31 iulie 2015

Greek Party in Club LM

0 Comentarii
Sâmbătă, 1 august de la 22:00, Club LM te invită la: GREEK PARTY.
Vom îmbina muzica grecească cu muzica de club și cocktail-urile fine cu shot-urile electrizante într-o experiență grecească autentică! 
FREE drink: OUZO (Băutura tradițională a grecilor)
Vino să guști din pofta de viață specific grecească!
Va fi o petrecere de neuitat, de la care nu trebuie să lipsești!
INTRAREA LIBERA până la ora 23:00 / dupa ora 23:00, 10 lei
Music hosted by Mc/Dj Myreel 

Se modernizeaza carosabilul pe strada Stefan cel Mare

0 Comentarii
Au început lucrările de frezare a carosabilului pe strada Ștefan cel Mare. Un tronson de conductă a apei potabile a fost înlocuit și se montează pavele pe trotuar. Parcarea din spatele benzinăriei este aproape finalizată.
Sa speram ca in curand se vor termina aceste lucrari care fac orasul sa arate dezastruos din punctul de vedere al prafului. Este grav ca in aceasta perioada cand temperaturile sunt mari sa mai existe si praf.

Stadiul lucrărilor la Insula de Agrement

0 Comentarii
Decolmatarea lacului din jurul insulei continuă, rețelele de energie electrică și iluminat sunt aproape finalizate, iar rețeaua de apă și canalizare este finalizată în proporție de 80%. Aleile pietonale din beton și ecologice sunt la 70% din proiect. 
S-au mai ridicat structurile metalice la câteva dintre viitoarele clădiri și s-a montat armătura la piscinele si toboganele din complexul Aqualand.

Centura ocolitoare a municipiului Bacău gata de start

0 Comentarii
După eliberarea autorizației de construcție, zilele trecute s-a semnat și ordinul de începere al lucrărilor pentru centura ocolitoare a municipiului Bacău.
Finanțarea este asigurată din fonduri europene și de la bugetul national.
Din acest moment, constructorul și toti cei implicați în proiect au condițiile necesare pentru demararea lucrării.După eliberarea autorizației de construcție, zilele trecute s-a semnat și ordinul de începere al lucrărilor pentru centura ocolitoare a municipiului Bacău.
Finanțarea este asigurată din fonduri europene și de la bugetul national.
Din acest moment, constructorul și toti cei implicați în proiect au condițiile necesare pentru demararea lucrării.

Ateliere de Creatie de Copii

0 Comentarii
Pentru ca vacanta nu s-a incheiat, Hello Shopping Park va invita in fiecare duminica incepand cu ora 11:00 la ateliere creative pentru prichindei!

Reopening Vanity Club

0 Comentarii
Vineri, 7 august, iti vor propune un show special de lasere, o explozie de lumini si culoare, alaturi de Buduar Dancers, prezenti aici cu cei mai buni dansatori din Romania! Muzica buna, distractie si atmosfera specifica unui astfel de eveniment!

Sambata se continua petrecerea pe bar, traiti emotii si experimentati senzatii noi in compania fetelor din echipa Absolut.. Mixuri unice de vodka propuse de Bar Events care sa-ti ofere un sfarsit de saptamana deosebit!

Dj Rhaela / Dj Ciupy

Rolul transferului de tehnologie

0 Comentarii
Joi, 13 august 2015, incepand cu orele 10.00 la Ambasada Romaniei din Ethiopia organizeaza Evenimentul Business “Rolul transferului de tehnologie” si va cuprinde urmatoarele teme:
  • Inovarea in sectorul public
  • Dezvoltarea sociala
  • Sprijinirea de performanta de afaceri
La eveniment vor participa reprezentanti ai institutiilor publice, oameni de afaceri din sectorul privat, dar si diferite asociatii.
Agenda evenimentului:
Conceptul B2B a Industriei Romania-Etiopia in intensificarea relatiilor economice bilateral
Rolul PPP pentru dezvoltarea sociala în Etiopia prin transfer de tehnologie
Aplicatiile companiilor din Romania pentru proiecte privind :
  • Securitate nationala
  • Securitate cibernetica
  • E – administratie
  • E – Visa
  • Birou Virtual pentru cetatenii care calatoresc in strainatate
  • Sisteme de avertizare timpurie în situatii de dezastru si de urgenta
  • Drone de supraveghere a frontierei
  • Agricultura si actiuni umanitare
  • Sisteme de Securitate
  • E – Enterprise Management
  • Energie verde pentru industrie, agricultura si gospodarire a apelor

