30 septembrie 2012

Ziua Mondiala a Inimii

0 Comentarii
In data de 29 septembrie cetățenii s-au bucurat de vremea frumoasă, alături de voluntarii de la Crucea Rosie Bacau prezenți la cortul din Parcul Catedralei, participând la sesiuni de informare despre cauzele bolilor cardiace, sfaturi despre prevenirea bolilor care ar putea afecta inima.

 De asemenea, după efectuarea unui set de analize, persoanele au aflat dacă riscă să se îmbolnăvească de inimă iar cele care au deja astfel de afecțiuni cardiace, au aflat cum își pot schimba stilul de viață pentru a-și îmbunătăți starea de sănătate. Lângă cortul amplasat în Parcul Catedralei, cetățenii interesați în acordarea Primului Ajutor au învățat care sunt cauzele care ne pun inima în pericol și care provoacă un stop-cardio-respirator. În cadrul lecțiilor de Prim Ajutor, aceștia au exersat și practic, manevrele de acordare a Primului Ajutor, în cazul unor asemenea situații, pe manechienele puse la dispoziție de către Crucea Roșie Bacău. În cele din urmă, de Ziua Mondială a Inimii, activitățile desfășurate au avut ca scop sporirea numărului de persoane care să știe să acorde Primul Ajutor, reducerea numărului de decese provocate de bolile cardiace și prevenirea imbolnăvirilor, prin adoptarea unui stil de viață sănătos.

Simulari de exercitii practice de acordare a Primului Ajutor

0 Comentarii
In data de 29 septembrie începând cu ora 10:00, voluntarii Crucii Roșii Bacău au fost prezenți în parcurile Cancicov, Catedralei și Trandafirlior, unde a fost amplasată câte 1 victimă care a simulat accidente precum: - Femeie care și-a pierdut starea de conștiență; - Bărbat cunoscut ca fiind bolnav cardiac, ce a suferit un infarct și a căzut inconștient, în stradă, fără funcții vitale; - Tănăr care a suferit traumatisme și leziuni în urma unui accident cu bicicleta.

Persoanele care au jucat rolul de victime au reușit să le atragă atenția trecătorilor, stârnind în rândul acestora motive de îngrijorare pentru victime și reacții diverse față de exercițiu. Unii dintre bunii samariteni au știut să-i ajute pe voluntarii noștri, pentru a acorda Primul Ajutor, pe când alții au sunat direct la numărul de urgență 112, neavând curajul să se apropie de victime. În urma acestor simulări, apreciem atât gestul cetățenilor care au vrut să ajute și au sunat la numărul de urgență 112 cât și dorința de a acorda Primul Ajutor celor care s-au apropiat de victime și nu au trecut nepăsători pe lângă acestea.
Scopul exercițiului inițat de Crucea Roșie Bacău, ca fiind ultimul eveniment din calendarul lunii septembrie(Luna Primului Ajutor), a fost acela de a evalua care sunt reacțiile băcăuanilor atunci când întâlnesc o persoană accidentată și de a evidenția importanța deținerii de cunoștințe și întervenția rapidă și promptă pentru a salva o viață.

Servicii de asistenta medicala

0 Comentarii
În data de 29 septembrie, la Sala de Atletism Bacău, un echipaj al Crucii Roșii Bacău, format din asistenți medicali și voluntari, a oferit asistență medicala cu o ambulanță, în cadrul campionatului Național de Judo Ne Waza, categoriile U1, U13 ȘI U15.

Fara de Crucea Rosie cine s-ar ingriji de preventie si prim-ajutor?

Dialog intre generatii

0 Comentarii
Centrul de Informare "Europe Direct" Bacău şi Centrul rezidenţial de îngrijire a persoanelor vârstnice "Sfântul Ştefan cel Mare" Hârja, organizează luni, 1 octombrie 2012, simpozionul: Dialog între generaţii - 1 octombrie 2012: Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice.

  Evenimentul va avea loc la Centrul rezidenţial Hârja, cu binecuvântarea Preasfinţitului Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului. Prof. univ. dr. Doina Cmeciu, coordonatorul Centrului de Informare "Europe Direct" din Bacău, va susţine referatul cu tema "Dialog între generaţii în judeţul Bacău", iar pr. Ilarion Mâţă, directorul aşezământului de la Hârja, va expune lucrarea "Rolul activ al persoanelor de vârsta a treia în aşezăminte socio-culturale din judeţul Bacău'. Va urma un dialog interactiv între reprezentanţii instituţiilor la simpozion, care va avea ca scop iniţierea unui cadru formativ în care persoanele de vârsta a treia să joace un rol activ în societate. Spre finalul întâlnirii, va avea loc un program cultural-artistic cu scopul de a promova valorile artistice prin muzică şi teatru. Acest moment va fi susţinut de Cvartetul "Orpheus", coordonat de Adrian Gheorghe şi Bogdan Matei, actor Teatrul Municipal Bacovia din Bacău.

29 septembrie 2012

Cupa Toamnei la Pescuit Stationar

0 Comentarii
Duminica 30 septembrie 2012, CRE Bacau va invita la o noua editie a Cupei Toamnei la Pescuit Stationar, eveniment destinat promovarii pescuitului sportiv. Concursul este organizat cu sprijinul Primariei Bacau.

Detalii privind desfasurarea competitiei: - punct de adunare: zona baraj, langa resedinta Sechelariu; ( stânga după podul Şerbăneşti) - ora de adunare: 7.00 tragere la sorti, intrarea pe standuri, pregatiri; - o singură manşă de 4 ore; - se pescuieşte cu vargă sau lansetă cu plută, cu orice momeală cu excepţia nalucilor artificiale; - se punctează prin cântărire orice specie de peşte prins prin metodele permise; - capturile vor fi păstrate vii, peştii prinsi se eliberează obligatoriu. Concurenţii sunt obligaţi să deţină permis ANPA 2012. Taxă de participare: 20 lei. PREMII: Locul I – 500 lei Locul II – 300 lei Locul III – 200 lei Menţiune – 100 lei Cea mai mare captură – 100 lei

Underground House Movement with M-Phunk

0 Comentarii
Sambata, 29 septembrie la Antique Cafe promovam House-ul in starile sale cele mai "underground''.

House-ul este cel mai popular dintre stilurile de dans ale muzicii electronice. Elementele de soul si funk, mostenite de la genul Disco, il fac sa transmita entuziasmul, caldura si pasiunea care-l caracterizeaza. Originar din Chicago si cultivat initial in comunitatile afro-americane, a ajuns de-a lungul timpului sa fie foarte prezent atat in cluburi cat şi pe scena pop. S-a ramificat în multe subgenuri in functie de influente si orientari diverse. Intrarea este libera. Accesul se va face incepand cu ora 22.00.

Surprizele nu vor intarzia la Antique Cafe!

Michael Violin Show in Club LM

0 Comentarii
Club LM te asteapta sambata 29 septembrie la o petrecere explozica alaturi de cel care ''imblanzeste'' vioara, alaturi de Michael.
Ia-ti gasca si hai la distractie!

LMFAO vin in Romania

0 Comentarii
Unul dintre cele mai asteptate concerte ale anului 2012 urmeaza sa se desfasoare in Bucuresti: LMFAO live pentru prima data in Romania, pe 4 octombrie.

 Evenimentul este organizat de Unilife Romania si va avea loc la Arenele Romane din Bucuresti. LMFAO este o trupa de origine americana, recunoscuta pentru crearea unei noi teme muzicale “ Party Rock”. Trupa a pornit la drum in anul 2006 si a lansat primul album in 2009. Sunt recunoscuti pentru piesele lor pline de energie, iar show-urile lor live sunt adevarate explozii de bucurie, aducandu-i la statutul de legende in istoria muzicala. Pregatiti-va pentru cea mai colorata petrecere a anului! 4 octombrie! Nu va veti putea opri din dans si veti fi captivati de show-ul lor unic. Pregatiti-va sa fredonati hit-uri ca “I’m sexy & I know it”, “Shots” , “Party Rock Anthem”, “Sorry For Party Rocking”.

Stand-up comedy cu Sica&Friends

0 Comentarii
Duminica, 30 septembrie de la ora 21:00 in Club S4 va asteapta inca o portie de Stand-up comedy cu Sica & Friends. Invitat special: Fulvio Balboni Intrare: 15 RON

We love to party

0 Comentarii
In fiecare sambata seara ti se deschid portile catre o lume a luxului si a elegantei. Cei mai buni DJ, cei mai buni animatori si cele mai fine bauturi vin sa creeze o imagine sofisticata a conceptului de petrecere, marca Kremlin.
Fii acolo!

