30 septembrie 2010

Clar! Filmele romanesti, interzise la Cinema City!

1 Comentarii

Nu stiu de ce, dar premierele cinematografice romanesti lipsesc mai mereu la Cinema City din Arena Mall, capitol la care "cinematograful lui Budeanu" este intrecut de catre mai vechiul Cinema Central.
Primul exemplu pe care vi-l pot da este filmul "Marti, dupa Craciun", pe care vi l-am prezentat aici.

Filmul s-a lansat pe 16 septembrie in Romania, dupa ce a avut premiera mondiala in cadrul Festivalului de Film de la Cannes la sectiunea “Un Certain Regard", plus ca a si fost participant la peste 20 de festivaluri din tara si strainatate.
Politica "marelui concern cinematografic" sa interzica  proiectiile productiilor romanesti ori alta sa fie cauza, de ordin tehnic sau ...gust?!
O parte din filmele romanesti ce nu s-au difuzat pe pelicula: "Poker", "Schimb Valutar", "Caravana Cinematografica", "Wbsitestory", "Ho, ho, ho". Noi suntem nationalisti si pledam pentru !

"Marti, dupa Craciun" va rula in Cinema Central de la orele: 14:00, 16:00, 18:00, 20:00.

Programul Zilelor Bacaului 2010

1 Comentarii
Am revenit cu programul Zilelor Bacaului 2010, i perioada 1-3 octombrie.


Vineri, 1 octombrie - "Ziua Vârstnicului"
16:30 - Fanafara Liceului de Arte "George Apostu", coordonator prof. Siliviu Iuraşcu
17:00 - Asociaţia Nevăzătorilor
17:30 - Corul Pensionarilor
18:00 - Seara minorităţilor
19:00 - Ansamblul "Ciobanasul", coordonator prof. Mitică Pricopie
19:30 - Muzică uşoară - şlagăre, mini-recital Irina Laiş
20:00 - Muzică Etno cu Formaţia "Doar Noi" solist Valy Stoleru
20:30 - Muzică Populară cu Cristi Năstase & Vasilica Tătaru-Năstase
21:00 - Muzică Populară cu Maria Şalaru şi "Boboceii"
22:00 - Inchiderea programului

Sambata, 2 octombrie - Ziua muzicii Rock
17:00 - Trupa Vector X, Clubul Elevilor Tg. Ocna
17:15 - Trupa Messy-Meex, Palatul Copiilor Bacău
17:30 - Trupa Arspoetic, Clubul Elevilor Moineşti
18:00 - Trupa "Luni la Teatru"
19:00 - Trupa "Opt şi-un Sfert"
20:00 - Trupă rock - Polonia
21:00 - Trupă rock - Italia
22:00 - Inchiderea programului

Duminică, 3 octombrie
16:00 - Cântece pentru copii - Asociaţia "Artis-Daio"
16:15 - Cântece pentru copii - Palatul Copiilor Bacău, coord. Prof. Claudiu Filip
16:30 - Folclor cu Roxana Căruntu, Colegiul "Mihai Eminescu" Bacău
16:45 - Ansamblul folcloric "Teişorul", Lic. de Artă "G. Apostu", coord. prof. Florin Blaj
17:15 - Ansamblul "Ciobanasul", coordonator prof. Mitică Pricopie
17:45 - Folclor cu Miruna Rotaru & Alexandra Preser (vocal şi instrumental nai)
18:00 - Muzică etno cu Ramona Hobu
18:30 - Formaţia "Florin Blaj"
18:50 - Dans Oriental, Asociaţia "Artis-Daio"
19:00 - Muzică Uşoară, Lic. de Artă ”G. Apostu”, coord. prof. Dănuţ & Ionuţ Gheorghieş
19:15 - Muzică Uşoară cu Formaţia "Feelings"
19:45 - Muzică Uşoară & Dans cu Palatul Copiilor Bacău, coord. Prof. Claudiu Filip
20:30 - DJ Sava & Raluk
22:00 - Inchiderea programului

29 septembrie 2010

Top Hits de Revelion?! Sau invers?

0 Comentarii
Un eveniment de mare anvergura este asteptat in Bacau... Romanian Top Hits 2010, ce nu s-a mai desfasurat in aceasta vara, are toate sansele sa se produca in noaptea de 31 decembrie 2010, intr-o locatie momentan neprecizata, unde sunt asteptati peste 5000 de participanti, iar cei mai buni dj si artisti din Romania vor face atmosfera.
  In curand vom afla line-up-ul, locatia exacta, taxa de intrare si modalitatile de plata on-line, iar consumatia va fi facuta pe baza de jetoane.

Revenim cu mai multe detalii despre "New Years Eve Inferno", in curand...




Incep "Zilele Bacaului 2010" !

0 Comentarii
Incepand cu 1 octombrie se va da startul manifestarilor Zilelor Bacaului. In fiecare toamna bacauanii petrec timp de o saptamana cu ocazia datei de 6 octombrie, cand a fost atestat pentru prima oara orasul Bacau, in anul 1408.
Dincolo de festivitati, muzica, mici, bere si alte surse de distractie, sarbatoarea isi propune sa organizeze festivaluri si targuri, contemporane, expl. - "Targul de Procoava" din Piateta Casei de Cultura, in efortul comunitatii locale de a-si afirma identitatea si de a-si promova patrimoniul cultural .

In Sedinta de azi a Consiliului Local se va hotari agenda noii editii a Zilelor Bacaului, insa dupa situatia dificila, dpdv economic de care si Bacaul e afectat, resursele financiare angajate vor fi "de criza", concentrarea facandu-se pe elementul local. Asadar, cei responsabili de entertainment vor fi "de-ai locului", importul de vedete de la centru fiind limitat .
Isi vor aduce insa aportul si primariile din Torino, Israel si Polonia prin acordurile ce Bacaul le are cu aceste orase si prin eforturile Camerei de Comert Bacau ce s-a concentrat in ultima perioada pe intarirea unor relatii economice in zona.

Vom reveni cu informari suplimentare privind desfasuratorul evenimentului.

Bacaul de altadata

0 Comentarii

Vino sambata, 2 octombrie, intre orele 16.00-18.00, in Arena Mall sa cunosti cele mai mari personalitati ale Bacaului! Un periplu de istorie...

Campionat de Table la Arena Mall

0 Comentarii
Daca te numeri printre cei pasionati de jocul de table Arena Mall te asteapta pana vineri, 8 octombrie 2010 la Biroul de Management Arena Mall, etaj II pentru a te inscrie la “Campionatul de Table Arena Mall” editia a II-a.

Taxa de participare este de 10 lei.

Stiinta Bacau - UCM Resita

0 Comentarii
Vineri, pe data de 1 octombrie de la ora 20:30, Sala Sporturilor din Bacau va gazdui meciul de handbal dintre Stiinta Municipal Dedeman Bacau - UCM Resita.
Pretul unui bilet este de 5 lei, iar bonus, vei primi un set de bete gonflabile.

Dj Greco in Club Kremlin

0 Comentarii
Club Kremlin din Bacau va invita vineri, pe data de 1 octombrie la o petrecere cu un invitat special, olandezul Dj Greco.

Pret Intrare: 10 lei pana la ora 00:30,
15 lei dupa ora 00:30

Informatii si rezervari la: 0758/686 878

27 septembrie 2010

Festivalul Slagarelor in Bacau

0 Comentarii
Una dintre activitatile dorite de catre echipa RTH a fost realizarea unui festival al slagarelor.

In data de 3 si 4 decembrie 2010 se va desfasura in Bacau, Festivalul National al Slagarelor. Juriul va fi format din personalităţi de marcă ale muzicii româneşti, redactori radio TV, personalităţi.
Castigatorii vor fi invitati in cadrul Galei Romanian Top Hits 2011 sa concerteze alaturi de artistii nominalizati si vor avea sansa sa intre pe covorul rosu alaturi de acestia.
La acest eveniment pot participa artisti solo (fete si baieti), trupe de muzica, dj care vor interpreta slagare romanesti sau straine. Negativele vor fi inregistrate pe suport cd, memory stick sau minidisc.

Pretul unui bilet este 10 lei si pot fi procurate de la Sala Ateneu.

Doritorii se pot inscrie aici.

Programul evenimentului:

3 decembrie 2010:
  • 18:30 - deschiderea concursului
  • 18:35 - interpretare slagare romanesti
  • 20:00 - interpretare slagare internationale
  • 21:30 - recital Crazy Lips
4 decembrie 2010:
  • 18:30 - deschidere seara de gala
  • 18:35 - gala slagare romanesti
  • 20:00 - gala slagare internationale
  • 21:30 - recital DJ Sava

Caravana Sony 3D in Bacau!

