresh Spring Party

0 Comentarii
Pub Republic va invita sambata 3 martie la ''Fresh Spring Party''. Vine, vine primavara, asa ca avem inca un motiv sa petrecem.
Asa ca va asteptam sambata seara cu multe surprize de sezon, muzica buna si shoturi fierbinti.
Haideti sa topim zapada.

Targ de flori si o noua colectie fashion

0 Comentarii
Satui de iarna si de capriciile ei, abia asteptam primii muguri si colti ai ierbii. real,- a pregatit pentru toti clientii sai vesti bune de primavara, prin lansarea noii colectii fashion de primavara-vara 2012 si organizarea unui targ al florilor.
In ton cu nuantele si culorile naturii revenite la viata, noua colectie de primavara-vara de la real,- propune peste 120 de articole noi, pentru toate categoriile de public: femei, barbati si copii, intre care se remarca textilele sub marca proprie Designers. In plus fata de articolele textile, colectia cuprinde si produse de lenjerie de corp, accesorii si bagaje.
Moda primaverii pentru femei vine cu un suflu nou, dat de culorile vii, de vara, preferate de adeptele unui stil casual. Alaturi de rozul, albastrul sau verdele tineresc, clientii vor regasi si tinute elegante sau office, in game mai sobre, cu bejuri si griuri nuantate. Pentru barbati, stilul predominant se caracterizeaza cel mai simplu drept urban. Fie casual sau formal, barbatul primaverii 2012 poarta camasa si pantaloni twill sau chino, pantofi eleganti si culori care ii ofera distinctie: maroul, albastrul si negrul sunt oricand la moda. in timpul liber, va prefera stilul lejer sau sport, caracterizat de jeans-i si tricouri in culori si cu imprimeuri diverse, asortate cu mocasini. Un public special il constituie copiii, pentru care real,- aduce textile sub marcile proprii Zebralino si My Little Bear, cu imprimeuri cunoscute si indragite de cei mici, din desenele animate.
Florile au locul lor special in magazinele real,-, iar pana pe data de 7 Martie, in cadrul Targului de flori, clientii pot beneficia de ofertele promotionale la numeroase specii de plante de sezon, pentru ghivece, gradini sau vaze, intr-o multitudine de culori si nuante: zambile, hortensii, campanule, trandafiri japonezi, mix-uri de trandafiri, gardenii, Kalanchoe, Anthurium etc.

Student Party in Club Penthouse

0 Comentarii
Incepand de joi 1 martie Club Penthouse va asteapta la prima petrecere de primavara si prima petrecere de studenti din clubul nostru : Welcome Spring Student Party.
Cea mai buna muzica si cele mai bune preturi pentru studenti. Intrare libera pe baza carnetului de stundeti , daca nu esti student platesti 10 lei.
Party hosted by Dj Klauss.

Casting pentru elevi la Teatrul Bacovia

0 Comentarii
Teatrul Municipal Bacovia Bacău organizează casting pentru spectacolul "We ARe CAMeRA", un spectacol de Horia Suru (www.horiasuru.ro)
"We ARe CAMeRA" se vrea a fi o producţie cu tineri şi actori profesionişti pe aceeaşi scenă, prin care se doreşte creşterea gradului de implicare a tinerilor în viaţa teatrală, intensificarea legăturii dintre cultură şi instituţiile de învăţământ, o posibilă consiliere din punct de vedere profesional în vederea alegerii unei cariere in domeniul teatral dar şi sporirea ofertei de activităţi pentru petrecerea timpului liber.