Festivalul Vinului artizanal

0 Comentarii
In data de 14 mai 2016, CCI a Republicii Moldova organizeaza cea de a doua editie a Festivalului vinului artizanal, traditiilor gastronomice si mestesugurilor populare ”Polobocul de aur”, ce se va desfasura in orasul Causeni.
Producerea vinului de casa reprezinta o parte importanta a traditiilor populare in Moldova, insa nu este valorificata din punct de vedere comercial si turistic.
Camera de Comert si Industrie a Republicii Moldova organizeaza din anul 2002 concursul ”Polobocul de aur”, in scopul de a promova cultura si traditiile legate de producerea si consumul vinului de casa precum si de a identifica noi mici producatori de vin si incurajarea institutionalizarii acestora.
Evenimentul are drept obiectiv pozitionarea vinului de casa moldovenesc drept un produs artizanal si integrarea acestuia, alaturi de traditiile gastronomice si mestesugurile populare, in circuitul turistic si comercial din Republica Moldova.
Fiecare editie urmatoare a Festivalului va fi organizata in raionul de origine al castigatorilor din anul precedent, Astfel evenimentul va avea potentialul de a promova in fiecare an noi destinatii turistice interne si traditiile vitivinicole, culinare si mestesugaresti din regiunile tarii
La festival vor putea fi degustate vinurile produse de participantii la Concursul ”Polobocul de aur”, bucate traditionale pregatite de gospodinele din regiune si de unitatile de alimentatie publica participante, procurate obiecte artizanale produse de mesterii populari din Moldova si se vor putea admira colectivele artistice din regiune.

Targul International de la Havana

0 Comentarii
In perioada 1-7 noiembrie 2015 va avea loc cea de-a 33-a editie a Targului International Havana (FIHAV), cu o traditie inca din anul 1983.
Evenimentul este unul dintre cele mai reprezentative din America Latina, Cuba si Caraibe si are ca principale arii de acoperire industria alimentara, usoara, prelucratoare, de bunuri de consum, masini si echipamente, tehnologii si servicii.
Pe o suprafata expozitionala de peste 20.000 m2, unde vor fi prezenti aproximativ 4.500 de expozanti atat din Cuba cat si din alte peste 60 de tari. Numarul vizitatorilor se anticipeaza a fi de 150.000 de persoane.
La targ vor lua parte firme din toate sectoarele economiei cubaneze, programul manifestarii cuprinzand si intalniri de afaceri BtoB, conferinte si simpozioane privind legislatatia cubaneza, legea investitiilor straine, facilitati acordate investitorilor si evolutii tehnologice.
Din comitetele organizatorice fac parte: Ministerul Comertului si al Investitiilor Cuba, Camera de Comert a Republicii Cuba si PALCO Business Group.
Data limita de inscriere: 15 Septembrie 2015

Oportunitate de afaceri din Tunisia

0 Comentarii
Companie din Tunisia organizeaza o licitatie internationala pentru achizitionarea de 60.000 tone de cocs .
Participarea la aceasta licitatie este deschisa doar ofertantilor ( producatori si distribuitori) in masura sa furnizeze cantitatea de cocs mentionata mai sus, contractual fiind atribuit prin tragere la sorti.
Specificatiile tehnice, metodele de livrare si de plata sunt in conformitate cu cerintele stipulate in caietul de sarcini.
Ofertele pot fi depuse la sediul firmei organizatoare sau trimise prin scrisoare recomandata, termenul de depunere fiind 26.08.2015, ora 09.00.

Forumul economic “Danube Region Business Forum 2015”