Nightlosers vin in Crimson

0 Comentarii
Membrii formatiei "Nightlosers" au ajuns sa cante impreuna cand la deschiderea unui club de blues din Cluj un prieten comun i-a adunat la un loc.

Asadar, intalnindu-se cu numai doua ore inainte de prestatie, fara nici o repetitie, au reusit totusi sa impresioneze lumea prezenta. Acestia vor veni in data de 19 octombrie in Crimson Bacau.

Concert Paula Seling si Ovi

0 Comentarii
In 16 noiembrie, la ora 21.00 ne trec pragul doi artisti speciali, pentru toata Romania: Paula Seling&Ovi.

Paula Seling si Ovi, reprezentantii Romaniei la Eurovision, s-au clasat pe locul al treilea in concursul a carui finala a avut loc, la Oslo, in Norvegia.

Concert Directia 5

0 Comentarii
Impreuna cu Marian Ionescu s-a hotarat schimbarea datei concertului sustinut de ei in cadrul Clubului Crimson Music Live, duminica 7 octombrie 2012, la orele 21.00.
Organizatorii isi cer scuze pentru aceasta schimbare de ultim moment, este o schimbare obiectiva, ceruta de ei pentru finalizarea unui videoclip la noul album, a carui filmare a necesitat un timp mai indelungat in studio. Pentru cei care au achizitionat deja bilete, cu scuzele de rigoare, ii rugam sa se prezinte la Clubul Crimson.

Consfatuire anuala pentru dascali

0 Comentarii
Joi, 4 octombrie 2012, la ora 10.00, în Sala de conferinţe a Inspectoratului Şcolar Judeţean Bacău, directorii unităţilor şcolare în incinta cărora funcţionează centre de documentare şi informare şi cadrele didactice care le coordonează, sunt convocaţi să participe la consfătuirea anuală.

Evenimentul este organizat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Bacău şi de Casa Corpului Didactic “Grigore Tabacaru” Bacău, prezenţa fiind obligatorie.

"La multi ani" persoanelor varstnice!

0 Comentarii
Luni, 1 octombrie, sărbătorim Ziua Internaţională a Vârstnicilor, prilej cu care în judeţul Bacău sunt organizate evenimente aniversare, ce sunt prezentate în anexa acestui comunicat.

In data de 28 septembrie, la sediul Instituţiei Prefectului – judeţul Bacău reprezentanţii persoanelor vârstnice au ciocnit un pahar de şampanie cu subprefectul Constantin Dorian Pocovnicu şi au primit mesajul aniversar al prefectului Claudiu Octavian Şerban pentru toţi sărbătoriţii: “Când mă gândesc la vârstnici, inevitabil mă gândesc la bunici, care îmi dau nostalgia copilăriei. Dar mă gândesc şi la trecerea timpului ca un factor indispensabil al înţelepţirii. Aceasta întrucât ştim că valoarea are nevoie de un moment pentru a se afirma dar are nevoie de o vreme pentru a se confirma''.

Persoanele Varstnice in prim plan

0 Comentarii
Sub auspiciile sărbătoririi Zilei Internaţionale a Persoanelor Vârstnice, ce se sărbătoreşte în fiecare an la 1 octombrie, începând din 1991, in data de 28 septembrie 2012, începând cu ora 10, la sala mică a Palatului Administrativ s-a desfăşurat şedinţa Comitetului consultativ de dialog civic pentru problemele persoanelor vârstnice. Discuţiile din cadrul întâlnirii s-au centrat pe activităţile planificate a fi realizate, pe întregul teritoriu al judeţului, în data de 1 octombrie sau în perioada imediat următoare, de către instituţiile publice şi de organizaţiile nonguvernamentale. Întâlnirea s-a dorit a fi o “agora” deschisă cooperării şi discuţiilor convergente, spre folosul tuturor persoanelor vârstnice afiliate la organizaţiile preocupate de bunăstarea acestui grup social. Cu această ocazie Instituţia Prefectului a reconfirmat, prin reprezentanţii săi, deschiderea şi sprijinul acordat acestor organizaţii, accentuând importanţa unei comunicări continue, centrată pe rezultate. De asemenea, a informat audienţa despre pregătirile în curs pentru data de 17 octombrie, când, Instituţia Prefectului aniversează şi onorează persoanele vârstnice, evenimentul fiind organizat în baza considerentului comuniunii vârstelor, concept care a stat la baza declarării anului 2012, de către Consiliul Europei, ca fiind Anul îmbătrânirii active şi al solidarităţii între generaţii.

Voxis lanseaza un nou single

0 Comentarii
Voxis si Kamelia sunt deja nume solide in muzica romaneasca, iar acum a venit in sfarsit momentul unei fuziuni muzicale de exceptie! Rezultatul este cel mai nou single VOXIS, se numeste "Am invatat" si este totodata prima colaborare cu Kamelia. Am invatat are foarte mult vibe pozitiv, energie si buna dispozitie, iar in scurt timp o vom auzi in concerte si la radio! Muzica si textul ii apartin lui Sandri-Voxis, iar de productie si master s-a ocupat George Hora. Anul acesta Kamelia a venit cu multe surprize! Si-a incantat fanii cu 2 single-uri noi, 2 piese romantice in colaborare cu Eli si cu Voltaj, iar acum alaturi de talentatii baieti de la VOXIS, prezinta energica piesa Am invatat! In design-ul grafic de prezentare a piesei, baietii de la Voxis au ascuns si un mesaj de incurajare pentru toti cei care o asculta. Tu l-ai gasit?

Dedicatie pentru sponsor

0 Comentarii
Impreuna cu Formatia Feelings si echipa "Pentru suflet", formata din elevii si studentii cu care am debutat in 2010, miercuri, 12 septembrie, orele 19.00 in Parcul Catedralei a avut loc ultimul Concert ,, Pentru suflet'' din anul 2012.

Acolo oameni cu suflet au donat bani copiilor de la Asociatia Betania pentru cumpararea de rechizite. Inca un gest ''de suflet'' facut acestor suflete... asteptam cu nerabdare si anul viitor cu aceleasi concerte.

Activităti în săptămâna 1 - 5 octombrie la Biblioteca

0 Comentarii
Luni, 1 octombrie 2012 - Secţia de Artă "Muzica, nebunie a tăcerii" (Emil Cioran) Expoziţie de carte şi documente audio-video, dedicată Zilei Internaţionale a Muzicii. Aceasta se sărbătoreşte anual, începând cu anul 1975, la propunerea renumitului violonist, dirijor şi muzicolog Yehudi Menuhin, fost preşedinte al Consiliului Muzical Internaţional al UNESCO şi fost elev al compozitorului George Enescu. Intenţia acestei zile a fost încă de la început să încurajeze promovarea artelor printre alte sectoare ale societăţii, aplicarea idealurilor UNESCO de prietenie între popoare, de dezvoltare a culturilor lor, de schimburi de experienţă şi de apreciere mutuală a valorilor artistice etc.
1 octombrie constituie un bun prilej de întâlnire cu marea muzică, valori perene ale spiritualităţii universale, cu lucrări muzicale valoroase care poartă girul inconfundabil al epocii în care au fost compuse. Melomanii pot găsi în expoziţia realizată de Iulia Leteanu muzica preferată, dar şi literatura de specialitate pentru compozitori renumiţi şi genurile muzicale îndrăgite. Joi, 4 octombrie - Secţia Împrumut pentru Adulţi "Culorile toamnei" Expoziţie de carte de sezon din colecţiile Secţiei Împrumut pentru Adulţi, realizată de Gabriela Radu. Vineri, 5 octombrie - Filiala Mioriţa Zaharia Stancu (1902-1974) Expoziţie de carte, dedicată aniversării a 110 ani de la naştere, realizată de Lucica Ababei.
Vineri, 5 octombrie - Secţia pentru Copii, Sala de Lectură sărbătoresc Ziua Mondială a Educaţiei, prin expoziţiile de carte: - Ziua Mondială a Educaţiei - realizată de Nicoleta Munteanu şi Eugen Şendrea - Ziua mondială a profesorului - realizată de Diana Toma. Data de 5 octombrie a fost desemnată Ziua Mondială a Educatorilor datorită faptului că la această dată, în 1966, a fost semnată "Recomandarea UNESCO privind statutul profesorilor", recomandare care certifică importanţa unui sistem educaţional de calitate şi care punctează responsabilităţile pe care trebuie să şi le asume un cadru didactic. Ziua mondială a educatorilor este marcată în peste 100 de state. Secţia pentru Copii - ora 12,30 Ziua Mondială a Educaţiei 5 octombrie 2012 Activitate în parteneriat cu Şcoala cu Clasele I-VIII "Miron Costin" Bacău şi Biblioteca Judeţeană "C. Sturdza". - "Bibliotecile astăzi! Ne inspiră, ne surprind, ne fac mai puternici!", director, prof. Anca Ştefania Herghea; - "Biblioteca şcolară: o cheie pentru trecut, prezent şi viitor", prof. bibliotecar Ligia-Dana Grosu; - "Poveste cu... subînţeles" (dramatizare scrisă şi regizată de inst. Marcela Acăr pentru elevii clasei a II-a); - "Cântec şi joc în curtea Zânei Înţelepciunii" (regie prof. bibliotecar Ligia-Dana Grosu; elevii claselor a IV-a D, a VII-a A, a VII-a C şi a VIII-a B); - Colocviu de impresii. Activitate coordonată de Iulia Leteanu, şef birou Copii şi Artă, Biblioteca Judeţeană "C. Sturdza".