0 Comentarii
Sony prezinta in Romania ultimele inovatii tehnologice prin showroom-ul sau mobil Sony 3D, in cadrul caravanei cu acelasi nume. Caravana Sony se deruleaza in perioada 17 septembrie - 27 octombrie si va poposi in Bacau pe 5-6 octombrie in parcarea Hotelului Moldova.

Caravana Sony 3D reprezintă un camion de mari dimensiuni care incorporeaza, pe o suprafata de aproximativ 100 de metri patrati, trei zone distincte: cinematograful 3D, zona principala de prezentare a tuturor produselor si o platforma panoramica.


Vizitatorii vor avea oportunitatea de a urmari programe sportive, videoclipuri, filme sau jocuri tridimensionale, cu ajutorul ochelarilor cu tehnologie Active Shutter, al noilor televizoare Sony BRAVIA LX900, cu diagonala de 60 inci (152 cm) si al player-elor Blu-ray BDP S570 sau al consolelor PlayStation 3.
Zona principala de prezentare va cuprinde, de asemenea, si standuri cu modele noi de camere video Handycam CX115, XR115, CX305 sau CX550 sau rame foto, percum DPP F700, pe care utilizatorii le vor putea testa la fata locului.

Noutati - Campionatul Municipal de Minifotbal 27.09.10

0 Comentarii
O noua etapa disputata în Campionatul de Minifotbal al Municipiului Bacau. O etapa care a trecut cu bine botezul unei furtuni torentiale, la capatul careia, udati pâna la piele dar la fel de vioi, sportivii amatori care îsi disputa întâietatea în cele doua divizii ale competitiei, au fost multumiti de efortul depus si, de ce nu, de rezultatele obtinute.

Sâmbata au avut loc meciurile din liga a II-a, care au adus fata în fata formatii ambitioase. Chiar daca miza de joc este cu totul alta decât în cazul echipelor din prima liga, fotbalistii care lupta, anul acesta, pentru promovarea în prim planul competitiei au încins o noua runda de meciuri pasionante. Cum a fost, de pilda, victoria cu 8-2 a echipei FC Bambus, în disputa cu ANL-istii. Un meci mult mai echilibrat decât o arata scorul, dar în care Bambus a fost mai pragmatica si mai taioasa în atacurile frumoase pe care le-a purtat pe tot parcursul partidei. Portarul de la ANL, Costel Aparaschivei, a fost desemnat jucatorul meciului.
În celelalte doua partide din cadrul celei de-a 4 etape a ligii secunde, Izvoare a reusit sa învinga în extremis, cu 4-3, pe FC Stars (jucatorul meciului fiind desemnat Daniel Bibire), iar Technomarket a batut cu 6-2 echipa Fair Play. Jucatorul meciului: Marcel Manole.
În clasament, Bambus conduce cu 10 puncte, urmata de FC Izvoare, cu 9 puncte.

Sâmbata seara, pe nocturna, a debutat etapa a 5-a a primei ligi bacauane, etapa care s-a încheiat duminica, aproape de miezul noptii. Managerul general al competitiei din municipiul de pe Bistrita, cunoscutul fotbalist Gheorghe Burleanu, considera ca meciul etapei a fost cel dintre Coriolan si Rochdale. „Cu sapte minute înainte de finalul partidei, scorul era de 4-2 pentru Coriolan. Ei bine, în aceste ultime minute, a plouat cu goluri, Rochdale învingând cu 6 la 5. Cei de la Rochdale au profitat, este adevarat, si de galeria venita special ca sa îi ambitioneze… sotii, prieteni, si iata ca fotbalistii si-au rasplatit cum se cuvine sustinatorii.” Jucatorul acestui meciul Sorin Craciun.
Un alt meci interesant a fost cel dintre Strong si X Carp. „Un meci foarte frumos, decis de golul lui Sabin Adrian, care a pus capacul pe încercarea echipei Strong de a egala”, a declarat Gheorghe Burleanu. Scor final, 3-1 pentru X Carp, cu o mentiune pentru autorul ultimul gol, dar si pentru Florin Romascanu, care a marcat si el printr-o executie tehnica foarte reusita.
Legendele au învins cu 7-5 formatia Express, dupa un meci disputat pe ploaie, si în care recitalul a fost dat de Catalin Bracau, marcator a 3 goluri, si de Adrian Andries, un tânar de mare talent.

Campioana Grafit a dat un nou recital, zdrobind cu 8-1 formatia FC Nordului. Autor a trei goluri, Gabi Bojescu s-a dovedit din nou drept un excelent coordonator de joc, capabil sa lege apararea si atacul într-un mod nu numai eficient ci si inteligent, dovada ca nicio echipa nu-i „citeste” deocamdata stilul. Interesant de remarcat mai este si faptul ca portarul Gabriel Cosa nu numai ca a aparat foarte bine, ci a si… marcat un gol.
În clasament, alaturi de Grafit, pe podium se afla Legendele (ambele cu maximum de puncte, 15) si Petromold, cu 13 puncte.

Festival International de Muzica Contemporana

0 Comentarii
Bacaul a intrat pe trend crescator in ceea ce priveste evenimentele toamnei. Dupa o usoara amorteala, se intensifica activitatea culturala si nu numai, in oras.
Zilele Muzicii Contemporane - in plina derulare la Bacau, de sambata mai exact, orasul fiind gazda Festivalului International- Filarmonica "'Mihail Jora'' dar si Centrul de Cultura ''George Apostu" gazduind spectacolele grupate pe patru teme: "Intre liric si epic", "Intre libertate si durere", "Intre cauze si efect" , "Intre tranzitivitate si reflexivitate". Evenimentul e la editia a- XXIV-a si a debutat la Sala Ateneu sub conducerea lui Silviu Danceanu, fondatorul festivalului.
Pana marti inclusiv va mai puteti bucura de mesajele transmise prin intermediul muzicii clasice in cadrul acestui eveniment.

Simbolistica temelor, mestesugit definita prin cuvant si sunet, pare sa surprinda chintesenta vremurilor ce le traim. Felicitari organizatorilor pentru inspiratie!

Targ de imbracaminte si incaltaminte la Central Plaza

0 Comentarii
Sezonul rece impune în fiecare an modificari importante atât în ceea ce priveste cererea, consumatorii, cât si ofertele de produse si servicii ale agentilor economici.

În acest context, Camera de Comert si Industrie Bacau organizeaza Targul de Imbracaminte si Incaltaminte în perioada 29 septembrie – 03 octombrie 2010, la Central Plaza Bacau.

Programul de vizitare este zilnic între orele 10.00 – 19.30.

Sunt prezenti în calitate de expozanti, peste 70 de agenti economici din 17  judete ale tarii, care prezinta o gama larga de produse: confectii de sezon pentru adulti si copii, încaltaminte si produse de marochinarie, dresuri si lenjerie intima, confectii din piele si blana, produse pentru copii, lenjerii de pat, cosmetice, bijuterii, decoratiuni si artizanat.

Targul ofera posibilitatea tuturor vizitatorilor de a achizitiona la cele mai bune preturi produse de calitate specifice acestui sezon. 

Parteneri media:      
Realitatea TV, Euro TV, 1 TV Bacau                          
Radio Iasi, Radio 21, Vibe FM,  Kiss FM, Magic FM, Radio ZU  
Ziarul de Bacau, Observator de Bacau,   
Zile si Nopti, Sapte Seri, Business Texin, Bacaul economic,                         
www.bacau.info.ro, www.judetulbacau.ro, www. megabacau.blogspot.com, www.labacau.ro.

Expozitie de tablouri la Complexul "George Apostu"

0 Comentarii
Pasionații de artă sunt invitați in aceasta saptamana la Centrul de Cultură “George Apostu” din Bacau la expoziția “Spectacolul Lumii”, expozitie de tablouri realizate de catre artistul Mircea Romanescu, originar din Piatra Neamt, cunoscut pentru expozițiile sale din Bucureşti, Bacău, Iaşi, Bârlad, Timişoara  şi în străinătate: Olanda, Austria, Republica Cehă, Italia, Canada, Germania, Republica Moldova, Belgia, Tunisia.

Lucrările pot fi admirate incepand de marți până duminică între orele 9.00 și 17.00.

Intrarea este gratuită.

Targu' de Procoava, la cea de-a II-a editie in Bacau!