0 Comentarii
In perioada 1 – 2 octombrie 2015 Camera Economică Federală a Austriei (WKÖ) va organiza la Viena, la sediul central,  forumul economic cu participare internaţională “Danube Region Business Forum 2015”, aflat anul acesta la cea de a V-a ediţie.
Tema centrală de discuţii a acestui an va fi reprezentată de:“Proiectarea lanţurilor de aprovizionare – Logistică şi Transport”.
Scopul principal al forumului este acela de a face cunoscut stadiul strategiei europene de dezvoltare a regiunii Dunării şi de facilitare a cooperării statelor riverane, atât prin stimularea relaţiilor comerciale dintre companiile sectorului privat, în special categoria IMM, precum şi a celor din sectorul public şi administraţie. Factori de decizie din ţări ale Regiunii Dunării vor fi prezenţi la eveniment, precum şi invitaţi din China, Thailanda, Vietnam, India, Turcia, Rusia, Grecia, Egipt, Iran, Tunisia, Maroc, Algeria, Africa de Sud.
Subiectele care vor fi abordate ȋn discuţii se concentrează ȋn jurul problematicilor:
  • Mobilitate şi Infrastructură – Colaborarea Naval/Feroviar/Rutier ;
  • Conectivitate şi Multimodalitate – Linii comerciale alternative;
  • Proiectarea Liniilor de Aprovizionare şi Pieţele de Desfacere – Industriile bazate pe subansamble – Industria Automotive;
  • Proiectarea Liniilor de Aprovizionare şi Pieţele de Desfacere – Industria Alimentară/Soia/Biotehnologii;
  • Proiectarea Liniilor de Aprovizionare şi Achiziţiile – Baza de Aprovizionare pentru Macro Regiunea Dunării ;
  • Funcţionalităţi incrucişate, Sisteme şi alte Capabilităţi.
Alături de această temă centrală, va fi abordată ȋn discuţii şi tematica “Finanţărilor din fonduri UE la nivelul Regiunii Dunării”.
Limba de lucru în cadrul forumului va fi limba engeză.
Pentru ziua de 2 octombrie 2015 sunt prevăzute mai multe workshop-uri pentru informarea participanţilor cu privire la oportunităţile de afaceri oferite de aceste ţări.
Companiile participante vor putea stabili întâlniri de tip business-to business (B2B) cu ceilalţi participanţi pe tot parcursul zilei de 1 octombrie 2015, într-o zonă special amenajată de către organizatori. De asemenea, există posibilitatea participării ȋn calitate de Expozant/Sponsor ȋn condiţiile impuse de organizatori.
Participarea la forum este GRATUITA. Grupurile ţintă vizate de organizatori sunt: reprezentanţii organismelor de stat şi asociaţiilor profesionale cu rol în elaborarea politicilor la nivelul statelor din regiune, reprezentanţi ai sectorului de cercetare şi inovare, companii mici şi mijlocii care activează ȋn regiune ȋn diferite sectoare de activitate, precum şi specialişti ȋn educaţie şi resurse umane.

Centrul Enterprise Europe Network Bacau

0 Comentarii
Centrul Enterprise Europe Network (EEN) este o retea ce a luat nastere la initiativa Comisiei Europene, fiind prezentă si în judetul Bacău prin intermediul Centrului EEN din cadrul Camerei de Comerț și Industrie Bacău.
Misiunea Centrului Enterprise Europe Network Bacau este de a ajuta firmele locale sa-si internationalizeze afacerile prin oferirea de consultanta de comert exterior, identificarea de noi piete de desfacere a produselor / serviciilor, contacte cu potentiali parteneri pentru a dezvolta impreuna noi afaceri sau tehnologii, sau finantatori pentru idei de afaceri, inventii, inovatii.

Eveniment religios la Garnizoana Roman

0 Comentarii
In data de 30 iulie 2015, la inițiativa  conducerii Garnizoanei Roman și cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, la Garnizoana Roman a avut loc sfințirea unei Troițe închinate eroilor români căzuți în cele Două Războaie Mondiale.
Sfințirea Troiței amplasate în incinta Unității Militare s-a dorit a fi un eveniment comemorativ ce a marcat împlinirea a cinci ani de la înființarea Comandamentului Bazei III Logistică (Zargidava) Roman. La eveniment au participat invitați de seamă de la unitățile militare din țară, între care domnul General Maior Foca Petrică Lucian, comandantul Diviziei II Getica.
Între ctitorii care au contribuit la ridicarea troiței ce poartă hramul Sf. M. Mc. Gheorghe, ocrotitorul Armatei Române, amintim pe Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, pe domnul colonel Lahman Ioan, comandantul Garnizoanei Roman, precum și personalul Comandamentului Bazei III.
Delegat din partea Centrului eparhial a fost părintele Arhimandrit Pimen Costea, vicar administrativ, care a adresat celor prezenți cuvântul de binecuvântare din partea ierarhului și a vorbit totodată despre importanța cinstirii eroilor neamului și a respectării valorilor culturale și religioase pentru care aceștia au plătit prețul suprem.
La final, părintele Arhimendrit Pimen Costea a oferit domnului colonel Lahman Ioan, din partea Înaltpreasfințitului Ioachim, Distincția de ctitor, pentru implicare deosebită în promovarea valorilor cultural-religioase naționale.

Sărbătorile bisericii ”Precista” din municipiul Bacău

0 Comentarii
Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Neamț va fi adusă în pelerinaj la biserica ”Precista” din municipiul Bacău.
Începând cu data de 7 august, Icoana făcătoare de Minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Neamț va fi adusă în procesiune la biserica ”Precista” din municipiul Bacău. Credincioșii se vor putea închina în fața sfintei icoane până la ziua hramului sfântului lăcaș, respectiv 15 august, când Ortodoxia serbează „Adormirea Maicii Domnului”.