Ziua Internationala a Persoanelor Varstnice

0 Comentarii
Anul European al Îmbătrânirii Active și al Respectului între Generații este atât o sărbătoare cât și o provocare. Este o sărbătoare a angajamentului a milioane de europeni care în pofida faptul că aceștia se pensionează și îmbătrânesc, se implică în diferite activități ce presupun schimbul de informații și experiență dintre generații. La nivel local, 1 Octombrie - ZIUA INTERNAŢIONALĂ A PERSOANELOR VÂRSTNICE constituie un prilej minunat de sărbătoare şi totodată o dovadă a preţuirii şi a respectului pe care noi toţi îl datorăm bunicilor noştri pentru eforturile şi realizările de-a lungul timpului. Cu ocazia Zilei Internaționale a Vârstnicilor, Crucea Roșie Bacău își propune să le ofere vârstnicilor din cadrul Centrului de Îngrijiri la domiciliu, proiect finanțat de Consiliul Local Bacău și Consiliul Județean Bacău, momente speciale pentru a socializa și a se delecta cu câte o felie de tort și fursecuri. Centrul de Îngrijiri la domiciliu are 250 de veterani de la nivelul Județului Bacău și are o rețea de 18 Îngrijitori la domiciliu. De asemenea, cei 25 de vârstnici care vor prezenți la sediul nostru în urma invitației din partea tinerilor voluntari, vor beneficia de un set gratuit de analize între orele 10:00 -12:00 și de o consultație de către unul din medicii voluntari ai Crucii Roșii Bacău. În acceași zi, la cortul special amenajat în zona Prefecturii, vârstnicii din județul Bacău vor putea beneficia și ei de un set de analize gratuit (măsurarea tensiunii arteriale, glicemiei, indicelui de masă corporală și a greutății) în intervalul orelor 09:00-10:30. Pentru ceilalți bunici, voluntarii le vor distribui pachetele alimentare, mergând în vizită la domiciliul lor, pe parcursul îmttregii săptămâni. “Eforturile vârstnicilor de a se integra în societatea din zilele noastre precum și acelea ale miilor de tineri care se implică în activități de voluntariat pentru a interacționa cu cei mai în vârstă și pentru a-I sprijini ne schimbă viețile în nenumărate feluri. Respectul dintre generații instigă lumea spre un pas înainte în a fi mai bună. Acest an reprezintă o provocare pentru restul din europenii care nu au interacționat încă cu vârstnicii. Și ei pot contribui la schimbare. Voluntarii Crucii Roșii Bacău lucrează benevol în timpul lor liber în comunitatea în care trăiesc, mobilizându-se pentru ocrotirea vârstnicilor și alinarea suferinței acestora, oferind servicii de ajutor social şi umanitar pentrun aceste categorii vulnerabile”, a declarat Directorul Crucii Roșii Bacău, dl. Dan Marcel BABLIUC.

Ladies Night Out

0 Comentarii
La Dublin Irish Pub, fiecare seara de simbata este Ladies Night Out. Si pentru ca noi le iubim si le respectam , fiecare domnisoara va primi SAMPANIE sau COCKTAIL - uri gratis din partea noastra. Le asteptam sa CINTE , sa DANSEZE , sa se DISTREZE si sa-si faca de cap , ca doar e noaptea LOR. Este LADIES NIGHT OUT.

Eveniment de senzatie - 4D in octombrie

0 Comentarii

Sal Rachele şi
Fondatorii în
România,
la București

5,6,7 octombrie 2012

Dragi prieteni,
Au mai rămas 2 săptămâni până la evenimentul cu Sal Rachele și Fondatorii, de la București.
Mai există câteva locuri disponibile la eveniment. Locurile la sesiunile individuale s-au ocupat în totalitate.
Cei ce doresc să se înscrie sunt rugați să intre pe site-ul http://fondatorii2012.info , unde se găsesc mai multe detalii.
 

Ziua 1

O seară cu Fondatorii, prezentat de Sal Rachele (traducere în limba română asigurată)
Vineri seara, durata estimată 2:30 h (18:30 - 21:00)
Introducere în dinamica transformărilor planetare
Sal şi ghizii săi spirituali, Fondatorii, vor detalia ştiinţific transformările ce au loc, împreună cu ultimele proiecţii privind situaţia economică, potenţialele privind conflictele şi pacea, detalii privind locaţii sigure de trăit în anii care vin, stiluri de viaţă de dezvoltare şi abundenţă mai degrabă decât de supravieţuire şi multe altele. Sal va face channeling pentru Fondatori, fiinţe de Lumină pură din cea de a 12 dimensiune, care vizitează Pământul de fiecare dată când au loc transformări profunde, pentru a oferi din iubirea şi înţelepciunea lor.

Ziua a 2-a

Pregătirea sufletului pentru transformările planetare şi ascensiune (înălțare), prezentat de Sal Rachele (traducere în limba română asigurată)
Sâmbătă, durata estimată: 8 ore (10:00 - 18:00)
Vindecarea şi evoluţia celor 6 corpuri mai dense
- Vindecarea totală - o metodă cuprinzătoare privind cele 6 niveluri de vindecare (fizic, emotional, mental, astral, eteric, cauzal), cum să accesaţi fiecare nivel şi să eliberaţi blocajele şi distorsiunile. Este inclusă o procedură detaliată despre cum să fie obţinută o vindecare totală şi permanentă a tuturor nivelurilor fiinţei, vindecarea liniei temporale, vindecarea cauzei originare si multe alte aspecte ale vindecării, ca precursor al evoluţiei înalte şi ascensiunii.

Ziua a 3-a                            Mai stiti de cand va tot bat la cap sa "iesiti din cutie"?
Ascensiunea (înălțarea) şi transformările planetare(traducere în limba română asigurată)
Duminică, durata estimată: 6 ore (10:00 - 16:00)
Programul Maestru, tiparul înălţării
Include informaţii despre procesul ascensiunii, ce înseamnă el pentru corpul fizic, cum să fie declanşat procesul transformării corpului fizic în corp cristalin nemuritor, meditaţii privind mediul optim de creare şi dezvoltare a Vehiculului de Lumină Merkaba, metode de acces la Codurile Sacre de sunet şi lumină,meditaţii de iniţiere a ascensiunii, tonuri sacre.


Pentru cei care doresc și mai multe informații, îi invităm;http://fondatorii2012.info/emisiune-sal-rachele-si-fondatorii

28 septembrie 2012

Targul Artelor si Mestesugurilor

0 Comentarii
Fundatia de Sprijin Comunitar din Bacau in parteneriat cu Hello Shopping Park au organizat un inedit targ al artelor si mestesugurilor in zilele de 22-23 septembrie.

 Targul si-a propus sa promoveze produsele si serviciile realizate in cadrul diferitelor structuri de economie sociala din regiunea Moldovei, inclusiv cele realizate de catre persoane ce fac parte din grupurile defavorizate. Targul s-a desfasurat in cadrul centrului comercial Hello Shopping Park din Bacau, in intervalul orar 10-20. Au expus ONG-uri, societati comerciale, mestesugari populari si mici producatori din cele mai diverse domenii: productie obiecte artizanale traditionale (tesaturi, ceramica, lemn etc), productie obiecte hand-made (bijuterii, obiecte ornamentale, cadouri etc), confectii textile, prelucrarea lemnului si mobilier etc. Au participat peste 30 de expozanti iar pe langa produsele si serviciile ce au fost prezentate spre vanzare organizatorii au pregatit vizitatorilor si un program de animatie ce a cuprins muzica, dansuri, demonstratie de karate, program ce s-a desfasurat in fiecare din cele doua zile in intervalul orar 12-14.