1 Comentarii
Se apropie Zilele Bacaului...


Cu acest prilej, Primaria Municipiului Bacau si Asociaţia "Tezaure Necunoscute" Magura - Bacau organizează in zilele de 30 septemebrie - 6 octombrie a.c., intre orele 11,00 si 19,00, in piateta din fata Casei de Cultura Targu' Procoava, un târg de mesteri populari, aflat deja la cea de a doua editie.
Acest eveniment va reuni la Bacau în jur de 40 de meşteri populari, autentici, veniti din toate provinciile României.
Partener principal in organizarea acestui târg este Asociaţia Meşterilor Populari din Moldova împreuna cu importante instituţii si organizaţii din Bacău şi din Iasi: Complexul Muzeal "Iulian Antonescu" Bacau, Muzeul Etnografic al Moldovei Iaşi, Universitatea "Vasile Alecsandri" din Bacău şi sociaţia Civitas Bacoviensis.

Festivalul Zilele Bacaului va avea loc, ca in fiecare an, la inceputul lunii octombrie si mai cuprinde, pe langa targul mesterilor populari concerte de muzica populara, pop-rock, carusele, manifestari sportive si culturale.

Voluntariatul în lume – o tradiţie

0 Comentarii
Luni, 27 septembrie 2010., începând cu ora 10.00, la Centrul American Corner Bacău - Centrul Regional de Resurse pentru Educaţie Civică, s-a desfăşurat activitatea „Voluntariatul în lume – o tradiţie”.

Seminarul a fost susţinut de Bradley Ludlow, voluntar Peace Corps, căruia i s-au alăturat absolvenţi ai Colegiului Naţional „Ferdinand I” Bacău, ce activează ca voluntari la Fundaţia de Sprijin Comunitar, la Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bacău, sau la Green Peace România.

Bine ar fi ca traditia sa prinda si la noi, insa cred ca e nevoie de cativa ani distanta sa prindem gustul acesta, ce vine odata cu asezarea valorilor, cu trecerea spre capitalismul asezat, democratic si arderea acestei etape de capitalism salbatic ce ne-a denaturat mintile!

Expoziţii în săptămâna 27 septembrie -1 octombrie la... Biblioteca

0 Comentarii
Vineri, 1 octombrie 2010

Secţia de Artă şi Filiala Bicaz sărbătoresc Ziua Internaţională a Muzicii;
Ziua Internaţională a Muzicii se sărbătoreşte în fiecare an, din 1975, la propunerea renumitului violonist, dirijor şi muzicolog Yehudi Menuhin. Textul care urmează este cuprins în scrisoarea semnată de Yehudi Menuhin şi Boris Yarustowschi, preşedintele şi vicepreşedintele Consiliului Internaţional al Muzicii şi este adresată tuturor membrilor acestuia, fiind datată 30 noiembrie 1974: "Domnilor, prima zi internaţională a muzicii organizată de către Consiliul Internaţional al Muzicii va avea loc pe 1 octombrie 1975, conform cu rezoluţia luată la a 15-a Adunare Generală din Lausanne, în 1973".
Intenţia acestei zile este de a încuraja :
- promovarea artelor printre alte sectoare ale societăţii;
- aplicarea idealurilor UNESCO de pace şi de prietenie între popoare, de dezvoltare a culturilor, de schimburi de experienţă şi de apreciere mutuală a valorilor artistice;
- promovarea activităţilor Consiliului Internaţional al Muzicii aferent UNESCO, a organizaţiilor internaţionale membre şi comitetelor naţionale, ca şi a politicii sale în general.
Expoziţii de documente şi materiale audio-vizuale realizate de Simona Marcu şi Lenuţa Neacşu.
Secţia pentru Copii
Istoria Bacăului
Expoziţie de carte din colecţiile Secţiei pentru Copii, realizată de Mariana Zară.
Informare şi cercetare bibliografică
Compartimentul de Informare Bibliografică elaborează anual un calendar care semnalează datele aniversare, din anul care urmează, ale unor personalităţi de seamă şi evenimente din domeniul culturii şi ştiinţei româneşti şi universale. Acesta este alcătuit pe baza documentelor aflate în colecţiile bibliotecii (dicţionare, enciclopedii, bibliografii etc.) dar sunt folosite şi resurse WEB.
Calendarul stă la baza întocmirii planului de activităţi al Bibliotecii Judeţene dar şi a celorlalte biblioteci publice din judeţ. O atenţie deosebită se acordă personalităţilor locale, în cinstea cărora Biblioteca organizează expoziţii, lansări de carte, simpozioane, conferinţe şi alte manifestări culturale, artistice sau ştiinţifice.
Lucrarea este realizată de Liliana Cioroianu, bibliograf.
Sala de Lectură Fond Documentar şi de Patrimoniu
Victor Anestin (1875-1918) - astronom, ziarist român, scriitor de literatură science-fiction.
A popularizat în România probleme ştiinţifice, îndeosebi cele de astronomie, pe care le-a publicat în revista "Orion", fondată de el în anul 1907. A întemeiat, de asemenea, "Societatea astronomică română", în 1908. Împreună cu Gheorghe Ţiţeica, a înfiinţat, în 1913, societatea "Prietenii Ştiinţei". Observatorul astronomic din Bacău este denumit Victor Anestin, în onoarea astronomului.
Expoziţie de carte cu ocazia împlinirii a 135 de ani de la naştere, realizată de Iulia Lucaci.

Truda in Pub Subway

0 Comentarii
Pub Subway sau principala gazda a concertelor rock din Bacau va asteapta la un nou concert marca Truda, sambata, pe data de 9 octombrie 2010.

Pret bilet: 15 lei

26 septembrie 2010

Graficul lucrărilor pe strada Iulian Antonescu

0 Comentarii
Lucrările pentru amenajarea străzii Iulian Antonescu (Străpungerea 9 Mai – Mihai Viteazu) sunt în plină desfăşurare şi sunt în grafic. Până în prezent au fost finalizate operaţiunile de înlocuire a vechii canalizări, din tuburi de azbociment. Zilele acestea se lucrează la terasamentele de pe stradă, pe porţiunea cuprinsă între strada 9 Mai şi Liceul Sportiv.

Lucrarea face parte din strategia de fluidizare a traficului auto în oraş. Noua stradă va avea o lăţime de şapte metri, iar circulaţia autoturismelor pe viitoarea stradă se va face pe un singur sens, ce va fi stabilit de Poliţia Rutieră. Investiţia se ridică la 590.000 de lei, bani din care se va realiza străpungerea, asfaltarea, trotuarele din granit, schimbarea alimentării cu apă şi a canalizărilor foarte vechi. Municipalitatea băcăuană amenajează şi 35 de noi locuri de parcare, între străzile 9 Mai şi Mihai Viteazu.

Lucrari la ordinea zilei!

0 Comentarii
Primăria Bacău a dat ordinul de începere a lucrărilor de supralărgire a străzii Tolstoi, strada care asigură legătura cu ieşirile, respectiv intrările din oraş spre şi dinspre Oneşti, Bucureşti şi Piatra Neamţ. Lucrările sunt în grafic şi constau în amenajarea şi darea în folosinţă a unei noi benzi de circulaţie suplimentare, pentru fluentizarea traficului rutier. Lucrările sunt executate de societatea Rombet, cea care a câştigat licitaţia organizată în acest sens şi sunt estimate să dureze 60 de zile.

Tot ce e ,,frumos'' si vizitatorilor le place!

2 Comentarii
Dupa o perioada " mai buna'' din punctul de vedere al"prestatiei" bloggerilor bacauani, observ ca de ceva timp au reinceput discutiile pe blogg-uri.
Nu tin partea nimanui, sunt pe teren neutru din acest punct de vedere, iar ceea ce vreau sa expun aici sunt parerile strict personale, ca nu cumva sa ma trezesc cu tot felul de replici...