Concert Rava - 5 ani

0 Comentarii
Pub Subway vă invită vineri, 9 martie la ora 21:00 la un concert cu trupa Rava.
În deschidere: Alternate și Fingerprint.
RAVA a fost înfiinţată la Iaşi în 2006 şi a debutat în 2009 cu EP-ul „Super Magic Love”. Această primă apariţie discografică a beneficiat de o intensă promovare şi mediatizare, care a dus la includerea ei în topul celor zece debuturi muzicale naţionale pe anul respectiv, o iniţiativă a ziarului „Cotidianul”. Până în acel moment, RAVA a devenit treptat tot mai cunoscută şi mai apreciată în ţară prin participări la numeroase concerte, concursuri de muzică (între care ediţia din 2009 a Global Battle of the Bands) şi festivaluri (Rock la Mureş 2008, Stufstock 2010, Bucovina Rock Castle Festival 2011), figurând inclusiv pe două compilaţii muzicale autohtone, „Manifest Yourself 2” (2007) şi „One Day Uploaded Mix Nr. 2: Is This Thing On?” (2009). De asemenea, formaţia s-a bucurat de apariţii la televiziune, radio şi in presa scrisa, reuşind să atragă atenţia în mod pozitiv asupra muzicii rock iesene. Împărţind un sound relativ asemănător, RAVA a cântat alături de nume consacrate, precum Grimus, The Amsterdams, Zdob şi Zdub, Luna Amară, Urma sau Alternosfera.
În concordanţă cu atitudinea nonconformistă a membrilor formaţiei, sound-ul RAVA combina elemente metal, ska, psychedelic, grunge, drum’n’bass sau progressive. În prezent trupa lucrează la finalizarea pieselor pentru prima apariţie full-length din istoria trupei, album care va marca tranziţia către versuri în limba română a pieselor, spre deosebire de primul material discografic lansat.

Intrarea: 10 lei

Fabrica de Timbre la aniversare

0 Comentarii

"Fabrica de Timbre" Bucureşti, Sucursală a Companiei Naţionale Poşta Română, aniversează in data de 29 februarie împlinirea a 140 de ani de când a fost adoptată Legea timbrului şi a înregistrării, la data de 29 februarie 1872, prin intermediul căreia se reglementa folosirea timbrelor fiscale în România.


Ministerul de Finanţe, care dorea imprimarea în ţară a timbrelor necesare Direcţiei Generale a Poştelor, a purtat discuţii cu autorităţile franceze care tipăreau mărcile poştale româneşti cu efigia Regelui Carol I, dar şi primele timbre fiscale autohtone. La scurt timp, pe parcursul aceluiaşi an, s-a înfiinţat în cadrul Ministerului Finanţelor Serviciul de Confecţionare, Conservare şi Distribuţie a Timbrelor - Fabrica de Timbre. La acea vreme, fabrica era dotată cu 4 prese tipografice de mână aduse de la Viena. De-abia la patru ani de la înfiinţarea Fabricii de Timbre atelierul a început să imprime şi mărci poştale cu ajutorul clişeelor galvanice aduse de la Paris, care au fost folosite de francezi la gravarea timbrelor cu Regele Carol I.



În anul dedicat marelui Ion Luca Caragiale, ocazie marcată de tipărirea în condiţii grafice excelente a unei emisuni filatelice şi, nu în ultimul rând, în anul când însăşi Poşta Română aniversează împlinirea a 150 de ani de la unificarea administraţiilor poştale din Moldova şi Muntenia, Fabrica de Timbre, modernizată şi dotată cu cele mai performante utilaje, cinsteşte memoria înaintaşilor şi mulţumeşte tuturor celor care prin profesionalsimul lor şi-au pus talentul în slujba ţării şi a cetăţeanului.

Crucea Rosie mereu pregatita pentru a ajuta sinistratii

0 Comentarii

Crucea Rosie Romana este pregatita permanent sa intervina de urgenta in sprijinul populatiei afectate de dezastre, cu alimente, apa, corturi, cearsafuri, paturi, saci de dormit, cizme de cauciuc, paturi pliante, dezinfectant si alte materiale de stricta necesitate.


Depozitele filialelor de Cruce Rosie din toata tara sunt aprovizionate cu materiale pentru acoperirea nevoilor a 5.000 de persoane. In functie de evolutia situatiei, Crucea Rosie Romana poate suplimenta depozitele zonale cu materiale de prima necesitate din stocul de urgenta al depozitului central al CRR.


Conform misiunii sale, aceea de a veni in sprijinul persoanelor vulnerabile in situatii de dezastre si de criza, Crucea Rosie Romana a intervenit inca de la debutul caderilor masive de zapada, cu alimente, apa, paturi, saci de dormit, imbracaminte si materiale de igiena. Pana in data de 29 februarie 2012, peste 60 de tone de alimente, apa, paturi, imbracaminte si lemne pentru foc au fost directionate in zonele afectate din judetele Buzau, Vrancea, Ialomita, Calarasi, Dambovita, Giurgiu, Tulcea si Mehedinti.