Evenimentul s-a adresat structurilor de economie sociala din zona Moldovei: unitati protejate autorizate (ONG-uri, societati comerciale, cooperative mestesugaresti, organizatii/institutii ce au in componenta lor ateliere protejate, alte forme de economie sociala), ONG-urilor care realizeaza activitati economice aducatoare de venituri, dar si micilor producatori particulari de obiecte artizanale. La targ au fost prezenti si cativa mesteri populari care au expus produse traditionale. Evenimentul a fost o buna oportunitatre si pentru oameni de afaceri locali care doresc sa cunoasca oferta serviciilor, produselor realizate in cadrul unitatilor protejate autorizate si avantajele pe care le pot avea in baza Legii 448/2006. Deasemenea publicul larg a avut ocazia sa descopere un univers fascinant in care indemnarea si imaginatia se impletesc intr-un mod armonios.

Sprijin de la FSC pentru copiii din mediul rural

0 Comentarii
Un nou an scolar a inceput cu emotii si asteptari pentru elevii de toate varstele. Pentru multi tineri insa a urma un liceu si a-si construi viitorul pe care si-l doresc poate ramane doar un vis frumos pe care nu si-l pot permite din cauza saraciei si a lipsurilor de tot felul. Este si cazul a 105 elevi de liceu din zona rurala de est a judetului care au putut incepe noul an scolar gratie sprijinului acordat de Fundatia de Sprijin Comunitar.

Cu ajutorul a sase sponsori si 15 donatori individuali din Romania, Marea Britanie si Norvegia, acesti tineri vor primi si in anul scolar 2012-2013 burse scolare de 200 de lei pentru acoperirea cheltuielilor de cazare si masa. “Fara acest sprijin majoritatea lor ar fi pusi in situatia de a renunta la scoala, lucru care s-a intamplat de-a lungul timpului. Cei mai multi tineri provin din familii cu multi copii, familii sarace din mediul rural care traiesc din venitul minim garantat si din activitati agricole ocazionale. Pentru ei a urma liceul si poate apoi o facultate este singura sansa de a avea un alt drum in viata, diferit de cel al parintilor” Gabriela Achihai, presedinte FSC. Pe langa sprijinul financiar tinerii vor fi monitorizati de catre un asistent social FSC care va tine relatia cu scoala si cu parintii, va avea intalniri lunare cu acestia si le va oferi consiliere si suport pentru depasirea tuturor problemelor sociale sau scolare. Programul de burse al FSC a cunoscut o dezvoltare extraordinara in ultimii ani, fiind unul dintre cele mai ample programe de acest gen din tara. Fondurile pentru sustinerea lui provin exclusiv din surse private din sponsorizari si donatii. Principalul sponsor al programului ramane si in acest an Kaufland Romania care acopera 50 de burse, pentru al treilea an conscutiv, ceilalti sustinatori ai programului sunt: Agricola, Popasul Trebes, Confert, Simba Invest, Erste Stiftung, domnul Colin Williams, angajati ai Europharm Distributie, un grup de sustinatori din Norvegia.

Magia marii descoperita de cei de la Cluburile cu Lipici

0 Comentarii
Cei mai merituosi 60 de copii beneficiari ai Cluburilor cu Lipici din zonele rurale au beneficiat in luna august de o binemeritata tabara la mare.

Dupa un an de truda si rezultate scolare pe masura, copiii au primit si o rasplata adecvata. Zilele petrecute au fost extraordinare si nici o zi nu a semanat cu celelalte, dar in fiecare din ele distractia si voiosia au impanzit grupul. Emotiile au fost mari din toate partile, iar copiii nu pridideau din a pune intrebari despre ce ii asteapta in acel loc numit ”mare”. Pentru foarte multi era pentru prima data cand mergeau intr-o vacanta adevarata si curiozitatea era mare. Cele mai gustate momente au fost vizita la un parc de distractii, unde atractiile au fost cursele cu masinute si trambulinele si participarea la un concurs de dans si altul de ”Miss Tabara” in cadrul carora mai multe fetite din grupul FSC au luat locul I la concursul de dans iar una dintre fetitele din Podu Turcului a primit titlul de Miss.

Republic Friday Night

0 Comentarii
Esti dependent de karaoke???

In Republic te asteapta doua seri speciale incepand cu data de 30 septembrie. Asa cum te-ai obisnuit: muzica buna, oferte irezistibile, distractie garantata.

Ziua Mondială a Rabiei

0 Comentarii
Rabia este o boală mortală cauzată de un virus neurotrop din genul Lyssaviridae (familia Rhabdoviridae) care afectează sistemul nervos. Virusul este secretat în salivă şi se transmite în mod obişnuit la oameni şi animale prin muşcătura unui animal infectat. Mai puţin obişnuit, rabia poate fi transmisă atunci când saliva unui animal turbat vine în contact cu răni deschise ale pielii sau cu ochii, nasul sau gura unei persoane sau ale unui animal. Clinic, se manifestă ca encefalomielită acută şi, odată ce apar simptomele vizibile ale bolii, rabia este aproape întotdeauna fatală. Tema Zilei Mondiale de Luptă Împotriva Rabiei se concentrează în 2012 pe „DECLARARE” iar sloganul este: SĂ COLABORĂM PENTRU CA RABIA SĂ DEVINĂ ISTORIE!

Obiectivele campaniei vizează: 1. Creşterea gradului de conştientizare a populaţiei în privinţa rabiei; 2. Promovarea educaţiei specifice în comunităţile locale pentru a controla şi preveni rabia; 3. Mobilizarea şi coordonarea resurselor în vederea prevenirii rabiei umane şi controlul rabiei animale. Mesajele cheie ale campaniei sunt : Rabia poate fi prevenită! Vaccinaţi animalele împotriva rabiei! Evitaţi contactul cu animale sălbatice şi fără stăpân! Dacă aţi fost muşcat de un animal, solicitaţi de urgenţă îngrijiri medicale! La nivel local, DSPJ Bacau, prin Compartimentul de Evaluare şi Promovarea Sănătăţii va derula această campanie de informare a populaţiei printr-o serie de activităţi specifice: realizare materiale informative la temă, afişaj prin mijloacele de transport din judeţ în colaborare cu „S.C.TRANSPORT BISTRIŢA S.A”, transmiterea fişierului cu materiale informative specifice DSVSA, difuzare comunicat de presă şi materiale informative către populaţia din mediul rural prin intermediul reţelelor de televiziune prin cablu S.C. ALPERA S.R.L. şi S.C. DRAGOLIVE S.R.L., postare pe site-ul instituţiei a comunicatului de presă şi a unor materiale informative, informare/instruire şi distribuire materiale informative la temă prin asistenţii medicali comunitari şi mediatorii sanitari din judeţ, ONG-uri, afişaj şi distribuire materiale informative prin farmaciile veterinare, pieţe agroalimentare.

Actiune a politistilor rutieri pentru siguranta pietonilor

0 Comentarii
46 de pietoni au fost depistați de agenții de poliție rutieră în timp ce traversau străzile prin locuri nepermise. 7 conducători auto au rămas fără permise de conducere după ce nu le-au acordat prioritate de trecere pietonilor Pietonii s-au aflat și în data de 27.09.2012 în atenția agenților de poliție rutieră, care au acționat în întreg județul Bacău pe linia depistării și sancționării abaterilor generatoare de evenimete rutiere în care sunt împlicați acești participanți la traficul rutier. În cadrul acțiunilor polițiștii au reținut 11 permise de conducere, din care 7 pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor angajați regulamentar în traversare, 2 pentru neacordarea priorității de trecere vehiculelor care circulau pe drumul prioritar și 2 pentru efectuarea unor depășiri neregulamentare. Totodată polițiștii au aplicat 137 de sancțiuni contravenționale, din care 46 pietonilor care au traversat strada prin alte locuri decât cele prevăzute cu marcaje pietonale.

A refuzat mita- la panoul de onoare!

0 Comentarii
La data de 27 septembrie, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău a dispus reţinerea suspecţilor C.V. şi P.C pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită prevăzută şi pedepsită de art. 255 Codul Penal. În fapt, la data de 26 septembrie, un poliţist l-a depistat în trafic pe C.V., în timp ce conducea o autoutilitară, având numerele de înmatriculare substituite cu ale unui alt autovehicul. Conducătorul auto a înmânat actele agentului de poliţie, după care a fugit cu autoturismul în cauză.