Proiectul „Binecuvântată fii copilărie!” a ajuns la final

0 Comentarii
Proiectul socio-educațional de tip școală de vară, implementat de către Fundația ”Episcop Melchisedec” Filiala Bacău, intitulat ”Binecuvântată fii, copilărie!” ediția 2015, s-a încheiat în data de 29 iulie.
Timp de o lună de zile, zilnic, între orele 9-16, pentru un număr de 230 de copii cu vârste între 4 și 13 ani, și aproximativ 140 de voluntari și cadre didactice, proiectul ”Binecuvântată fii, copilărie!” ediția 2015 a însemnat o perioadă plină de împliniri, amintiri și transformări spirituale pentru toți cei care au contribuit la implementarea acestui proiect, copii, voluntari și părinți.
Având binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim pentru derularea acestui proiect, Fundația ”Episcop Melchisedec” Filiala Bacău a avut alături o serie de parteneri de seamă, respectiv Primăria Bacău, Inspectoratul Școlar Bacău, Școala ”M. Sadoveanu”, Palatul Copiilor Bacău și Asociația ”Un zâmbet” Bacău care au contribuit în egală măsură la buna desfășurare a activităților propuse.
 Prin intermediul a peste 20 de ateliere zilnice, copiii au desfășurat competiții sportive, au confecționat obiecte din materiale reciclabile, au dansat și cântat, au făcut experimente științifice în laborator, au realizat picturi pe baza poveștilor prezentate. De asemenea, au vizionat filme și au dezbătut subiecte cu tematică religioasă în cadrul atelierului „micii creștini” cu ajutorul preoților și profesorilor de religie, au participat la cursuri de teatru, jocuri în grup și aer liber pentru dezvoltare personală, au aflat informații despre educația financiară și chivernisirea banilor. Prin intermediul atelierelor „Art atac” și „Artă plastică” au confecționat animale exotice și sălbatice din carton și hârtie, au făcut picturi cu ajutorul sării, au realizat o macheta a unui „orășel al copiilor”, au făcut felicitări în tehnica quilling și origami etc.
Toate acestea au fost expuse la finalul școlii de vară, miercuri, 29 iulie în cadrul unei expoziții, atunci când copiii au primit din partea Fundației diplome de participare, iar voluntarii au fost apreciați prin intermediul certificatului de voluntariat.      

Descopera tainele bucatariei orientale

0 Comentarii
Din 3 august, Lidl te invita intr-o incursiune in bucataria asiatica. Vei regasi gusturile si aromele autentice chinezesti, japoneze, thailandeze sau indiene in produsele gamei „Vitasia” care iti vor oferi o experienta culinara inedita.
 
Bucataria asiatica lasa frau liber creativitatii, iar asiaticii transforma orice masa intr-o adevarata sarbatoare a gusturilor. Daca nu ai inspiratie, Lidl iti propune o reteta delicioasa si usor de pregatit cu produsele Vitasia, pentru o masa in stil chinezesc. Pentru reteta de noodles cu rata iute-dulce gasesti la Lidl toate ingredientele de care ai nevoie, precum rata proaspata (eviscerata, cu organe, 12.99 lei/kg), taitei chinezesti (2.22 lei / 100 gr), sos de soia (4.99 lei / 250 ml), otet de orez (4.99 lei / 250 ml), ulei de susan (ulei in stil asiatic, diverse sortimente, 7.99 lei / 250 ml) si sos iute (4.99 lei / 250 ml). 
Gasesti reteta completa si detaliata pentru noodles cu rata iute-dulce in brosurile Sapamanii Asiatice din magazinele Lidl si pe www.bucatarialidl.ro.