Evaluare la Ministerul de Interne

0 Comentarii

Marţi, 28 februarie 2012, începând cu ora 14.00, la sediul central al ministerului a avut loc evaluarea activităţii Ministerului Administraţiei şi Internelor pe anul 2011. Evenimentul s-a desfăşurat în sistem de videoconferinţă la care au participat conducerea ministerului, conducerile aparatului central al MAI, prefecţii, subprefecţii şi şefii structurilor M.A.I. care funcţionează în judeţe.



În cadrul discuţiilor, ministrul Administraţiei şi Internelor, Gabriel Berca, a prezentat rezultatele activităţii ministerului pentru anul 2011, trasând totodată principalele direcţii de acţiune pentru anul în curs. În realizarea obiectivului de eficientizare a activităţii ministerului şi structurilor subordonate, domnul Gabriel Berca a subliniat necesitatea atragerii fondurilor europene şi monitorizarea permanentă a achiziţiilor publice, urmărind integritatea, transparenţa şi corecta cheltuire a banilor publici, ca premise ce conduc la creşterea calităţii serviciilor în folosul cetăţenilor.


Au avut loc intervenţii din partea reprezentanţilor Ministerului Public, al Serviciului Român de Informaţii şi Ministerului Apărării Naţionale cu privire la colaborarea dintre instituţiile reprezentate şi M.A.I.
Primul ministru, Mihai-Răzvan Ungureanu, a precizat la finalul videoconferinţei că M.A.I. trebuie să devină o instituţie europeană, modernă, care să reprezinte fiecare cetăţean din această ţară.

Ziua Protectiei Civile in Bacau

0 Comentarii
Marţi, 28 februarie 2012, începând cu ora 13.00, la sala de şedinţe a SC Agricola Internaţional SA, s-au desfăşurat festivităţile prilejuite de aniversarea Zilei Protecţiei civile din România. Cu acest prilej, a avut loc prezentarea expoziţiei cu tehnică şi accesorii de intervenţie şi organizarea unui simpozion care a cuprins un scurt istoric al protecţiei civile şi transmiterea mesajelor de felicitare din partea invitaţilor.
Prefectul judeţului Bacău, Constantin Scripăţ, a participat la acest eveniment festiv şi a transmis, cu ocazia aniversării a 79 de ani de la înfiinţarea Protecţiei Civile din România, un mesaj de preţuire şi recunoştinţă faţă de devotamentul civic şi curajul echipajelor şi structurilor de protecţie civilă. Totodată, prefectul a apreciat profesionalismul şi eficienţa echipelor de intervenţie în acţiunile pe care le-au desfăşurat în anul 2010, un an greu încercat de inundaţii, deraieri de tren, explozii, pe parcursul anului 2011, dar şi în situaţiile de urgenţă provocate de înzăpezirile din iarna anului 2012. Această structură a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă şi-a îndeplinit cu succes misiunea de serviciu în slujba comunităţii, prin salvarea de vieţi omeneşti şi reducerea pagubelor materiale, determinate de interesul civic comunitar.

Centrul de Comunicatii la aniversare

0 Comentarii

Marţi, 28 februarie 2012, prefectul judeţului Bacău, Constantin Scripăţ, a participat la manifestările dedicate sărbătoririi a 30 de ani de la înfiinţarea Centrului 115 Comunicaţii RMNC (reţeaua militară naţională de comunicaţii).


Programul activităţilor a cuprins ceremonialul militar şi religios şi alocuţiunile invitaţilor. Cu această ocazie, prefectul a transmis aprecierea sa faţă de activitatea desfăşurată de Centrul 115 Comunicaţii RMNC, faţă de misiunea îndeplinită cu succes şi faţă de personalul şi tehnica din dotare care îndeplinesc toate standardele de interoperabilitate ca cele mai moderne armate din NATO.



Profesionalismul personalului din cadrul Centrului 115 Comunicaţii RMNC a fost confirmat şi la înlăturarea efectelor inundaţiilor din judeţul Bacău din anul 2005. Centrul a acţionat operativ pentru evacuarea locuitorilor şi bunurilor materiale din zona Comăneşti şi din municipiul Bacău, pentru decolmatarea căilor de acces şi locuinţelor din Comăneşti, Agăş, Asău şi Ciobănuş şi a inundaţiilor din anul 2010, în zona localităţii Săuceşti.