Ulterior poliţistul a fost contactat de tatăl suspectului şi de fratele acestuia, care i-au promis sume de bani pentru a nu lua măsurile legale. Agentul de poliţie a raportat imediat cele întâmplate conducerii Poliţiei Municipiului Moineşti, care a informat la rândul său Direcţia Generală Anticorupţie (D.G.A.) – Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Bacău, fiind sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău. In data de 27 septembrie, lucrători din cadrul S.J.A. Bacău, sub directa coordonare a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău şi cu sprijinul tehnic al I.G.P.R. – Direcţia Operaţiuni Speciale – Serviciul Operaţiuni Speciale Bacău, i-au prins în flagrant pe C.V. şi P.C., în timp ce ofereau cu titlu de mită, 400 de lei poliţistului, pentru a nu lua măsurile legale împotriva lui C.V.. În cauză, s-a emis ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore pentru cei doi, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Finalizare Plan de Management pentru situl Natura 2000

0 Comentarii
In data de 29 septembrie la sediul Agentiei Regionale pentru Protectia Mediului Bacau a avut loc o conferinta de presa ce a adus in prim plan finalizarea proiectului ''Plan de Management pentru situl Natura 2000''. Poiectul a fost cofinantat din Fondul European de Dezvoltare Regionala in cadrul Programului Operational Sectorial Mediu 2007-2013., Axa Prioritara 4, Domeniul major de interventie: Dezvoltarea infrastructurii si a planurilor de management pentru protejarea biodiversitatii si retelei Natura 2000. Parteneri in proiect au fost: Centrul Regional de Ecologie Bacau, Agentia pentru Dezvoltare Locala Bacau si Scut Verde Onesti.

Valoarea totala a proiectului a fost de 512.091,36 lei. In cadrul proiectului au fost desfasurate diferite activitati: organizarea unor concursuri tematice in scolile din cadrul arealului pentru identificarea unui logo, acesta fiind ''castigat'' de o fetita din comuna Cleja, seminarii de informare despre cunoasterea particularitatilor speciilor habitatelor sitului Natura 2000, seminarii cu operatorii economici si grupurile interesate ce a avut scop prezentarea sitului Natura 2000, schimb de bune practici cu administratorii sau custozii altor arii protejate si o zi deschisa de promovare a sitului Natura 2000 si a valorilor patrimoniului natural in general.

Premiera pentru Romania: tehnologia 100G

0 Comentarii
RCS & RDS, principalul furnizor de internet din Romania, a testat in premiera in tara noastra, tehnologia 100G. Testarea a fost finalizata in luna august a acestui an si a fost realizata in parteneriat cu 3 vendori: ECI Telecom - care a furnizat echipamentele DWDM - si Cisco si Juniper, care au asigurat routerele IP. Acest tip de testare 100G, cu echipamente furnizate de 3 vendori, este primul la nivel global. RCS & RDS a realizat in premiera mondiala testarea 100G cu echipamente IP/MPLS diferite la cele doua capete destinatii, in acest fel fiind realizata si testarea completa a interoperabilitatii a 3 tipuri de echipamente.

Testele 100G realizate anterior de catre alte companii, au fost facute cu echipamente ale unui singur vendor (cel mult doi) si cu un singur tip de echipamente la capetele destinatii. Un upgrade al retelei companiei de la 10G la 100G ar creste capacitatea acesteia de 10 ori, ceea ce ar permite RCS & RDS sa aduca, in aceeasi retea, un numar mult mai mare de clienti si, in acelasi timp, sa aloce clientilor mai multa banda pentru internet. De asemenea, dezvoltarea retelei pe baza tehnologiei 100G va permite RCS & RDS sa raspunda nevoilor viitoare in crestere ale clientilor relativ la largimile de banda. Aceasta tehnologie avansata va permite infrastructurii companiei sa suporte aplicatii si servicii avansate, mari consumatoare de largime de banda.

Cresterea productiei industriale-un obiectiv stringent!

0 Comentarii
Joi, 27 septembrie 2012, la sala mare a Palatului Administrativ, a avut loc şedinţa Colegiului Prefectural în care a fost prezentată situaţia economică şi socială a judeţului Bacău, aşa cum reiese din analiza indicatorilor realizaţi în primele 7 luni ale anului în curs, precum şi un raport al Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă pe tema măsurilor de prevenire şi stingere a incendiilor.

În urma prezentării analizei indicatorilor economici şi sociali ai judeţului Bacău, pe primele 7 luni ale anului 2012, prefectul Claudiu Octavian Şerban şi-a exprimat preocuparea faţă de indicatorii producţiei industriale: ” Îmi menţin îngrijorarea faţă de scăderea producţiei industriale, de aceea vreau să impulsionez acest tip de producţie. În acest sens doresc să realizăm o întâlnire cu producătorii industriali pentru a veni în întâmpinarea nevoilor lor şi de a-i ajuta. De asemenea, îmi exprim îngrjorarea faţă de creşterea numărului de şomeri, chiar dacă în analiza prezentată, acest număr este relativ. Ar trebui să ne îngrijoreze pe toţi această dinamică negativă a ratei şomajului”.

In primele 7 luni ale anului 2012 s-au realizat controale de specialitate la 922 obiective de învăţământ, în urma cărora s-au constatat 179 de deficienţe la normele de apărare împotriva incendiilor, fiind soluţionate ulterior 147, s-au aplicat 144 sancţiuni contravenţionale din care 6 amenzi în cuantum de 6500 lei şi 138 avertismente. Pe linia prevenţiei şi intervenţiei în situaţiile incendiilor a vegetaţiei uscate pe terenurile agricole şi la fondul forestier, s-a intervenit de către Inspectorat în 248 de evenimente din care 238 incendii vegetaţie uscată şi 10 incendii fond forestier. Cumulată pe primele 7 luni, producţia industrială a judeţului a scăzut cu 3,0% faţă de perioada similară a anului 2011, după ce în primele 7 luni din 2011 crescuse cu 15,4 % faţă de aceeaşi perioadă din 2010.

Filantropie la mănăstirile din zona Buhusiului

0 Comentarii
Aşezările monahale din preajma oraşului Buhuşi reprezintă locuri în care filantropia este împletită cu rugăciunea şi ascultarea. Hrana este oferită zilnic atât copiilor nevoiaşi, cât şi bătrânilor singuri sau pelerinilor care vin să se roage. Toate aceste activităţi sunt derulate cu binecuvântarea Preasfinţitului Ioachim Băcăuanul. Activitatea filantropică este completată de parohiile din Protopopiatul Buhuşi. Aşezările monahale din preajma oraşului Buhuşi reprezintă locuri în care filantropia este împletită cu rugăciunea şi ascultarea. Hrana este oferită zilnic atât copiilor nevoiaşi, cât şi bătrânilor singuri sau pelerinilor care vin să se roage. Toate aceste activităţi sunt derulate cu binecuvântarea Preasfinţitului Ioachim Băcăuanul. Activitatea filantropică este completată de parohiile din Protopopiatul Buhuşi, după cum informează „Ziarul Lumina”.

Ajutorarea celor săraci şi neputincioşi constituie un adevăr de netăgăduit în Biserica Ortodoxă. De altfel, nici un om nu s-ar putea defini ca fiind un creştin adevărat, fără milostenie şi dragoste de semenii aflaţi în necaz. Însă, fără îndoială că locul în care se vede şi se simte cel mai bine bunătatea îl reprezintă mănăstirile, aşezămintele monahale în care pelerin sau simplu rugător găseşti întotdeauna un mic ajutor. "Mănăstirile noastre fac multă filantropie. Un exemplu este acela al mănăstirilor de lângă oraşul Buhuşi. În acea zonă trăiesc multe familii cu situaţie precară, atât materială, cât şi financiară, iar maicile şi călugării vin în ajutorul oamenilor în mod regulat şi de multă vreme", a explicat Preasfinţitul Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului. Pentru bătrânii şi copiii care trăiesc în Marginea sau Izvoare, lângă oraşul Buhuşi, drumul către mănăstirile Ciolpani sau Runc este un veritabil pelerinaj pe calea întâlnirii cu Hristos care, prin mâinile maicilor şi călugărilor, le oferă întotdeauna ajutor. Încovoiaţi de povara anilor şi a greutăţilor, nevoiaşii parcurg câte 4-5 kilometri pe jos, aproape zilnic, pentru a veni la mănăstirile de lângă urbea fostelor postavuri. Aici găsesc în permanenţă ceva de mâncare, alimente pentru acasă sau chiar îmbrăcăminte adusă de creştini şi bine chivernisită de maici, cu scopul de a fi împărţite necăjiţilor. Între zidurile sfinţite de nevoinţa şi osteneala monahală, milostenia este o stare de fapt, pe cât de firească, pe atât de impresionantă ochilor şi auzului celor care îşi imaginează lumea ca fiind ticsită de egocentrici şi nepăsători. Însă, actul caritabil al celor care şi-au dedicat viaţa slujirii lui Dumnezeu este cel mai adesea unul tăcut şi modest.