La acest ziar ,,mini'' sau ,,mega'', cum il numeste un blogger bacauan renumit si pe care eu personal il respect, sa nu dau numele, dar sigur stie ca despre el vorbesc, se lucreaza in adevaratul sens al cuvantului, pentru ca cei care viziteaza site-ul sau bloggul sa fie multumiti de continutul lui. Dar se pare ca nu toate lumea este incantata de acest blog. Personal nu stiu de ce.
Eu am intampinat probleme din partea multor persoane din presa bacauana deoarece lucrez aici. Exemple pot sa dau, dar prefer sa nu dau apa la moara. Am incercat sa-mi fac treaba cat se poate de bine, acum nu stiu cat de mult am reusit, dar nu mi-a placut ceva si acum e timpul sa vorbesc. Cand am incercat sa ies pe piata cu anumite contracte am primit ,,lovituri'' de la colegii mei si am fost impiedicata sa-mi fac treaba pe motiv ca lucrez la acest ziar fara pic de fair-play(...)
Dupa o perioada mai ,,buna'' vad ca au inceput iar ,,intepaturile'' pe diferite blogg-uri.
De ce trebuie sa existe chestiile astea? In loc sa fim uniti si sa avem ca prioritate interesul vizitatorilor, anumitor persoane le place scandalul, barfa, dar cu ce scop? Nu stiam ca doar asa se poate creste traficul si numarul de vizitatori!
Asa ca dragi colegi, haideti sa lasam deoparte toate lucrurile negative si sa ne concentram pe ceea ce este cu adevarat important: interesul bacauanului!

Politica editoriala a Mega Bacau nu ia in seama atacurile neprincipiale, neargumentate, nesemnate.
Parte din materialele publicate in acest produs media sunt pamflete si vor fi tratate ca atare. Neintelegerea demersului jurnalistic este doar perceptia acelei categorii de public care nu ne intereseaza si care nu e deci in targetul nostru.

Săptămâna preventiei criminalităţii

0 Comentarii

Arena Mall gazduieste miercuri, 29 septembrie, orele 16.00-18.00 si vineri, 1 octombrie ,,Saptamana prevenirii criminalitatii'', prilej cu care vor avea loc diferite activitati pe aceasta tema.

Cu zapaceala care e in tara la acest" moment istoric" , chiar avem nevoie de busole!

25 septembrie 2010

Guess Who si Spike in Bacau

0 Comentarii
Club Zebra din Bacau va fi pe data de 2 octombrie gazda unui super concert al lui Guess Who si Spike, concert ce face parte din turneul re-TU-r.
Ingenios concept...

Metal Night in Pub Subway

0 Comentarii
Pub Subway din Bacau va gazdui vineri, pe data de 1 octombrie 2010 in cadrul Metal Night, petrecerea cu intrare libera, plus un shot de vodka din partea casei.

Urla pizma in ei

3 Comentarii
De ceva vreme un paduche ne deranjeaza nepermis de mult, precum gangania parazita care altfel nu ai observa-o, daca nu s-ar baga insolent pe sub haina ta sa vaneze un spatiu unde sa-si infinga trompa infecta!
Dupa ce ca e un agramat ce instiga la actiuni ce nu le poate sustine, pentru ca realitatea, ce cauta obositor sa o deformeze vorbeste de la sine (asa cum se deduce si din fotografie), ne sicaneaza periodic, fara pic de respect- semnand comentarii injurioase sub identitate anonima sau punand diversi amici, solidari intru aceleasi valori si continut PAUPER.

E vorba de"domnul" George, insul ce se crede candidat la Pulitzer  pe a carui talent, chiar nu suntem gelosi!

 Probabil  ca  cititorii  blogului ce-l administreaza nu cunosc aceste amanunte, practici,  ce-l definesc sau sunt de aceeasi speta...Nu suntem curiosi, totusi, bacauani, aveti grija caror  modele va raportati si pe cine  alegeti sa urmati!
 Iesiti din Cutie!

Program Cinema City 24.09.10-30.09.2010

0 Comentarii

Cronica cinefila;

Piranha 3D:

Joi 20:40
După ce un seism subacvatic eliberează o mulţime de peşti piranha hămesiţi, un grup de turişti se trezeşte într-un pericol de moarte pe malul lacului Victoria.


Wall Street: Banii sunt facuti sa circule

24.09.2010 - 30.09.2010


Program :

Vineri 14:10, 16:50, 19:30, 22:10

Sâmbătă - Duminică 11:30, 14:10, 16:50, 19:30, 22:10

Luni - Joi 14:10, 16:50, 19:30, 22:10

Wall Street: Banii sunt făcuţi să circule" este o poveste despre bani făcuţi cu orice preţ şi oameni care ar face orice ca să poată pătrunde în cel mai exclusivist club de bogăţie şi putere. În acelaşi timp, spune povestea încercărilor unui bărbat disperat de a se apropia din nou de fiica sa - o legătură ameninţată şi de eforturile la fel de mari de a fi reprimit în lumea pe care a lăsat-o în urmă.

În 2001, Gordon Gekko (Michael Douglas), după anii de închisoare pentru fraudă bursieră, spălare de bani şi înşelăciune, iese pe porţile Instituţiei Corecţionale Federale un om schimbat. Nemaifiind regele de pe Wall Street, Gekko e neras, cu părul ciufulit. Nimeni nu e acolo ca să-l întâmpine, nici măcar fiica lui Winnie, de care e înstrăinat, niciunul din colegii lui de pe Wall Street, care n-au stat degeaba în lipsa lui, acumulând averi din ce în ce mai mari. După opt ani de închisoare, Gekko este acum singur şi un proscris


Iubiri din trecut :

24.09.2010 - 30.09.2010

Program:

Vineri 14:10, 16:40, 19:10, 21:40

Sâmbătă - Duminică 11:40, 14:10, 16:40, 19:10, 21:40

Luni - Joi 14:10, 16:40, 19:10, 21:40

Ces amours-la, cel mai recent film al celebrului regizor francez Claude Lelouch, inspirat din cartea sa - Ces Années la, prezintă cu multă emoţie povestea unei femei al cărei curaj şi atitudine conturează perfect silueta eroinei moderne


Resident Evil: Viata de apoi 3D

24.09.2010 - 30.09.2010

Program:

Vineri 14:40, 16:40, 18:40, 20:40, 22:40

Sâmbătă - Duminică 12:40, 14:40, 16:40, 18:40, 20:40, 22:40
Luni - Miercuri 14:40, 16:40, 18:40, 20:40, 22:40

Joi 14:40, 16:40, 18:40, 20:00, 22:40

Acţiunea filmului Resident Evil: Viaţa de apoi începe la patru ani după izbucnirea epidemiei cu virusul T, creat iniţial de Umbrella Corporation pentru a combate îmbătrânirea şi bolile nervoase. Din păcate, efectul colateral al acestui virus este acela de a reînvia celulele moarte, transformând-o pe gazdă într-un zombie fioros. Răspândindu-se în toată lumea, virusul a transformat totul într-un coşmar de nerecunoscut, în care înmulţirea alarmantă a morţilor-vii pune în pericol pe puţinii oameni care au mai rămas pe suprafaţa Terrei.


Amor la distanta:

10.09.2010 - 30.09.2010
Program

Vineri 13:20, 17:50, 20:10

Sâmbătă - Duminică 11:00, 13:20, 17:50, 20:10

Luni - Joi 13:20, 17:50, 20:10


Timp de 6 săptămâni, Garrett şi Erin au format un cuplu reuşit, tânărul fiind fascinat de francheţea şi inteligenţa fetei. Atunci când Erin pleacă la San Francisco pentru a finaliza ultimul an de studiu şi a-şi împlini visul de a deveni jurnalistă, iubitul ei Garrett rămâne la New York spre a-şi consolida cariera de căutător de talente muzicale, aşteptând totodată o promovare ce i-a fost promisă de multă vreme.


Machete;

03.09.2010 - 30.09.2010
Program:

Vineri - Joi 15:40, 22:25


Arăta exact ca un zilier de pe stradă şi părea tipul perfect pentru a-i pune în spate un asasinat politic. Dar s-a dovedit a fi MACETE, un fost agent federal, adevărată legendă, un tip cu talente ucigaşe greu de egalat.

Toţi îl credeau mort după confruntarea cu TORREZ , baronul mexican al drogurilor. Însă Macete a fugit în Texas, vrând să dispară şi să-şi uite trecutul tragic. Acolo găseşte o reţea de corupţie şi înşelăciuni, care face ca un senator să fie ucis, iar el să devină un criminal căutat de poliţie.


Dansul Dragostei 3D

27.08.2010 - 30.09.2010

Program:

Vineri - Miercuri 15:30, 17:40, 19:50, 22:00

Joi 15:30, 17:40, 19:40, 22:00

Luke este un dansator de street-dance orfan, care încearcă cu disperare să nu fie evacuat din adăpostul său : un depozit dărăpănat care constituie refugiul dansatorilor din întreaga lume. Această familie de conjunctură are o trupă de dans, House of Pirates (Casa Piraţilor). Pentru ca trupa să supravieţuiască, trebuie să îşi învingă rivalii consacraţi, House of Samurai (Casa Samurailor) în cadrul Competiţiei World Jam, unde cele mai bune trupe din lume concurează pentru un premiu uriaş în bani.