Impozite prelungite

0 Comentarii
Direcția de Impozite și Taxe Locale a suplimentat numărul de ghișee pentru persoanele fizice, pentru a evita aglomerația de la sediul central. Astfel, un nou punct pentru plata impozitelor funcționează la sediul II al Primăriei, în Piața Centrală, zilnic, între orele 08.00 - 15.00.
Direcția de Impozite și Taxe Locale a suplimentat numărul de ghișee pentru persoanele fizice, pentru a evita aglomerația de la sediul central. Astfel, un nou punct pentru plata impozitelor funcționează la sediul II al Primăriei, în Piața Centrală, zilnic, între orele 08.00 - 15.00.
Acesta va fi funcțional până la data de 31 martie 2012, dată până la care persoanele fizice beneficiază de o reducere cu 10% a impozitelor și taxelor locale dacă acestea sunt achitate integral pentru anul 2012. La acest ghișeu se pot plăti doar impozitele, alte plăți se vor face la ghișeele DITL, din strada Calea Mărășești, nr. 6.
Totodată, prin decizia primarului Romeo Stavarache, și persoanele juridice din municipiul Bacău beneficiază de o reducere suplimentară cu 25% la impozitele pe clădiri, dacă le achită până la data de 31 martie.

Noutati pe plaiuri muzicale

0 Comentarii
Deja cunoscut în lumea muzicii ca solist, totodată foarte apreciat ca şi producător, Da Fleiva lansează un nou single ce se doreşte a fi un aer proaspăt pentru industria muzicală românească. "Piaţa este deja saturată de stilul dance house, deşi asta am produs până acum alături de colega mea de trupă Bijue. Am considerat momentul oportun să îmi iau inima în dinţi şi să lansez o piesă pe stilul progresiv, stil ce incă nu este adoptat de artiştii consacraţi din tară. Sunt sigur că în următoarele semestre tot mai mulţi vor adopta acest gen muzical" a declarat Flavius Filipescu alias Da Fleiva. Piesa se numeşte Get Out (Of my mind), este facută în colaborare cu baieţii de la InTempo în studioul Jhaps. Da Fleiva nu este la prima lui colaborare, lucrând împreuna cu Dj Robert Georgescu si Lara la “I feel”, piesă ce s-a bucurat deasemenea de succes. El a produs şi produce muzică în continuare, nu doar pentru el ci şi pentru alţi artişti de origină română şi străină.
Voi ce parere aveti?

Poftiti la Fotbal

0 Comentarii

Crimson Music Live va asteapta in data de 29 februarie sa vizionati incepand cu ora 20:30 meciul de fotbal Romania - Uruguay.


Cei carora le place fotbalul sunt invitati sa fie alaturi de Nationala Romaniei intr-o ambianta placuta.

Compania Stem Sure are grad de senioritate

0 Comentarii

Stem SURE a devenit cea mai premiata companie de celule stem din Romania.
Stem SURE, reprezentanta in Romania a bancii daneze de tesuturi umane StemCare, a primit in ultimul trimestru 5 premii prestigioase din partea Camerei de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti si din partea unuia dintre creatorii traditionali de topuri, si anume Compania Lista Firme.



Stem SURE a primit 3 premii I si 2 premii II in “Top Afaceri Romania 2011” la capitolul - “Activitati referitoare la sanatatea umana” -, fiind totodata singura Banca de celule stem aflata vreodata intr-un astfel de clasament.
Tot in cursul acestei luni, StemCare Danemarca, banca de celule stem reprezentata in Romania de catre Stem SURE, a fost premiata de catre Agentia Daneza a Companiilor Comerciale, pentru a doua oara consecutiv, cu prestigiosul premiu danez GAZELLE.


Premiul GAZELLE pozitioneaza StemCare intr o pozitie fruntasa intre cele 1500 de companii evaluate anual, elita companiilor din aceasta Scandinavia.
In plus, aceste momente festive au fost incununate de catre obtinerea unui nou grant din partea Comunitatii Europene in valoare de 700.000 Euro, ce vor fi utilizati pentru finalizarea cercetarilor privind multiplicarea celulelor stem si ale caror rezultate preliminare pozitive este de asteptat a fi comunicate de catre StemCare si Stem SURE in cursul lunii august a acestui an.