Se deschide anul universitar

0 Comentarii
Dupa ce elevii de liceu au inceput scoala de ceva timp, este randul si celor care urmeaza o facultate sa paseasca in clase. Deschiderea festivă a anului universitar 2012-2013 va avea loc luni, 1 octombrie 2012, ora 10.00 la Universitatea "George Bacovia" în Aula „Moldova”.

Deschiderea anului universitar pe facultăţi va avea loc la ora 1100 după cum urmează: • Facultatea de Drept şi Administraţie – Aula „Moldova” • Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor – Amfiteatrul AI „Dumitru Rusu”

S-a taiat panglica la" noul"Carrefour din Bacau

0 Comentarii
In data de 28 septembrie 2012, Carrefour a deschis cel de-al 59-lea supermarket din tara, in Bacau, pe strada Dumbravei nr. 4, bl. 4, sc. A, parter.

Carrefour Market Piata Centrala Bacau s-a deschis la ora 8:00! Din dorinta de a fi mai aproape de clientii sai, in inima cartierelor, si de a oferi o experienta de cumparaturi cat mai pozitiva, Carrefour Market Bacau fiind relocat in strada Dumbravei nr. 4. Acelasi produse, acelasi profesionalism, singura diferenta este ca s-au apropiat mai mult de bacauani.

Trupa Feelings Live in Club Kremlin

0 Comentarii
Club Kremlin si Trupa Feelings au placerea de a va invita vineri, 28 septembrie la o seara ALTFEL, cu muzica LIVE si cu promotii atractive. Intrarea libera incepand cu ora 23:00.

Program Cinema City

0 Comentarii
Asasin in viitor 28.09.2012 - 04.10.2012 Program Joi 21:30 Şeful unui grup de ucigaşi plătiţi denumiţi Loopers care lucrează pentru o grupare mafiotă, îi trimite pe aceştia înapoi în trecut unde treaba lor este să împuşte ”ţintele” şi să scape de cadavru. Astfel ţinta dipare şi din viitor, iar cei din gruparea Looper scapă de un cadavru al unui om care de fapt nici nu există. Un sistem foarte bine pus la punct, dacă nu cumva scapi ceva din vedere. Ultima razie 28.09.2012 - 04.10.2012 Program Joi 19:20 În misiunea lor de a se supune jurământului lor de poliţişti, ofiţerii Brian Taylor (Jake Gyllenhaal) şi Mike Zavala (Michael Peña) au legat o strânsă prietenie pentru a fi siguri că amândoi ajung acasă teferi după fiecare tură. Pentru aceşti ofiţeri de poliţie, singura certitudine pe care o au când patrulează pe străzile din South Central, Los Angeles, este că nu există nimic sigur. Justitie la limita 28.09.2012 - 04.10.2012 Program Vineri, Luni - Miercuri 14:40, 17:00, 19:20, 22:00 Sambata - Duminica 12:10, 14:40, 17:00, 19:20, 22:00 Joi 14:40, 17:00, 20:30, 22:10 Legendarul detectiv Jack Regan (Ray Winstone) şi partenerul său loial, George Carter (Ben Drew) fac un cuplu de poliţişti care luptă împotriva criminalităţii cu metode de şcoală veche. Înarmaţi şi periculoşi, membrii Brigăzii „Zburătoare” au felul lor unic de a opera care dă fără excepţie rezultate. Când sunt anunţaţi de jaful asupra unei bănci, iar vechiul duşman al lui Regan scoate din nou capul în lumea interlopă din Londra, detectivul va face orice ca să rezolve situaţia, chiar dacă asta înseamnă să nesocotească ordinele de la şeful său, Guv (Damian Lewis), un tip cu care nu se glumeşte. Cursa fara frane 28.09.2012 - 04.10.2012 Program Vineri, Luni - Joi 13:40, 15:40, 17:40, 19:40, 21:50 Sambata - Duminica 11:40, 13:40, 15:40, 17:40, 19:40, 21:50 Să se strecoare printre maşinile în viteză, să se ferească de taximetriştii fanatici şi să evite opt milioane de pietoni – acestea sunt ocupaţiile zilnice ale lui Wilee (Joseph Gordon-Levitt), cel mai bun dintre curierii-biciclişti, agili şi agresivi, ai New York-ului. Loveste si fugi 21.09.2012 - 04.10.2012 Program Vineri, Luni - Joi 13:50, 16:00, 18:10, 20:20, 22:30 Sambata - Duminica 11:40, 13:50, 16:00, 18:10, 20:20, 22:30 În LOVEŞTE ŞI FUGI, Charlie Bronson (Dax Shepard, serialul Parenthood), un şofer care fusese implicat în jafuri, fuge din programul de protecţie a martorilor pentru a o duce pe iubita lui (Kristen Bell) la Los Angeles, unde aceasta nu trebuie să piardă slujba la care visase toată viaţa Terapie de cuplu 21.09.2012 - 04.10.2012 Program Vineri, Luni - Miercuri 13:20, 17:40, 20:00, 22:10 Sambata - Duminica 11:10, 13:20, 17:40, 20:00, 22:10 Joi 13:20, 17:40, 20:00 Kay (Meryl Streep) şi Arnold (Tomy Lee Jones) formează un cuplu devotat, dar plictisit, iar cei peste 30 de ani de căsnicie o determină pe Kay să încerce să-şi condimenteze relaţia şi să se reapropie de soţul său. În momentul în care află că un consilier marital de renume (Steve Carell) se află în orăşelul Great Hope Springs, aceasta pune la cale un plan să-l convingă pe scepticul său partner să ia avionul şi să urmeze o săptămână de terapie de cuplu. Brutele 07.09.2012 - 04.10.2012 Program Vineri - Joi 21:40 Protagoniştii sunt întreprinzătorii din Lagnuna Beach, Ben (Johnson), un budist pacifist şi împăciuitor, prietenul lui cel mai bun, Chon (Kitsch), un fost soldat dn marina americană şi fost mercenar, care au afacere extrem de profitabilă – cultivă cea mai bună marijuana. Cei doi mai au ceva în comun – sunt îndrăgostiţi de frumoasa Ophelia (Lively). Trioul duce o viaţă idilică în orăşelul lor din sudul Californiei până în ziua când cartelul mexican Baja decide să intre în afacerea lor şi le impune să le devină parteneri. Clopotica 3D 07.09.2012 - 04.10.2012 Program 3D Vineri, Luni - Joi 14:30, 16:10 Sambata - Duminica 11:10, 12:50, 14:30, 16:10 Digi Dublat Sambata - Duminica 12:30 Clopoţica, una dintre cele mai iubite personaje Disney, se va aventura pe un tărâm interzis, unde va face descoperirea vieţii sale şi, de asemenea, va afla care este secretul din spatele aripilor sale magice. Povestea începe atunci când simpatica zână Clopoţica păşeşte în misterioasele Păduri Ale Iernii, un loc misterios, dar interzis zânelor însorite, fără să ştie că acest lucru îi pune în periol chiar aripile magice. Curioasă din fire, însorita Clopoţica nu rezistă tentaţiei de a explora un teritoriu necunoscut şi îşi înveleşte fragilele aripi într-o haină călduroasă, iar apoi se aventurează în Pădurile Iernii. Acolo o cunoaşte pe Periwinkle, sau Albăstrica, ale cărei aripi parcă prind sclipiri atunci când este în preajma Clopoţicăi. Cele două zâne din teritorii diferite descoperă în scurt timp secretul aripilor magice: sunt surori, amândouă având originile în plânsetul aceluiaşi bebeluş. Resident Evil: Retribution - 3D 07.09.2012 - 04.10.2012 Program Vineri - Joi 18:40, 20:40, 22:40 T-virusul creat de Umbrella Corporation continuă să facă ravagii pe Terra, transformând populaţia globului în legiuni de strigoi care ucid tot ce mişcă. Campania 07.09.2012 - 04.10.2012 Program Vineri - Miercuri 15:20, 20:30 Joi 15:20 Cam Brady e obișnuit cu viața de politician, după ce a fost ales de patru ani în Congresul american. Deși s-ar părea că are experiență din campaniile electorale, adevărul e că Brady nu a concurat niciodată cu nimeni pentru voturi, pur și simplu fiindcă nimeni nu s-a mai înscris în cursă să îi fie oponent. Despre Oameni si Melci 07.09.2012 - 04.10.2012 Program Vineri - Miercuri 14:10, 18:30, 22:20 Joi 14:10, 18:30 1992, în Muscel, un mic oraş din România. Fabrica ARO, deţinută de stat, tocmai a dat faliment şi va fi privatizată într-o săptămână. Cumpărătorul este o companie franceză care anunţă muncitorii că fabrica va fi transformată într-o crescătorie de... melci. George, liderul de sindicat, caută cu disperare o soluţie şi are o idee sărită de pe fix. Din dragoste pentru Roma 31.08.2012 - 04.10.2012 Program Vineri - Joi 16:10 DIN DRAGOSTE PENTRU ROMA este o comedie caleidoscopică plasată într-unul din cele mai fermecătoare oraşe din lume. Protagoniştii sunt un arhitect de renume care îşi retrăieşte tinereţea, un localnic din clasa mijlocie care se trezeşte brusc că devine cea mai mare celebritate a oraşului, un cuplu tânăr din provincie care e atras în întâlniri romantice separate şi un director de operă american care se chinuie să aducă pe scenă un cântăreţ a cărui meserie nu are nici o legătură cu opera – e antreprenor de pompe funebre.