Sunt un mic ticalos

27.08.2010 - 30.09.2010


Program:

Vineri 13:00, 15:00

Sâmbătă - Duminică 11:00, 13:00, 15:00

Luni - Joi 13:00, 15:00

Sunt un mic ticălos este povestea celui mai mare super-ticălos care îşi găseşte naşul când în viaţa lui intră trei fetiţe inocente.


Karate Kid

20.08.2010 - 30.09.2010

Program:

Vineri 15:15

Sâmbătă - Duminică 12:15, 15:15

Luni - Joi 15:15

În producţia Columbia Pictures, Karate Kid, puştiul de 12 ani Dre Parker (Jaden Smith) ar fi putut deveni cel mai simpatizat băiat din Detroit, dar din cauza mamei sale (Taraji P. Henson) care este detaşată cu serviciul, cei doi trebuie să plece în China. La început, Dre îşi face cu greu prieteni, dar reuşeşte totuşi să înfiripe o relaţie cu Mei Ying – simpatia e reciprocă între cei doi colegi de clasă – până când diferenţele culturale îşi spun cuvântul, iar prietenia celor doi devine imposibilă. Mai mult, Dre reuşeşte să-şi atragă antipatia lui Cheng, bătăuşul clasei. Dre nu ştie prea bine karate, iar aici, în patria kung fu, Cheng va reuşi să-l pună cu uşurinţă la pământ.


Caini si pisici: Razbunarea lui Kitty Galore 3D

13.08.2010 - 30.09.2010


Program:

Vineri 16:00, 17:50

Sâmbătă - Duminică 12:00, 16:00, 17:50

Luni - Joi 16:00, 17:50

În eterna bătălie între câini şi pisici, una dintre cele mai nebune feline a ajuns să ducă lucrurile prea departe.


Eroi de scarificiu

13.08.2010 - 30.09.2010


Program:

Vineri - Joi 19:20

Au muşchi lucraţi, replici tari, femeile roiesc în jurul lor, bărbaţii îi invidiază. Sunt cei mai mari eroi de acţiune ai tuturor timpurilor. Şi, în premieră absolută, joacă împreună în acelaşi film. Sylvester Stallone, Jason Statham, Jet Li, Dolph Lundgren, Eric Roberts, Randy Couture, Mickey Rourke, Arnold Schwarzenegger, Bruce Willis şi Terry Crews se înarmează din cap până în picioare şi aduc pe marile ecrane o operaţiune explozivă, într-un film dur şi plin de acţiune: The Expendables / Eroi de sacrificiu


SALT

06.08.2010 - 30.09.2010
Program:

Vineri - Joi 21:00


Ca ofiţer operativ al CIA, Evelyn Salt (Jolie) a depus un jurământ că-şi va face datoria şi-şi va sluji ţara. Loialitatea ei va fi pusă la grea încercare atunci când un dezertor rus, fugit la americani, o acuză că ar fi spion rus.


Ultimul Razboinic al Aerului 3D

30.07.2010 - 30.09.2010

Program

Vineri - Miercuri 13:50, 19:40, 21:50

Joi 13:50, 22:00


În vremuri imemoriale, lumea e împărţită în patru naţiuni cu puteri egale: Tribul Apei, Regatul Pământului, Poporul Focului şi Nomazii Aerului. Mii de ani lumea a trăit în pace, până în ziua când Poporul Focului a început războiul.


Inceputul

23.07.2010 - 30.09.2010
Program

Vineri - Joi 18:00

Dom Cobb (Leonardo DiCaprio) este un hoţ priceput, cel mai bun în domeniul periculoasei arte a extracţiei, adică al furtului de informaţii şi secrete preţioase din subconştientul oamenilor în timp ce aceştia visează, când mintea lor este cel mai vulnerabilă.


Ucenicul Vrajitor

23.07.2010 - 30.09.2010

Program

Vineri - Joi 17:00, 21:30

Nicolas Cage este Balthazar Blake, un vrăjitor din zilele noastre care ia sub aripa lui ocrotitoare un tânăr protejat. Alături de el, Balthazar va lupta cu forţele întunericului reprezentate de un iluzionist celebru şi un vrăjitor malefic, obsedaţi să pună mâna pe puteri absolute. Monica Bellucci va fi Veronica, o vrăjitoare iubită de Balthazar în tinereţe.


Shrek Forever After 3D

02.07.2010 - 30.09.2010

Program

Vineri 13:30

Sâmbătă - Duminică 11:30, 13:30

Luni - Joi 13:30

După ce te-ai luptat cu un dragon malefic, ai salvat o prinţesă frumoasă, dar şi regatul socrilor tăi, ce mai poţi tu să faci, ca un căpcăun adevărat ce eşti? Păi, dacă te cheamă Shrek, ce altceva, decât să ajungi un soţ cuminte şi devreme acasă. În loc să mai bage în sperieţi sătenii, aşacum avea obiceiul s-o facă înainte, Shrek se mulţumeşte acum să dea autografe pe furcile acestora.

Let’s do it! Hai sa facem curatenie!

0 Comentarii

Proiectul national de curatare a tarii a ajuns in ajunul organizarii. Astfel, sambata, 25 septembrie, are loc in Bacau, in parcarea de la Stadionul Municipal intalnirea voluntarilor si echipelor de coordonare pentru plecarea in marea igienizare.
Voluntarii sunt asteptati intre orele 8.00 si 9.00, iar intre 9.00 si 10.00 se vor aloca zonele in care acestia urmeaza a fi distribuiti. Tot atunci vor primi saci si manusi, precum si instructiunile necesare bunei desfasurari a evenimentului.
Urmeaza sa vedem la sfarsit bilantul acestei actiuni.

24 septembrie 2010

Primarii din Bacau cedeaza

2 Comentarii
Microbuzul buclucas pare sa fie "miezul" demisiei primarului din Odobesti care, aflat in incapacitatea de a rezolva o problema a comunitatii ce l-a investit cu increderea reprezentarii, a depus armele.
Scoala din comuna Odobesti a fost inchisa , copiii localnicilor fiind nevoiti astfel sa faca o naveta de 8 km pe jos pana la cea mai apropiata unitate de invatamant. Abandonul e anticipat...


Act de mare demnitate daca stam sa judecam la rece atitudinea primarului, ce nu a gasit curajul de a mai privi in ochii vecinilor sai intr-o astfel de situatie, jenant de penibila. Cand nu mai ai cu ce si nu iti poti duce misia la standardele propuse, mai bine pleci! Asa ar trebui sa actioneze si" mai marii"care chiar ar avea cu ce dar nu vor! Poate tocmai de aceea se incapataneaza in mitocania lor sa ia si pielea de pe aproapele lor, si sa-si hraneasca egoul meschin cu chinul amaratului si depresia lui...Ingeri si demoni!

O campanie curata

0 Comentarii
Eliminarea gunoaielor aruncate necorespunzator in natura se va intampla sambata, 25 septembrie in toata tara iar in Bacau mobilizarea se va da din fata Stadionului Municipal la ora 8.00, sub organizarea "Let's Do It Romania!"
Avem sentimentul ca aceeasi blazare va anima populatia orasului, "mizeria' ce ne sufoca fiind paralizanta iar gunoiul fiind dincolo de ce se vede cu ochiul liber, fara sanse optimiste de inlaturare...

Sfatul nostru, nu va scufundati in blazare, incepeti prin a face curat in jurul dvs! Oficial, 600 de bacauani si-au anuntat participarea, noi speram sa fim mai multi aceia care mai credem in alb!

Foto Campionatul National Barista @ Moldova Mall

0 Comentarii
Dupa cum stim, cei mai talentati barista din Romania s-au intrecut pe data de 18, respectiv 19 septembrie in cadrul National Barista Competition, faza pe Regiunea Moldova.
MegaBacau, in calitate de partener media va sustine competitia pana la faza finala, din martie 2011;


Iata cateva fotografii de la fata locului, Iasi-Moldova Mall, locul manifestarii competitionale:

23 septembrie 2010

Serviciul de transferuri diversificat pe filiera Posta Romana

0 Comentarii
Poşta Română informează că, începând cu data de 20 septembrie 2010, serviciul de transfer de bani EUROGIRO CASH INTERNATIONAL (E.C.I) va fi disponibil şi pe relaţia cu Portugalia.