Festivalul Femina

0 Comentarii

Festivalul National de muzica usoara, populara si dans-"Femina"(editia a II-a) va avea loc in data de 4 martie la Carrefour Central Plaza.


Competitia va incepe cu sectiunea "muzica usoara" si ordinea intrarii in concurs va fi de la cel mai mic de varsta concurent, pana la cel mai mare, urmand sectiunea " muzica populara" apoi sectiunea " dans".
Varsta peste 3 ani( individual, duete, perechi, trupe, ansambluri) la sectiunile: muzica usoara, populara si dans;
La sectiunea muzica usoara, concurentii pot interpreta si melodii din repertoriul international.
La sectiunea muzica populara, concurentii pot intepreta si muzica etno, balade sau doine;
La sectiunea dans, concurentii vor putea prezenta: dans clasic, dans sportiv, dans de societate, hip-hop, street-dance,dans modern, dans popular.

Jandarmii altruisti

0 Comentarii

În urma unui apel umanitar primit din partea Secretariatului General al Ministerului Administraţiei şi Internelor, in data de 29 februarie 2012, 15 jandarmi din Gruparea de Jandarmi Mobilă Bacău au donat sânge.
Apelul umanitar a fost făcut în scopul ajutorării unui coleg de-al lor din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş care este victima cele-i de-a doua deflagraţii produsă într-un imobil din Sighetul Marmaţiei în ziua de 19 februarie 2012 şi care are o grupă de sânge mai rară B3 RH POZITIV. (Acesta se afla în timpul serviciului efectuând cercetări cu privire la elucidarea cauzelor care au dus la prima explozie ).


Ca urmare a acestui apel, la nivelul Grupării de Jandarmi Mobilă Bacău 15 jandarmi, cu aceeaşi grupă sanguină, au donat sânge, sperând că prin gestul lor vor putea să îl ajute pe cel care are atât de multă nevoie de acest sprijin.
Prin grija Centrului de transfuzii sanguine din Bacău sângele va ajunge la Spitalul clinic de urgenţă Floreasca din Bucureşti.

Pedagogia si educatia

0 Comentarii

A patra sesiune de formare din cadrul programului acreditat „Pedagogia diversităţii şi dificultăţile de învăţare”, destinat personalului didactic din învăţământul preuniversitar, se va desfăşura în plen, la Sala "Ateneu" Bacău, după cum urmează:


1. Sâmbătă, 03.03.2012, începând cu ora 09.00;

2. Duminică, 04.03.2012, începând cu ora 09.00.

Invitaţi speciali sunt: prof. univ. dr. Ecaterina Vrasmaş, Universitatea din Bucureşti, Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei şi conf. univ. dr. Traian Vrasmaş, Universitatea "Ovidius" din Constanţa, Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei, formatori acreditaţi ai programului.

Black History Month

0 Comentarii
Casa Corpului Didactic “Grigore Tabacaru” Bacău şi Centrul Regional de Resurse pentru Educaţia Civică Bacău, au organizat marţi, 28 februarie 2012, workshop-ul cu tema “Black History Month”.
Activitatea a fost iniţiată de prof. Adriana Călugăru, de la Colegiului Naţional „Ferdinand I” Bacău, de prof. Lucica Ciupercă, coordonatoarea Centrului Regional de Resurse pentru Educaţia Civică Bacău şi de Oana Jianu, coordonatoarea Centrului „American Corner Bacău”.
La activitate, care s-a desfăşurat la Centrul „American Corner Bacău”, au participat 24 de elevi, de la colegiul amintit.
Cu această ocazie a fost proiectat filmul documentar „Freedom Riders”, ce abordează problema discriminării negrilor din S.U.A.
Discuţiile vor continua, în aceeaşi notă, miercuri, 29.02.2012, la acestea participând, de asemenea în cadrul unui workshop, alţi 30 de elevi ai Colegiului Naţional „Ferdinand I” Bacău, îndrumaţi de acestă dată, de prof. Cristina Frânculescu.

Hai pe net!

0 Comentarii

Fundaţia EOS cu susţinerea Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, a Consorţiului Alianţa Digitală pentru România, Microsoft şi Intel România, lansează în perioada 26 – 30 martie 2012, campania "Hai pe net!"
Anul acesta campania îşi propune să aducă online peste 10.000 de utilizatori noi, oameni care, fie nu au folosit niciodată internetul, fie care învaţă să folosească e-servicii noi, precum: cumpărături sau plăţi online, cursuri de formare profesională online, participare în comunităţi sociale virtuale, etc.