Cetăteni Activi pentru Bacău

0 Comentarii
Romanian Youth Movement for Democracy (RYMD), în parteneriat cu Asociația Un Zâmbet Bacău anunță cu entuziasm lansarea Grupului Cetățenesc pentru Bacău, activitate a proiectului „Cetățeni Activi pentru Bacău”, finanțat prin granturile SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG din România.
Grupul Cetățenesc pentru Bacău este un forum reprezentativ pentru comunitatea municipiului Bacău format din cetăţeni din toate mediile sociale dispuşi să îşi exprime opinia asupra activităţii administraţiilor locale, judeţene şi a parlamentarilor care îi reprezintă.  Principala caracteristică a acestui grup constă în implicarea cetăţenilor în conturarea unei viziuni realiste în ceea ce priveşte iniţiativele publice de acţiune în comunitatea locală.
Misiunea grupului este aceea de a atrage participarea unui număr cât mai mare de cetăţeni la viaţa publică a comunităţii. Grupul Cetăţenesc pentru Bacău îşi propune să genereze numeroase iniţiative de interes public, prin care să fie evaluate tendinţele de dezvoltare a comunităţii băcăuane.
În calitate de membru al Grupului Cetățenesc pentru Bacău, cetățenii vor:
·        participa la două întâlniri de lucru pe lună în funcție de numărul de ședinte ordinare și extraordinare organizate de către Consiliul Local Bacău. La acestea se adaugă și o întâlnire de networking între membrii Grupului Cetățenesc pentru Bacău și consilieri locali;
·        analiza proiectele de hotărâre și transmiterea de puncte de vedere în atenția membrilor Comisiilor de Specialitate în cadrul cărora a fost elaborat Proiectul de Hotărâre;
·        realiza luări de poziție/puncte de vedere în cadrul Ședințelor Ordinare și Extraordinare a Consiliului Local;
·        identifica principalele probleme de interes general ale comunității băcăuane și realiza petiții online, mese rotunde și alte evenimente prin care să atragem atenția administrației locale asupra lor;
·        identifica proiectele de hotărâre de pe site-ul Consiliului Local și Județean care necesită organizarea dezbaterilor publice și transmiterea cererilor prin care se solicită organizarea acestora, în conformitate cu legea 52/2003 privind transparența decizională în administrația public și cu principiul bunei guvernări;
·        completa un chestionar bilunar, prin care va fi observată opinia societăţii civile asupra problemelor de interes public.



Implicarea cetăţenilor în procesul decizional la nivelul judeţului Bacău reprezintă un izvor de influenţă, care semnalizează (pozitiv sau negativ) ce decizii politice se adoptă. Grupul Cetăţenesc pentru Bacău îşi propune să genereze numeroase iniţiative de natură politică, prin care să fie evaluate tendinţele de dezvoltare a comunităţii băcăuane.
E momentul să adoptăm implicarea activă în defavoarea pasivităţii în ceea ce priveşte procesul decizional la nivelul orașului nostru!

30 iulie 2015

Orange prezintă a V-a editie Summer Well, un festival ca o vacantă

0 Comentarii
Festivalul Summer Well, prezentat de Orange, revine anul acesta pe 8 și 9 august la Domeniul Ştirbey din Buftea, cu acces începând de la ora 15:00.
Cele 10 trupe care vor cânta în cele două zile de festival sunt: Kasabian, Foals, La Roux, The Maccabees, The Wombats, Jungle, Kwabs, Foxes, Circa Waves, Sohn. Și anul acesta concursul “I’m with the BAND ®” le oferă câștigătorilor şansa de a fi mai aproape de artiștii Summer Well.
Partenerii festivalului pregătesc programe diverse care să adauge un plus de distracţie pentru cei care îşi doresc mai mult decât muzică live. În zona Orange, cei aflați la festival vor găsi jocuri, un photo wall unde își pot face fotografii și un studio de înregistrări unde pot cânta melodii de la Summer Well și se pot bucura apoi de înregistarea hitului interpretat. În plus, își vor putea achiziționa de la un stand dedicat diverse produse remesh, confecționate din bannere publicitare Orange. Toate fondurile strânse vor fi apoi redirecționate către Asociația Ateliere fără Frontiere, în sprijinul creării de noi oportunități de angajare pentru persoanele dezavantajate. Produsele remesh sunt prietenoase cu mediul înconjurător și sunt o dovadă că resurse diverse pot fi reciclate și reutilizate în alt context.
Până pe 1 august, în exclusivitate în Orange shop, abonamentele pentru cele două zile de festival vor fi disponibile la prețul de 199 lei la care se adaugă taxele companiilor de ticketing. Biletele mai pot fi achiziționate și din aplicația Summer Well sau online de pe www.easytickets.ro la prețul standard de 239 lei plus taxe.