12 Hours Dance Marathon

0 Comentarii
Dj Sneak, artistul de origine portoricana care a redefinit soundul underground din Chicago mixeaza pentru prima data in Moldova, la editia de toamna a 12HDM.

Locatie: cort incalzit, parcarea Baumax, Calea Chisinaului nr. 23 Data: 27 octombrie 2012; Meniu complet DJ SNEAK (Magnetic Recordings ::: Oomph Recordings ::: Sneak Classics) NEGRU (Youth Invasion Muzik /Barraca /Cecille/Rekids/Soweso) ALI NASSER (Pleasure Zone | Be_Chosen | Supernature | Soweso) OKTOPUS

27 septembrie 2012

Casa Verde

0 Comentarii
Ministerul Mediului şi Pădurilor derulează trei programe care vizează stimularea utilizării sistemelor care folosesc surse din energie regenerabilă: programul privind instalarea sistemelor de încălzire care utilizează energie regenerabilă, inclusiv înlocuirea sau completarea sistemelor clasice de încălzire Casa Verde;

Programul privind creşterea producţiei de energie din surse regenerabile cu o valoare contractată de peste 1 miliard 200 de milioane de lei; programul privind instalarea sistemelor de încălzire care utilizează energie regenerabilă, inclusiv înlocuirea sau completarea sistemelor clasice de încălzire ai căror beneficiari sunt unităţile administrativ-teritoriale, instituţiile publice şi unităţile de cult cu proiecte în valoare de 40 de milioane de lei. Mai mult decât atât, în data de 10 octombrie 2012, va avea loc dezbaterea finală în cadrul procedurii SEA (Evaluarea Strategică de Mediu) pentru sursele de energie regenerabilă 2011 – 2020”.

Ati văzut această persoană?

0 Comentarii
...nu pe cea din fotografie, desigur...
Polițiștii din comuna Parincea a fost sesizați, la data de 26.09.2012, despre faptul că Dobraniș Ana, de 48 de ani, din aceeași localitate a dispărut de la domiciliu, din seara zilei de 23.09.2012. La fața locului polițiștii au stabilit, în urma investigațiilor efectuate că între femeia de 48 de ani și concubinul ei au loc, in mod frecvent, certuri provocate de consumul exagerat de alcool, situații în care Ana D. a mai plecat voluntar de la domiciliu. De asemenea, a fost identificat un martor care le-a relatat polițiștilor că în data de 24.09.2012, in jurul orelor 14.00, a văzut-o pe femeia de 48 de ani, în comuna Ungureni, in timp ce aștepta un autobuz spre municipiul Bacău.

Polițiștii continuă cercetările în vederea identificării persoanei de 48 de ani. Semnalmente : - înălțime : 1,60-1,69 m - greutate: aproximativ 50 de kg - păr șaten închis La data dispariției era îmbrăcată cu pantaloni albaștri, pulover de culoare galbenă și era încălțată cu pantofi maro. Cetățenii care pot da relații despre această persoană sunt rugați să contacteze Inspectoratul de Poliție Județean Bacău prin 112.

Pietonii trasi pe dreapta

0 Comentarii
Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Bacău au desfășurat, la data de 26 septembrie o acțiune pe linia prevenirii implicării pietonilor în accidente rutiere. În cadrul acțiunii polițiștii au constatat 126 de abateri de la normele rutiere și au aplicat tot atâtea sancțiuni contravenționale.

Dintre acestea, 65 au fost aplicate pietonilor depistați traversând strada prin loc nepermis. Față de 12 conducători auto polițiștii au luat măsura reținerii permisului de conducere, după ce au fost depistați neacordând prioritate de trecere pietonilor angajați regulamentar în traversarea străzii sau autovehiculelor care circulau pe drumul prioritar.

"Zilele Bacaului 2012" tot mai aproape...

0 Comentarii
Cu ceva timp in urma va spuneam despre Zilele Bacaului...

 Se pare ca week-end-ul viitor 5-7 octombrie, gratie acestui event,  Bacaul va fi din nou capitala muzicii bune; Mandinga, Holograf, Vunk, Haiducii si orchestra condusa de Nicolae Botgros vor fi doar cativa din artistii care ii vor sarbatori  pe bacauani.

Intalnire cu persoanele varstnice

0 Comentarii
In data de 27 septembrie, orele 10.00, a avut loc la sediul Politiei Locale o intrevedere intre conducerea institutiei si reprezentantii organizatiei judetene a Uniunii Generale a Pensionarilor din Romania.

Cu acest prilej, au fost puse bazele unei colaborari intre agentii de politie locala si pensionarii din municipiu, fiind prezentate atributiunile Politiei Locale si posibilitatile legale pe care aceasta le are in acordarea de sprijin real acestei categorii de varsta. Au fost preluate problemele cu care pensionarii se confrunta, fiind facuta si o avanpremiera a Zilei Internationale a Persoanei Varstnice, care are loc pe 1 octombrie. Acest gen de intrevederi vor capata un caracter permanent, dezideratul principal fiind cel de proximitate fata de cetatean , de intampinare a problemelor, cu care acesta vine in contact si de creare a unui parteneriat simbolic intre politie si societatea civila pentru un climat civilizat de convietuire in municipiul Bacau.

Fenomenul munca ''la negru''

0 Comentarii
Marţi, 25 septembrie 2012, începând cu ora 11.00, în sala mică a Palatului Administrativ, s-a desfăşurat şedinţa Comisiei pentru Dialog Social, având ca temă acţiunile întreprinse de către Inspectoratul Teritorial de Muncă Bacău pentru identificarea agenţilor economici care folosesc forţa de muncă fără forme legale, precum şi identificarea de măsuri concrete privind combaterea acestui fenomen. Şedinţa a fost condusă de subprefectul judeţului Bacău, Dorian Constantin Pocovnicu, la întâlnire fiind prezenţi Dumitru Brăneanu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Bacău, Dan Cristian Petrea, Inspector şef adjunct, Inspectoratul Teritorial de Muncă Bacău, Romeo Frăţilă, Comisar şef, Garda Financiară Bacău, Liviu Creţu, Director executiv Casa judeţeană de Pensii Bacău, Manole Chiriac, reprezentant Confederaţia Sindicatelor Democratice din România, Marcel Bulinschi, reprezentant UGIR România şi preşedinte Ceccar Bacău, Elena Volcescu, Şef serviciu Strategii şi Programe din cadrul Instituţiei Prefectului precum şi reprezentanţi ai mass media locală.

Analiza prezentată de Inspectoratul Teritorial de Muncă a relefat acţiunile întreprinse în Programul Cadru al Inspecţiei Muncii, acestea fiind concentrate pe mai multe direcţii concrete de lucru: supravegherea permanentă a muncii în vederea combaterii muncii fără forme legale, organizarea de campanii pentru cunoaşterea şi implementarea actelor normative în domeniul securităţii, sănătăţii în muncă şi a relaţiilor de muncă, protejarea sănătăţii şi securităţii angajatilor. Munca fără forme legale reprezintă, prin consecinţele sale sociale şi economice, un fenomen extrem de nociv, astfel fiind afectate direct sistemele de asigurări sociale, colectarea de impozite la buget, siguranţa fizică şi socială a angajatului, privarea acestuia de drepturile acordate de legislaţia muncii, dar şi indirect, prin imposibilitatea angajaţilor de a avea acces la credite bancare, cumpărături cu plata în rate, la achiziţionarea sau închirierea de locuinţe. În perioada supusă analizei, ianuarie-august 2012, Inspectoratul Teritorial de Muncă a efectuat controale la 1992 angajatori, acoperind 57.227 persoane angajate, au fost identificaţi 113 angajatori care utilizau forţa de muncă fără forme legale de angajare şi s-au aplicat amenzi în cuantum de 2.164.999 RON.