Valoarea maximă admisă a unui transfer E.C.I în sensul România – Portugalia este de 2.500 Euro, iar în sensul Portugalia – România este de 550 Euro.

Pentru a efectua transferul unei sume de bani din România prin E.C.I, clientul trebuie să se prezinte la unul dintre oficiile poştale desemnate pentru acest serviciu, unde va completa formularul de mandat cu următoarele date: numele, prenumele şi adresa destinatarului; numele, prenumele şi adresa expeditorului; suma pe care doreşte să o expedieze; CNP-ul.

Expeditorul este obligat să înstiinteze destinatarul de transmiterea sumei şi a următoarelor date de identificare ale transferului: numarul unic de prezentare al transferului; numele şi prenumele expeditorului; valoarea expediata şi moneda; ţara şi oraşul de origine al transferului.

Depunerea sumei se face în Euro. Plata transferului ECI este disponibilă în 2 zile lucrătoare de la data depunerii sumei la oficiul poştal de prezentare.

Pentru încasarea mandatului beneficiarul trebuie să se prezinte cu un act de identitate valabil.

Transferul E.C.I este păstrat la dispoziţia destinatarului timp de 30 de zile.

Serviciul mandate EUROGIRO este pus la dispoziţia clienţilor Poştei Române în toate oficiile poştale informatizate din ţară. În prezent, clienţii Poştei Române pot primi sau pot expedia bani în baza acordurilor încheiate cu administraţiile poştale din următoarele ţari: Austria, Albania, Bosnia&Hertegovina, Bulgaria, Brazilia, Cehia, Croaţia, Elveţia, Franţa, Germania, Grecia, Israel, Italia, Japonia, Luxemburg, Polonia, Portugalia, Spania, Slovenia, Slovacia, Turcia, Ungaria.

Pe relaţia cu Italia, Poşta Română oferă si serviciul Eurogiro Cash International în ambele sensuri.

Lucrari de modernizare la Piata Centrala

0 Comentarii
Mai multe lucrări de modernizare la Piaţa Centrală au fost finalizate, scopul fiind acela de a oferi, atât comercianţilor cât şi clienţilor, condiţii din ce în ce mai bune.

A fost înfiinţată o cameră frigorifică pentru comercianţii de lactate şi brânzeturi. Astfel, aceştia pot păstra produsele pe care le oferă la vânzare în condiţii mult mai bune. O instalaţie de aer condiţionat a fost dată în folosinţă şi în sectorul de comercializare a florilor.

Parcarea de la subsolul Pieţei Centrale a fost modernizată, 18 noi locuri de parcare fiind infiinţate. Dintre acestea, 12 locuri au fost oferite spre închiriere comercianţilor, 11 dintre ele fiind deja solicitate şi distribuite.

În prezent, se lucrează la acoperişul Pieţei Centrale. Lucrările constau în schimbarea tavanului de sticlă cu policarbonat, repararea jgheaburilor şi ulucelor, repararea scheletului metalic. După finalizarea acestor lucrări se va schimba pavimentul din piaţă.
Ce spirit gospodaresc adie prin Bacau!

Se ,,tuneaza'' iar asfaltul!

0 Comentarii
Actiunea Primariei merge mai departe , Bacaul se cosmetizeaza...
În aceste zile, Primăria Municipiului Bacău execută lucrări de turnare covoare asfaltice pe mai multe străzi din oraş. Astfel, au fost asfaltate mai multe străzi din cartierul Nord, zilele următoare fiind programate străzile Chimiei şi Arcadie Şeptilici. În cazul în care vremea va permite, în perioada imediat următoare, lucrări de turnare covoare asfaltice se vor executa şi pe străzile Energiei, Narciselor şi Carpaţi.

La sfârşitul acestei săptămâni se vor executa şi marcajele rutiere pe străzile pe care a fost turnat covor asfaltic, Venus şi Bucium.

Saturday Night Clubbing

0 Comentarii

Sambata, e o seara cu totul si cu totul speciala, in care ai parte de cel mai bun spectacol de dans, cel mai interesant show, muzica pentru toate gusturile, efecte speciale deosebite, animatie si atmosfera asa cum iti plac.

Distractia este cuvantul de ordine, sustinuta de dansatorii clubului si de cei doi dj rezidenti, rafinamentul si bunul gust sunt ca la ele acasa, nu lipsesc ultimele trand-uri din fashion intr-o locatie cu un design deosebit si o ambianta placuta.

Pret intrare: 15lei pana in ora 00.30, 20lei dupa ora 00.30
Rezervari la tel. 0758.68.68.78.

Nopti albe in club Kremlin!

Un popor stresat si depresiv

0 Comentarii
Ieri, au avut loc marile proteste ale Confederatiilor Sindicale din Romania, actiune ce a cuagulat reprezentantii din intreaga tara*deci si din Bacau, la Bucuresti.
Miscarea, ce a reunit efective mari de oameni frustrati nu a durat mult peste ora 13.00 in zona centrala a Bucurestiului, spatiul din perimetrul Ministerului Muncii, Comitetul Central, Piata George Enescu. S-a vorbit, s-a imbrancit, si s-a plecat acasa, tot cum s-a venit, tipic romanesc!(...)
Fete de o tristete maxima si voci mohorate, depresie in masa.
Chiar si presedintele e depresiv, el insa isi trateaza depresia cu cateva sticle de whisky si cu imbratisarile unei ministre blonde, fiecare dupa posibilitati. Poporul nu mai are vlaga, de lupta, nici vorba, noroc cu imnul national si inca cateva melodii patriotice de vaga amintire...

Haideti, nu mai vrem sa vedem, sa asistam- meritam mai mult de la aceasta viata decat sa fim niste scribi la gazeta, sau fiecare dupa caz !
Ma duc sa-mi tratez depresia...!:*(Editorial)

21 septembrie 2010

Tehnologie la varf

0 Comentarii
În data de 27 septembrie 2010, începând cu orele 09.00, la sediul Camerei de Comert si Industrie Bacau, din Str. Libertatii, nr. 1, va avea loc seminarul de prezentare a serviciilor si produselor firmei ROMSYM DATA SRL Bucuresti, distribuitor autorizat pentru România al produselor Symantec.

La aceasta activitate, ROMSYM DATA SRL va prezenta aplicatii pentru administrarea securitatii în IT, managementul contactelor de afaceri si informatiilor, programe de protectie antivirus, criptare si firewall.

Participarea la seminar este gratuita pentru toti specialistii, managerii, precum si pentru toti cei interesati de noutatile din domeniu.

MedicalExpo si Denta Expo

0 Comentarii
Sunt arhicunoscute si mediatizate programele nationale ale Guvernului în domeniul asigurarii sanatatii populatiei, acestea constituind o extensie a programelor Uniunii Europene în domeniu, care au ca obiectiv principal asigurarea unui echilibru privind asistenta medicala acordata cetatenilor din tarile membre.

În acest context, tinând seama de prioritatile la nivel national si international, de solicitarile si tendintele pietei de produse si servicii medicale, Camera de Comert Bacau organizeaza Medical Expo si Denta Expo,
care se vor desfasura, în perioada 23 - 25 septembrie 2010, la Complexul Muzeal „Iulian Antonescu” Bacau.

Expozitiile se deschid oficial joi 23 septembrie, ora 11.00.
Programul de vizitare este zilnic între orele 10.00 – 18.00.

Expozitiile se adreseaza tuturor specialistilor, cadrelor medicale, cetatenilor, precum si tuturor celor interesati de noutatile din domeniu.

Parteneri organizare:     Colegiul Medicilor din Judetul Bacau, Colegiul Medicilor Dentisti din Judetul Bacau, Autoritatea de Sanatate Publica Bacau, Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate Bacau, Spitalul Judetean de Urgenta Bacau, Spitalul Municipal de Urgenta Moinesti, Ordinul Asistentilor Medicali din România - Filiala Bacau, Centrul Enterprise Europe Network Bacau
Parteneri media:               Realitatea TV, 1 TV Bacau, Euro TV, Radio Iasi, Radio 21, Vibe FM, Kiss FM, Magic FM, Ziarul de Bacau, Observator de Bacau, Zile si Nopti, Sapte Seri, Bacaul economic, reteaua “Info-Sanatate”, www.dentistonline.ro, Informatia Medicala, www.paginamedicala.ro, www.dinbacau.ro, www.ghidulbacaului.ro, www.labacau.ro, www.megabacau.blogspot.com, www.judetulbacau.ro,  www.bacau.info.ro.