Tabără de vară, în Parohia Holt

0 Comentarii
Luni, 27 aprilie 2015, în parohia „Sf. Arh. Mihail şi Gavriil”- Holt, s-a dat startul unei tabere de vară destinată copiilor şi tinerilor satului.
Părintele paroh Adam Iulian Vasile, organizatorul acestui proiect, a stabilit desfăşurarea unui program de activităţi social-educative captivante pentru tineri, pe o durată de trei zile. Astfel, pentru că în prima zi a proiectului a fost sărbătorit Sfântul Pantelimon, s-a hotărât cinstirea acestuia şi deschiderea taberei prin participarea tuturor la Sfânta Liturghie. În cuvântul rostit cu acest prilej a fost relatată viața și activitatea acestui sfânt.
Apoi, în curtea bisericii din satul Holt, s-a desfăşurat o amplă activitate de informare despre măsurile de prim-ajutor. Pentru o desfăşurare în condiţii optime, organizatorii taberei au avut sprijinul ISU (Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bacău), care a răspuns cu promptitudine şi profesionalism. Astfel, toţi participanţii la tabără s-au putut bucura de prezența unui echipaj specializat competent care a venit însoţit de materiale auxiliare adecvate pentru înţelegerea corectă a procedeelor de salvare în caz de înec cu alimente sau înec cu apă, în caz de fractură sau de stop cardio-respirator ş.a. Personalul calificat a explicat, de asemenea, cum se procedează în caz de incendiu, şi a prezentat echipamentul din dotare, din cele două maşini, de Pompieri şi de Salvare, cu care a venit. Copiii au fost martorii unor demonstraţii concrete a tuturor măsurilor de salvare, membrii echipajului solicitând voluntari dintre cei prezenţi.
În partea a doua a zilei, tabăra şi-a continuat parcursul printr-o campanie de prevenire a consumului de substanţe psiho-active. S-a făcut apel, şi în acest caz, la organele competente în domeniu, respectiv Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bacău, de unde a venit domnul inspector de specialitate Năforniţă Radu. Programul a cuprins oferirea de materiale de informare vizuală, jocuri tematice, însoţite de explicaţii şi un dialog permanent cu privire la consecinţele dezastruoase ale consumului de alcool şi de substanţe de risc.

Micii iconari din Parohia Holt

0 Comentarii
În cea de-a doua zi a taberei organizate în Parohia „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” Holt, copiii au avut bucuria de a face (picta) icoane pe sticlă, rame pentru pozele lor de familie, precum şi alte lucruri handmade, îndrumaţi fiind de doamna Doiniţa Zabrac şi ajutaţi de câţiva profesori ai Şcolii gimnaziale Holt.
„Copiii au lucrat individual şi pe echipe iar rezultatele au fost neaşteptat de bune. Observ la dânşii mult entuziasm, bucurie, dăruire, răbdare la unii şi foarte mult talent la alţii. De aceea, fiind prima activitate de acest gen în satul şi în parohia noastră, credem că ar fi oportun să o mai repetăm şi cu alte ocazii”, ne-a declarat la finalul activităţiidoamna Doiniţa Zabrac.
După-amiază „am finalizat prima etapă a proiectului nostru catehetic parohial vizionând ultimele două episoade din desenul animat cu personaje și scene biblce, cu care copiii s-au obişnuit deja. Practic, prin acest proiect catehetic, urmărim a dobândi cunoştinţe elementare scripturistice atât din Vechiul Testament, cât şi din Noul Testament. Va urma, săptămâna viitoare, evaluarea cunoştinţelor dobândite de copii sub forma unui concurs, iar premianţii vor avea parte de mici surprize. De aceea, am invitat astăzi, din partea Centrului eparhial pe Părintele Daniel Marari, Director al Centrului catehetic „Sfanta Cuvioasa Parascheva” - Roman”, a precizat părintele paroh Adam Iulian.
Seara s-a încheiat prin aprinderea unui foc de tabără, cântece şi jocuri specifice vârstei copiilor.

Scoală de Vară pentru copiii defavorizati în parohia Fulgeris

0 Comentarii
Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în perioada 20 - 26 iulie, în Parohia „Sfântul Dimitrie” Fulgeriș, Protopopiatul Sascut s-au desfășurat cursurile Școlii de Vară ”Sfântul Dimitrie”, organizate în parteneriat cu Mănăstirea Pogleț, Şcoala Gimnazială Pînceşti și Școala Gimnazială Letea Veche. Cursurile s-au desfășurat sub îndrumarea preotului paroh Radu Marian Gabriel care a fost sprijinit de profesorii: Radu Mihaela, Tăbăcelea Mihaela, Neicu Andrei Silviu, Hîrdea Mihail și Buzduga Cristian. ”Activitățile au avut drept scop ca grupul de copii să îşi formeze capacitatea de a accepta şi valorifica diferenţele, de a accepta relativismul valoric cultural, să conştientizeze propriile stereotipuri şi prejudecăţi şi să le poată identifica atunci când acestea se manifestă, să îşi dezvolte abilitatea de comunicare şi relaţionare cu cei care aparţin unor culturi diferite, să respecte diversitatea culturală şi etnică sub îndrumarea bisericii și a școlii”, a precizat preotul Radu Marian Gabriel. Beneficiarii acestui proiect au fost copiii cu vârste cuprinse între 6 si 15 ani din satele Fulgeriş şi Chilia Benei, mulţi dintre ei fiind copii defavorizaţi, provenind din medii familiale dezorganizate.
    Activitățile s-au desfășurat în curtea casei parohiale și la biserică, ele constând în ateliere de pictură, realizarea de tablouri prin tehnica decoupage, întreceri sportive, jocuri interactive de creaţie  şi interpretare, compuneri tematice, încheindu-se cu mărturisirea şi împărtăşirea copiilor în cadrul Sfintei Liturghii. Din purtarea de grijă a Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, a preotului paroh şi a maicii Luciana, stareţa mănăstirii Pogleţ, copiii au primit în fiecare zi daruri, iar la final, diplome și cărți. ”Rezultatul proiectului a fost neaşteptat de bun, copiii şi părinţii răspunzând pozitiv chemării Bisericii, ceea ce ne încurajează ca pe viitor să continuăm. A fost o bucurie pentru copii şi ne dorim ca experienţa acumulată să le fie de un real folos pentru sporirea lor duhovnicească şi educaţională”, a conchis preotul paroh Radu Marian Gabriel.