Ziua Internationala a Persoanelor Varstnice

0 Comentarii
1 Octombrie este Ziua Internaţională dedicată persoanelor varstnice. In fiecare toamnă, incepand cu anul 1991, avem ocazia - o dată in plus - să aducem primăvara pe chipurile bunicilor, să le mulţumim că există, că ne ajută să ne inţelegem trecutul, să ne bucurăm de prezent şi să privim cu incredere spre viitor. In acest an, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Bacău in parteneriat cu Primăria Tirgu Ocna organizează, cu mare drag, două concursuri inedite ce ne vor purta cu gandul la copilarie, la aromele minunate pe care le purtăm in suflet toată viaţa, dar ne vor arăta şi faptul că a fi varstnic poate fi sinonim cu a fi activ. Intitulate sugestiv “PLĂCINTELE BUNICILOR” respectiv “BICICLETA, UN PRIETEN AL VARSTEI a III-a” concursurile se vor desfăşura in data de 1 octombrie 2012, incepand cu ora 14.00, in piaţeta din faţa Primăriei Tg.Ocna, unde vor avea loc inscrierile pentru toţi varstnicii pasionaţi de mersul pe bicicletă. Asemeni oricărui eveniment care se respectă, pregătirea momentului in care se vor intalni cu dumneavoastră a inceput cu multe săptămani in urmă, atunci cand au fost selectate pentru a fi prezentate cele mai bune reţete de plăcinte cu branză, cu mere, cu răvaşe, prăjituri, etc. Preparate după reţete numai de ei ştiute, plăcintele/ prăjiturile ne vor fi aduse de bunicuţe şi bunici din Bacău, Tg.Ocna, Oneşti, Comăneşti, Dărmăneşti, Tg.Trotuş, Oituz, Răchitoasa şi Răcăciuni. Premiile vor fi acordate de un juriu format din reprezentanţi ai autorităţilor şi ai mass media care vor ţine cont şi de părerea exprimată prin vot de către cetăţenii prezenţi la acest eveniment.

Media Music Awards 2012

0 Comentarii
Media Music Awards sunt primele premii muzicale din România decernate la Sibiu, transparente şi de necontestat, întrucât se bazeză pe raportările realizate de Media Forest Bucuresti- cea mai transparentă platformă de monitorizare din România la ora actuala.

Prima ediţie Media Music Awards 2012 se va desfăşura in data de 4 octombrie pe parcursul a trei ore, timp în care pe scena din Piaţa Mare a Sibiului vor urca cei mai în vogă artişti ai momentului, pentru a-şi ridica trofeele meritate şi a oferi recitaluri live de calitate, în semn de mulţumire faţă de staţiile media care i-au difuzat în ultimele 12 luni. Artisti invitati: Smiley, Connect-R, Alex Velea, Vunk, Voltaj, Andra, Andreea Banica, Laurentiu Duta, Puya, Grasu XXL,Maximilian, Corina, Anda Adam, CRBL feat Helen, Raluka, DeepCentral, Loredana.

Evenimentul desfăşurat în faţa a zeci de mii de oameni, este organizat de Media Forest, instituţia care monitorizează în România canalele media (radio, TV, internet) cu scopul de a contoriza difuzările tuturor artiştilor prin rapoarte săptămânale, şi va fi susţinut de Kiss TV si Kiss FM. Pentru decernarea premiilor Media Music Awards, sunt luate în calcul difuzările posturilor de radio Kiss FM, Europa FM, Magic FM, Pro FM, Radio 21, Radio Zu, National FM şi Radio România Actualităţi, şi a posturilor de televiziune 1 Music Channel, Kiss TV, MTV România şi UTV.

Thirsty Thursday

0 Comentarii
In fiecare zi de joi , de la ora 19.00 si pina la ora 00.00, cei mai insetati dintre voi sunt asteptati la THIRSTY THURSDAY in Dublin!
Si daca dupa ce v-ati potolit setea, va cuprinde buna dispozitie, o sa avem placerea sa va ascultam cintind, pentru ca orice bere merge asezonata cu Karaoke.

Bursa locurilor de munca in Bacau

0 Comentarii
Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi se va desfăşura vineri, 28 septembrie 2012, la nivelul tuturor agenţiilor judeţene pentru ocuparea forţei de muncă, respectiv în 83 agenţii locale şi puncte de lucru, urmând ca această cifră să se modifice în funcţie de viitoarele oferte de locuri de muncă. Bursa locurilor de munca pentru absolventi in Bacau se va desfasura vineri, 28 septembrie, la Complexul Muzeal “Iulian Antonescu” din Bacau, intre orele 9.00 – 12.00.

Ziua Mondiala a Turismului

0 Comentarii
Ziua Mondială a Turismului este dedicată, în acest an, unei teme de foarte mare actualitate: contribuția turismului la dezvoltare durabilă, prin utilizarea energiei regenerabile. Festivitățile vor fi găzduite de Spania, unul dintre liderii internaționali în domeniul eficienței energetice, dar și un model pentru bunele practici în turism. Dincolo de întâlnirile la nivel înalt dintre guverne, jucătorii importanți din piața energiei și industria hotelieră, 27 septembrie este o ocazie importantă pentru a readuce în dezbatere legătura strânsă dintre turism și ecologie, fie că vorbim despre dezvoltare durabilă sau despre conservarea biodiversității. Nu este o temă nouă nici pentru Organizația Mondială a Turismului – temele lansate cu aceeaşi ocazie aniversară în ultima decadă au fost deseori legate de protecţia mediului – nici pentru România sau pentru Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului. Am susţinut şi am impus ca priorităţi în mandatul meu atât creşterea eficienţei energetice prin programe de reabilitare termică, pentru locuinţe şi instituţii publice, cât și dezvoltarea durabilă și turismul verde pentru ariile protejate precum Delta Dunării.

Galleria Mall caută o VEDETĂ!

0 Comentarii
Cea de-a treia ediţie a concursului “Galleria Mall Piatra Neamţ caută o VEDETĂ” se va desfăşura timp de 3 zile, în perioada 28 - 30 Septembrie 2012, sub formă de spectacol. Acest concurs este structurat pe 2 zile de preselecţie (28 şi 29 Septembrie 2012) şi o zi de concurs + gala laureaţilor pe data 30 Septembrie 2012. Concurentii se vor întrece pentru titlul de “VEDETA Galeria Mall Piatra Neamţ”. Pentru aceasta, participanţii vor trebui să urmeze câteva reguli: - aceştia vor interpreta în concurs, o melodie din repertoriul naţional sau internaţional, muzică uşoara sau populară ce urmează să fie cântată LIVE; - trebuie ca durata pieselor să nu depăşească 4 minute; - melodiile pot fi interpretate acapella (fără acompaniament) sau acompaniate de negative înregistrate pe suport CD; - concurenţii care doresc, pot avea un grup de maxim 3 dansatori pe şcenă pentru a-i susţine în timpul concursului. Concursul se va desfăşura pe două secţiuni: muzică uşoară şi muzică populară, fiecare secţiune fiind împărţită pe categorii de vârstă: 5-8 ani; 9-12 ani; 13-16 ani; În ceea ce privesc preselecţiile, acestea se vor ţine în incinta Galeria Mall Piatra Neamţ în zilele de 28 şi 29 Septembrie 2012 între orele 12:00 şi 20:00, sau online, prin e-mail pentru cei care nu au posibilitatea de a se prezenta în zilele de preselecţie mai sus menţionate. Cei care aplică online, sunt rugaţi să trimită până la data de 28 Septembrie 2012 pe adresa de e-mail vedetagaleriamall@gmail.com urmatoarele : - Numele şi prenumele concurentului; - 1-2 piese muzicale (pozitiv) în format video/audio; - Secţiunea de înscriere (muzică uşoară sau muzică populară); - Fotografie; - Vârsta; - Data naşterii; - Motivul pentru care nu se pot prezenta la preselecţiile din 28 - 29 Septembrie 2012. Pe 30 septembrie ora 22:00 se vor anunta finaliştii fiecărei categorii de vârstă, care vor urma să intre în competiţia pentru premiile concursului. Mare atenţie! NU se percepe taxă de înscriere! Şi că tot am adus vorba de premii, acestea sunt: Titlul de “VEDETA GALERIA MALL” se va acorda unui singur concurent, care prin evoluţia sa reuşeşte să se evidenţieze în mod cu totul deosebit. Premiul va consta într-o PLASMA TV. Se vor acorda premiile I, II, şi III pentru fiecare categorie de vârsta, astfel: Premiul I – 300 lei / voucher Premiul II – 200 lei / voucher Premiul III – 100 lei / voucher Pentru toti finaliştii concursului se vor acorda diplome de participare.