Temele Hai pe net! vor face referire la:


Îmbătrânirea activă.
Creşterea şanselor de angajare a tinerilor.
Participare civica.
Învăţare inter-generaţii.
Servicii online pentru cetăţeni.


În ediţia trecută, care a avut loc în săptămâna 28 februarie – 5 martie 2011, în ţara noastră, cu sprijinul a peste 500 de telecentre, printre care unul a fost deschis la C.C.D. Bacău, a fost atras în campanie un număr de 16.961 de participanţi, situaţie care a calificat România pe un onorabil loc 3, în cadrul campaniei la nivel european.

Muzica si Google isi dau mana jucaus

0 Comentarii

Gigantul Google si-a schimbat logo-ul in data de 29 februarie pentru a-l omagia pe Gioachino Rossini, la împlinirea a 220 de ani de la naşterea compozitorului italian.


Noul logo al Google este inspirat şi de cea mai faimoasă operă comică a lui Gioachino Rossini - "Bărbierul din Sevilla" (compusă în 1816) -, unul dintre cele mai jucate spectacole de gen din lume. În logoul Google, una dintre broaşte cântă la pian, iar alta interpretează rolul sopranei - Rosina (care este prezentată efectuând un salt). Din noul logo nu lipseşte nici bărbierul-broască, care-l interpretează pe Figaro, iar broasca pe care o bărbiereşte este contele Almaviva.

28 februarie 2012

Social Media Summit Bucuresti

0 Comentarii





































































































































Astazi, 28 februarie 2012 in Bucuresti, la Hotel Howard Johnson incepand cu ora 9.00 s-a desfasurat primul eveniment regional despre influenta in online si strategii de marketing prin social media. Au fost prezentate 3 conferinte si evenimentul s-a incheiat in jurul orei 17.00.




S-au prezentat strategii de marketing prin retelele de social media, sustinute de specialisti in marketing si consultanti social-media din Romania. Evenimentul a adunat pe cei mai relevanti bloggeri ai momentului, figuri active ale genului, prezente cunoscute in spatiul online: Cristian Manafu, Cristian China-Birta ( cunoscut ca Chinezu), Costin Cocioaba, de la Refresh sau Zelist.


Mult mai interesante mi s-au parut expunerile celor de la Unlock Market Research sau de la The Practice, agentie de PR. Danone, prin Georgiana Gheorghe, Corporate Communication Manager ne-a impartasit experienta grupului in social media, campaniile de promovare ale bradurilor in blogosfera- derulate pentru Cremosso, de exemplu. Grupul are o strategie de comunicare inovativa, adaptata noilor trenduri in materie de comunicare. Vizita la fabrica Danone, ilustrata prin montajul" Bloggeri la un iaurt" ne-a convis de afinitatile Danone in zona social. Un exemplu de activare a brandului in mijlocul consumatorilor (carcotasi, am putea spune ca Danone a invatat ceva din criza comunicationala in care s-a aflat cu ceva ani in urma...toata lumea pare sa fi uitat incidentul, caci Danone a devenit prietenos; bravo!)


Cristi Manafu ne-a convis sa devenim utilizatori de Pinterest, ultima gaselnita in materie de social media. Emotional, aspirational...


Razvan Baciu de la http://www.trafictube.ro/ ne-a prezentat perspectiva sa de producator de continut video online, Video Blogging.


Facebook-ul ramane un generator de influenta, un facilitator, ai optimizarea like-ului ca motivator de actiune e o prioritate. Studiile pe cele sase tipologii comportamentale a utilizatorilor de Facebook au fost edificatoare. (Unlock Market Research).


Ideea ce mi-a placut cel mai mult, dragi bloggeri si poate fi retinuta e ca continutul e ceea ce va prima, continenta ceeaza RELEVANTA iar relevanta LOVE! (Fatalitatea noastra, a romanilor e ca Reactionam nu Militam.)


Concluzie: Social-media funcioneaza ca amplificator al presei traditionale, bloggerii sunt deja preluati de presa online, dominant ramane Facebook-ul, apoi Twitter-ul ca mentiune in presa online; Revista Biz urmeaza sa organizeze urmatorul eveniment de social media la Iasi. Fiti receptivi!