Jandarmii bacauani combat delictele silvice

0 Comentarii
În ziua de 28.07, jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Bacău, în cooperare cu lucrători ai Direcţiei Silvice Bacău, au desfăşurat acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii delictelor silvice.
     Echipele mixte care au acţionat în zona comunei Pînceşti din judeţul Bacău, au depistat un bărbat, F.V. de 43 de ani, după ce a tăiat de pe picior, patru arbori verzi şi nemarcaţi din specia fag, arbori cu diametrele de 44 cm, 49 cm, 59 cm şi 55 cm, dintr-o parcelă de pădure privată situată în com. Pînceşti, zon[ numită „Cocoaşa”.
                Urmare a acestui fapt, jandarmii au întocmit actele de constatare sub aspectul comiterii unei fapte susceptibile infracţiunii de ( tăierea ... fără drept, de arbori ... din fondul forestier naţional ...), prevăzută în Legea 46/2008, masa lemnoasă de 8,568 m.c. de material lemnos rezultată în urma tăierii, în valoare de aproximativ 1750 lei şi ferăstrăul mecanic folosit au fost predate organelor silvice, iar dosarul în cauză urmează a fi înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău pentru continuarea cercetărilor în acest caz.

                  Acţiunile jandarmilor în cooperare cu lucrătorii Direcţiei Silvice Bacău, ce vizează prevenirea si combaterea delictelor silvice, vor continua.

PROFI se extinde la Focsani si Iasi

0 Comentarii
PROFI incheie luna iulie cu patru noi deschideri, patrunzand totodata in doua noi localitati: Anina si Aghiresu Fabrici.
Magazinul din Anina, Jud. Caras-Severin, este amplasat pe Str.Sf. Varvara nr.51 si functioneaza in formatul experimental Mini. Are o suprafata totala de 480 mp iar sala de vanzari masoara 322 mp.
Si cel din Aghiresu-Fabrici, Jud. Cluj, Str Principala nr. 345, se prezinta tot in format Mini, cu o suprafata totala de 427mp si o sala de vanzari de 246 mp. Profi ajunge astfel sa fie prezent in judet cu 27 magazine in 10 localitati.
Noua unitate din Focsani, Jud. Vrancea, se afla pe str. Republicii nr. 82, peste drum de Complexul comercial Milcov. Ea functioneaza in format Standard, cu o suprafata totala de 850 mp si o sala de vanzari de 410 mp. Este al al 3-lea magazin PROFI din localitate si al 7-lea din judet.
La parterul complexului Super Copou, pe Bdul Carol nr. 48, si-a deschis portile cel de al 9-lea magazin PROFI din Iasi si al 11-lea din judetul cu acelasi nume. El functioneaza in format Standardsi are o suprafata totala de 508 mp, sala de vanzari masurand 327 mp.
Cu 324 de magazine in 154 de localitati, PROFI este reteaua de retail modern cu cea mai mare extindere geografica din Romania, prezenta in toate judetele tarii.

Cristi Stanciu & Marc Rayen vin la TNT Summer Club

0 Comentarii
MEGA PARTY LOUD & PROUD, sambata 1 august , ora 22.00 TNT SUMMER CLUB!
Cristi Stanciu & Marc Rayen si RADIO 21 vor da startul unei MEGA distractii la TNT SUMMER CLUB! 
Pret bilet in avans :15 lei, pret bilet la intrare :25 lei.
Dress Code: Be attractive!