Sunt prezente în calitate de expozanti, firme din tara, multe reprezentând companii de profil din strainatate, care îsi vor prezenta oferta în urmatoarele domenii: aparatura medicala, echipamente de protectie, aparatura si echipamente stomatologice, mobilier medical, consumabile si tehnica de laborator, echipamente de protezare, produse naturiste, produse farmaceutice si parafarmaceutice, servicii medicale.

Pentru specialisti se vor organiza:
-     Conferinta Regionala a Medicilor de Familie, patronata de Asociatia Medicilor de Familie Bacau si Colegiul Judetean al Medicilor Bacau, care se desfasoara în aceeasi locatie în perioada 23 – 25 septembrie;
-     Cursul Ordinului Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali din România – Filiala Bacau, care se desfasoara în aceeasi locatie, în data de 24 septembrie.

La aceste evenimente au confirmat participarea peste 300 de medici din judetele Regiunii Nord-Est, precum si peste 400 de asistenti medicali din judetul Bacau.

Revelatia Express confirma !

0 Comentarii

La Bacau a avut loc, in weekendul acesta, a patra etapa a Campionatului municipal Liga Bergenbier.

Revelatia acestui inceput de editie, formatia Express, a confirmat forma buna in care se afla, invingand pentru a patra oara conscutiv si instalandu-se, alaturi de vechea campioana, Grafit Soccer Invest, la carma primei ligi bacauane.

Scorul obtinut de formatia Express - nou promovata in divizia I-a - in compania formatiei Afezam (8-4) descrie elocvent situatia de pe teren. Condusi de Liviu Solomon, jucatorii de la Express s-au miscat foarte bine, au jucat in viteza si au dat dovada de o tehnicitate care va conta mult in stabilirea clasamentului final. De altfel, in opinia managerului general al competitiei bacauane, domnul Gheorghe Burleanu, aceasta echipa, desi de-abia promovata, va trebui sa fie luata in serios de orice pretendenta la titlul de campioana.

Un alt meci interesant a fost cel dintre campionii en- trite, Grafit Soccer Invest, si ambitioasa formatie venita de la Onesti in campionatul bacauan – Nevila. Scorul final, 7-3 pentru campioni, i-a nemultumit pe onesteni, care au jucat, intr-adevar, foarte bine. Pe de alta parte, insa, pragmatismul campionilor este deja o marca inregistrata, acestia stiind sa apese pe accelerator doar atat cat este nevoie pentru a-si apropia victoria. Grafiti este o masina de fotbal ale carei angrenaje functioneaza in perfecta coordonare, comanda fiind preluata, in functie de zi si de dispozitie, de fiecare membru al acestei valoroase echipe. Duminica aceasta, la timona campionilor s-a aflat jucatorul Tiberiu Zamfirache, care a fost un excelent lansator de atacuri, dar si un eficient finalizator.
Despre liga a II-a, unde au avut loc trei meciuri, de remarcat este faptul ca cele sase echipe inscrise si-au luat in serios treaba si presteaza etapa de etapa jocuri de excelenta calitate, care nu ar umbri deloc competitia din prima liga. Liga a II-a este condusa de FC Bambus, neinvinsa dupa primele sase reprize ale noii editii de campionat.

Nominalizari MTV Europe Music Awards 2010!

0 Comentarii

Editia de anul acesta a MTV Europe Music Awards va avea loc la Caja Magica in Madrid, Spania pe 7 noiembrie.
Lady GaGa si Katy Perry sun nominalizate la cele mai multe categorii, 5.
Lista completa a nominalizarilor este urmatoarea:

Best Rock

Kings Of Leon
Linkin Park
Thirty Seconds to Mars
Muse
Ozzy Osbourne

Best Alternative

Gorillaz
Gossip
Paramore
Vampire Weekend
Arcade Fire

Best Pop

Lady Gaga
Usher
Katy Perry
Miley Cyrus
Rihanna

Best Hip Hop

T.I.
Eminem
Kanye West
Lil Wayne
Snoop Dogg

Best Live Act

Bon Jovi
Lady Gaga
Muse
Kings of Leon
Linkin Park

Best Song

Usher – OMG
Katy Perry feat. Snoop Dogg – California Gurls
Eminem feat. Rihanna – Love the Way You Lie
Rihanna – Rude Boy
Lady Gaga – Bad Romance

Best Male

Eminem
Justin Bieber
Usher
Enrique Iglesias
Kanye West

Best Female

Lady Gaga
Katy Perry
Miley Cyrus
Shakira
Rihanna

Best New Act

Ke$ha
B.o.B
Jason Derulo
Plan B
Justin Bieber

Best Video

Thirty Seconds to Mars – Kings and Queens
Katy Perry – California Gurls
Lady Gaga feat. Beyonce – Telephone
Plan B – Prayin’
Eminem feat Rihanna – Love the Way You Lie

Best Push Act

Ke$ha
Alexandra Burke
Jason Derulo
Justin Bieber
Selena Gomez and The Scene
B.o.B
The Drums
Professor Green
Hurts
Mike Posner

Best World Stage Performance

Green Day
Muse
Thirty Seconds to Mars
Katy Perry
Gorrilaz
Tokio Hotel

Best Romanian Act

Connect- R – Burning Love
Inna – Amazing
Dan Balan – Chica Bomb
DeepCentral – In Love
Edward Maya – Stereo Love

Tarife mai mari pentru calatoriile cu trenul

0 Comentarii
CFR Călători anunţă că, începând cu data de 20 septembrie 2010, tarifele din transportul feroviar de călători se vor majora cu 8%.

Facilităţile de călătorie acordate de CFR Călători până la acest moment se aplică în continuare şi după majorare, menţinându-se principiile de protejare a călătorilor care utilizează frecvent trenurile de persoane, prin continuarea acordării de reduceri de 50% din tariful integral la abonamente pentru navetişti şi de 75% la abonamente pentru elevi şi studenţi.

Ultima ajustare tarifară a avut loc la data de 1 septembrie 2007.

Activităţi în săptămâna 20-24 septembrie

0 Comentarii
Luni, 20 septembrie 2010 - Secţia Împrumut Adulţi

Inima - motorul vieţii. La iniţiativa Federaţiei Mondiale a Inimii şi sub patronajul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, în fiecare an, în ultima duminică a lunii septembrie, se sărbătoreşte Ziua Mondială a Inimii. Date statistice arată că în ultimii ani bolile cardiovasculare (BCV) sunt responsabile pentru aproape jumătate din decesele Europei. Azi bolile cardiovasculare sunt cele mai răspândite afecţiuni şi mortalitatea produsă de ele este dublă faţă de cea produsă de cancer.
Expoziţie de carte cu ocazia Zilei Mondiale a Inimii, realizată de Gabriela Radu.

Marţi, 21 septembrie 2010 - Sala de Lectură
Arthur Schopenhauer (1788-1860) - filosof german.
Expoziţie de carte cu ocazia împlinirii a 150 de ani de la moarte, realizată de Margareta Duma şi Diana Toma.

21-24 septembrie 2010
Instruiri trimestriale zonale
Biblioteca Judeţeană "C. Sturdza" Bacău, prin compartimentul metodic, organizează, în perioada 21-24 septembrie 2010, instuirea periodică şi pregătirea profesională a bibliotecarilor publici din judeţul Bacău. Instruirea se desfăşoară în patru centre zonale, astfel:

1. Oneşti - marţi, 21 septembrie 2010, orele 9.00
2. Moineşti - miercuri, 22 septembrie 2010, orele 9.00
3. Bacău - joi, 23 septembrie 2010, orele 9.00
4. Podu Turcului - vineri, 24 septembrie 2010, orele 9.00

Tematica instruirii

1. Noile tipizate de bibliotecă. Evidenţele lunare, trimestriale şi anuale. Întocmirea rapoartelor statistice anuale. Referenţi: Marinela Ciuchi şi Ioan Enache.

2. Lansări de cărţi: Istoria necunoscută a Bacăului de Eugen Şendrea, Editura Vicovia, Bacău, 2010; Convorbiri fără adiţionale de Cornel Galben, Editura PIM, Iaşi, prezintă autorii.

3. Informare privind finalizarea rundei a II-a a Programului Biblionet şi pregătirile pentru aplicarea extinderii acestuia în runda a III-a. Prezintă: Ioan Enache.

4. Probleme organizatorice privind activitatea Filialei Bacău a ANBPR pe anul 2010 (inclusiv cotizaţia: 15 lei).

Vineri, 24 septembrie 2010 - Secţia pentru Copii
Limbile europene în dicţionare - Expoziţie de carte din colecţiile Secţiei pentru Copii realizată de Nicoleta Munteanu.