Pavel Stratan fata in fata cu bacauanii

0 Comentarii
Comparativ cu seara de sambata, asa cum se poate vedea din imaginile prezentate pe site in weekend, Subway-ul se vede parca altfel sub" patronajul" lui Pavel Statan...












Zilele Mitropolit Visarion Puiu

0 Comentarii
Inaltele fete bisericesti sunt tot mai prezente in spatiul public...

Luni, 27 februarie, la Muzeul de Istorie din Roman, a continuat cea de-a XVI-a ediție a Simpozionului Internațional „Zilele Mitropolit Visarion Puiu”.

Cu acest prilej a fost invitat și PS Părinte Ioachim Băcăuanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, care a suținut celor prezenți o prelegere cu referire la viața vrednicului de pomenire Mitropolit Visarion Puiu.

La acest eveniment au participat membri ai Ascociației „Visarion Puiu”, atât din țară cât și din străinătate, academicieni, profesori, reprezentanți ai Mitropoliei Moldovei și Bucovinei și ai Patriarhiei Române, care au susținut o sesiune de comunicări științifice.
Tot în cadrul zilelor dedicate Mitropolitului Visarion Puiu s-a lansat și Revista „Valori Perene” închinată vrednicului ierarh. Deasemnea a fost lansat și proiectul Patriarhiei Române: Fototeca Ortodoxiei Românești. În încheiere, organizatorii au înmânat diplome de participare celor prezenți, iar Corul Seminarului Teologic „Sf. Gheorghe” din Roman.


Centrul de Comunicatii la aniversare

0 Comentarii
"Biserica e cu noi!"dar si Prefectul...
Preasfințitul Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, a fost prezent marți, 28 februarie 2012, la Centrul 115 Comunicații RMNC Bacău, cu ocazia împlinirii a 30 de ani de la înființarea acestei unități militare.

 În contextul sărbătorii celor trei decenii de activitate în zona Bacăului, în prezența contraamiralului Nicolae Vâlsan, a prefectului de Bacău, și a numeroase cadre militare, Preasfințitul Ioachim, înconjurat de un sobor de preoți, a oficiat o slujbă de binecuvântare a unității militare și a celor care activează aici.
La final, Preasfinția Sa, pentru frumoasa colaborare între Biserică și Armată, a conferit col. Dumitru Donica, comandatul unității, ”Distincția de Onoare” care, la acest moment aniversar, s-a alăturat Emblemei de Onoare a Statului Major General, oferită Centrului 115 Comunicații de către contraamiralul Nicolae Vâlsan.

Gala LSRS Germania

0 Comentarii
Evenimentul va avea loc pe 9 martie la ambasada Romaniei din Berlin incepand cu ora 17:00 si va gazdui o serie de discursuri pe tema mediilor economic, cultural si academic.

 Printre speakeri se  vor afla Prof. Dr. Ing. Radu Popescu-Zeletin de la Universitatea Tehnică din Berlin, director al Fraunhofer Institute for Open Communication Systems, Franz Adrian Bernacsek, Design Manager la Airbus, si Prof. Univ. Dr. Rudolf Windisch, membru de onoare al Asociației Culturale “A. Philippide” din Iasi. Printre invitati se numara si fosti studenti romani, care si-au absolvit studiile in Germania si care astazi activeaza in centre de cercetare si companii de top. Dupa discursuri, invitatii se vor alatura cu scopul formarii unui cadru deschis de conversatie.

Concurs de Darts

0 Comentarii
Marti, 6 martie la ora 17:30 in Subway 4 va avea loc un Concurs de Darts.
 Toti cei care vor sa participe sunt asteptati sa-si arate indemanarea.
Taxa de participare: 5 lei

Concert Soviet Soviet

0 Comentarii
Miercuri, 7 martie la ora 21:00 in Subway 4 va avea loc concertul trupei Soviet Soviet.
"Stilul lor muzical trece peste graniţele temporale şi geografice, ignorând restricţiile şi dând naştere unui sound unic marcat de o deschidere frenetică. Influenţaţi de Block Party şi Wire cei trei italieni combină post-punkul cu linii de de french şi italian cold wave."
Intrarea este libera.