Party Time in Club The One

0 Comentarii
Pe canicula asta cauti un loc unde sa te distrezi si sa te racoresti?
Hai joi 30 iulie la noi! Club the ONE Bacau e singurul club din Bacau unde ai garantata pe vremea asta racoarea care o cautam cu totii. 

Dj Alex S. garanteaza muzica buna si multa nebunie !

Party in Club The One

0 Comentarii
Vineri 31 iulie Club the ONE Bacau te provoaca la o repriza buna de distractie!
Ambientul muzical asigurat de DJ MATTEO , racoarea din interiorul clubului si bauturile de sezon te vor ajuta sa petreci o seara deosebita alaturi de ei.

Se strica vremea

0 Comentarii
În după-amiaza zilei de joi, 30 iulie, precum şi în noaptea de joi spre vineri, 30/31 iulie, vor fi intervale de timp cu instabilitate atmosferică accentuată, cu precădere în centrul şi nord-estul ţării, precum şi în zonele de deal şi de munte, iar în cursul zilei de vineri, 31 iulie, aria de instabilitate va cuprinde majoritatea regiunilor, dar îndeosebi pe cele sudice, estice şi centrale. Vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, trecător cu aspect de vijelie. Ploile vor avea şi caracter torenţial, astfel încât, pe arii restrânse, cantităţile de apă vor depăşi 20 l/mp, iar izolat, mai ales în Carpaţii Orientali şi Meridionali, peste 30...35 l/mp. Vor fi condiţii de grindină.
Vineri, 31 iulie, în regiunile sudice vremea se va menţine călduroasă, izolat caniculară la amiază, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va mai depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

29 iulie 2015

Topul celor mai mediatizati CEO din economia românească

0 Comentarii
Radu Gheţea ocupă locul întâi în topul celor mai mediatizaţi CEO. Apariţiile îl citează în calitate de fost preşedinte al Asociaţiei Române a Băncilor (actual președinte onorific) şi de preşedinte al CEC Bank. Radu Gheţea a înregistrat 106 de menţiuni, în articole ce au avut ca subiect sistemul bancar din România în 2015, plata dividendelor companiilor de pe bursa prin agențiile CEC Bank etc.
Mariana Gheorghe, directorul general executiv al Petrom, se află pe locul doi în topul celor mai mediatizaţi CEO, înregistrând 61 de apariţii în publicaţiile monitorizate de mediaTRUST. Articolele în care aceasta a fost citată au avut ca subiect evoluția prețului petrolului, precum și activitatea companiei Petrom. Mariana Georghe a obținut premiul I la categoria “Cel mai bun CEO”, în cadrul Galei Capital “Excelența în Management”.
Al treilea CEO, după numărul de apariții în media, 55, este Steven van Groningen. Acesta apare menționat în calitate de preşedinte al Raiffeisen Bank România, de membru al board-ului Fondul Proprietatea, precum și în calitate de președinte al Patronatelor Bancare. Steven van Groningen a fost menţionat în articole cu privire la activitatea Raiffeisen Bank, la situaţia sectorului bancar din România și a crizei francului elvețian.

CEO-ul Telekom, Nikolai Beckers, ocupă locul patru în clasament cu 46 de mențiuni, fiind urmat de Horia Ciorcilă, Banca Transilvania, cu 37 de mențiuni înregistrate în perioada 1 ianuarie -30 iunie 2015. Președintele Automobile Dacia, Nicolas Maure, este în top cu 36 de mențiuni. Din clasament mai fac parte: Kinga Daradics, CEO Mol, cu 22 mențiuni, Philippe Lhotte, BRD, cu 21 mențiuni, Valerio Brenciaglia, CEO Ford, cu 19 mențiuni, Jean-Francois Fallacher, Orange, cu 18 mențiuni. Severina Pascu (UPC), Thomas Spurny (BCR), Remi Vrignaud (Allianz Tiriac Asigurari) au înregistrat fiecare câte 15 mențiuni. Brent Valmar, CEO Porche, a înregistrat în perioada analizată 12 mențiuni, urmat de Alexandru Oprea ( RCS&RDS) cu 11 mențiuni.
În  perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2015 au  fost  înregistrate 12.638 de  articole  în presa scrisă, care  au citat  cele mai importante companii din cele cinci sectoare analizate. Companiile cu   cel mai mare număr de apariții media au fost cele din sectorul bancar, urmate de cele   din  sectorul auto,  petrol&gaze, telecom și asigurări.
Printre sursele cu cele mai multe articole publicate se numără Ziarul Financiar cu 3.634 de articole, Bursa cu 1.281 articole, Libertatea cu 403 articole, Business Magazin cu 390 articole.