O noua lume in Arena Mall

0 Comentarii
Din 21 septembrie, în Arena Mall vor fi prezente nume importante pe piaţa internaţională de retail. Zara, Bershka, Pull & Bear, Stradivarius şi Intersport vor fi noile destinaţii de cumpărături în această toamnă. Odată cu acestea vor apărea şi noile colecţii toamnă – iarnă în toate magazinele centrului comercial.
Tot în data de 21 septembrie, Arena Mall va organiza un eveniment de excepţie, ce îi va avea ca invitaţi pe Connect-R şi Andra, show-ul fiind prezentat de Daniel Buzdugan.
„Arena Mall demonstrează încă odată faptul că este unul dintre cele mai dinamice mall-uri din provincie, fiind în măsură să se mândrească cu un grad de ocupare de 95%, la nivelul lunii octombrie 2010.
Mixul de chiriaşi competitiv, precum şi noile colecţii de toamnă-iarnă vor face ca Arena Mall să fie destinaţia optimă pentru cumpărături şi distracţie” – a declarat Ovidiu Budeanu, proprietarul centrului comercial
Toate aceste modificări şi nu numai vin după ce, în vara, au fost deschise noi magazine - Yokko, La Dolce Vita, un nou spaţiu de joaca pentru copii - Cartoon Planet şi noi spaţii pentru distracţie şi relaxare - 7D Cinema, La Caffia şi altele.

Despre Grupul Inditex: Este unul dintre cei mai mari retaileri de îmbrăcăminte din lume, cu brandurile Zara, Pull & Bear, Massimo Dutti, Bershka, Stradivarius, Oysho, Zara Home si Uterque, în peste 4700 de magazine din 76 de ţări. Magazinele Inditex se află în cele mai importante centre comerciale din Europa, America, Asia şi Africa.
Despre Intersport: Compania deţine o reţea de 5000 de magazine în 35 ţări, deschizând cel de-al 16-lea magazin din România, în Bacău. Intersport comercializează o gamă largă de produse sportive: echipamente şi accesorii pentru sporturile de iarnă, pentru campament, căţărare, scufundări, ciclism, tenis, badminton, precum şi articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte sportivă sau casual.

Festivalul International “Zilele Muzicii Contemporane”, organizat in Bacau

0 Comentarii
Bacaul se anunta arena manifestarilor muzicii clasice prin gazduirea Festivalului International "Zilele Muzicii Contemporane" 2010, editia cu numarul XXIV.
Evenimentul va fi organizat in perioada 25-28 septembrie la Sala "Ateneu".

In cele patru zile de spectacol vor urca pe scena : Ansamlul "Archaeus", Orchestra Filarmonicii “Mihail Jora”, Orchestra “Philarmonia” a Centrului National de Arta “Tinerimea Romana”.

20 septembrie 2010

Agramatul nu se dezminte

3 Comentarii
Clasic pentru Romania zilelor noastre, romanul nu poate dormi de grija altuia. Problema e ca unii dorm tot timpul, iar cosmarul vecinului le anima somnul fara idealuri. Atunci cand se trezeste din letargie ingana truncheat cateva vorbe si deseneaza stramb cateva stihuri pe coala " alba ca neaua"... In rest, scuze cu carul...

Noi nu putem decat ne mandrim daca reusim sa tulburam visele personajului.



Sursa Foto: http://www.facebook.com/#!/photo.php?pid=30493208&id=1570942809&ref=fbx_album

Tara lui Sfantu' Asteapta

0 Comentarii
Incepand de luni incepe protestul politistilor, greva pe perioada neprecizata in urma reducerilor salariale aplicate de Guvern, bugetarilor. Incepe o noua "era" in materie de comortament social deoarece impactul acestor actiuni este greu de anticipat . O tara fara reguli, orase "fara stapan" deoarece cei care vedeau la ordinea publica se vor face nepasatori la infractiunile concitadinilor lor.

Era infractorilor este in lina ascensiune iar proverbul "scapa cine poate" este de cruda actualitate. Nu va aventurati prin locui intunecate si feriti-va din fata "furiosilor", luand in considerare vorba lui Base, "fiecare trebuie sa aiba grija de el" !

19 septembrie 2010

Producatori in weekend la Bacau

0 Comentarii
"Comercianţii de produse tradiţionale de carmangerie îşi aşteaptă clienţii la standurile din faţa Casei de Cultură. Târgul „Mănâncă sănătos“ are ca scop promovarea mâncării tradiţionale autentice şi cultivarea obiceiului unei alimentaţii fără conservanţi."
Asa a sunat invitatia adresata bacauanilor, dornici sa deguste produsele traditionale, pregatite ecologic de comerciantii din Ardeal, Maramures ori Bucovina. Piateta din fata Casei de Cultura , spatiul de manifestare.

Ideea municipalitatii este laudabila, insa la preturile  pe care aceste bunatati le solicita, nu avem nici o sansa sa putem aspira. Consumul" brandurilor" autohtone in aceste conditii pare o utopie. Delicioasa branza de burduf, carnatii taranesti ori sunculita ardeleneasca au toate sansele sa devina prohibite omului de rand. Asa, de pofta la targ(... )Pentru  a-si face o pofta se infinge bacauanul, insa putine sanse ca acesta sa devina un obicei de consum...poate tocmai de aceea bacauanii erau interesati de "networking", doreau sa afle din retetele mestesugit pastrate de comerciantii-producatori.

De la standuri mai pot fi cumparate pana maine seara oale, obiecte traditionale de decor, piese artizanale. Mancarea, nimic de zis, foarte gustoasa dar doar de sarbatori!

Program evenimente SCAE Romania 2010-2011

0 Comentarii
Asociatia de Cafea de Specialitate - SCAE ROMANIA, afiliata la SCAE asociatia europeana de profil, organizatie non-profit, cu un număr tot mai mare de membri in toata lumea, lucreaza, dezvolta, lupta pentru excelenta in cafea, pentru o piata corecta si pentru servicii la standardele cele mai inalte.


SCAE ROMANIA are in Romania aceeasi misiunea, mai ales ca piata noastra de cafea este una tinara, in plina dezvoltare.

Incepind din septembrie va organiza campionatele regionale de barista in toata tara cu intentia de a descoperi cei mai talentati preaparatori de cafea din Romania si de a creea comunitati ale iubitorilor de cafea, care sa duca mai departe mesajul nostrum.

Odata cu aceste campionate de barista, iubitorii de cafea si nu numai vor putea asista la work-shopuri pe diverse teme legate de piata de cafea,degustari de cafea, prezentari de produse, noutati, informatii venite in ajutorul celor ce lucreaza in piata de cafea.

Evenimentele sint cu intrare libera.





Programul campionatelor regionale este urmatorul:

IASI – 15 – 19 SEPTEMBRIE – MOLDOVA MALL

Data limita de inscriere – 12 septembrie

CONSTANTA – 29 SEPTEMBRIE – 2 OCTOMBRIE

Data limita de inscriere – 26 septembrie

BUCURESTI – 21-24 OCTOMBRIE – ROMHOTEL

Data limita de inscriere – 20 octombrie

BRASOV – 17 – 21 NOIEMBRIE

Data limita de inscriere – 15 noiembrie

Cluj NAPOCA – 1 – 5 DECEMBRIE

Data limita de inscriere – 28 noiembrie

TIMISOARA – 26 -30 IANUARIE

Data limita de inscriere – 23 ianuarie

CRAIOVA – 15- 19 FEBRUARIE

Data limita de inscriere – 12 februarie

Campionatul national de barista:

 29/31 MARTIE 2011

 BUCURESTI

Pentru etapa nationala se vor califica primele 3 locuri din campionatele regionale.

Mai multe detalii se gasesc pe : www.scaeromania.com

Club Kremlin din nou pe val

0 Comentarii
In data de 11 septembrie, Club Kremlin si-a redeschis portile pentru un nou show plin de energie, muzica buna, spectacol de lumini si multa galagie pe placul tuturor. Un bun reinceput!
La deschidere cel care a incins atmosfera a fost nimeni altul decat Alex Velea. Acesta a facut un spectacol demn de invidiat, iar lumea l-a rasplatit cu multa galagie si distractie din plin.

Clubul a fost neincapator pentru cei dornici de distractie, dar si un motiv pentru ca rautaciosii care au comentat pe seama clubului, sa nu mai ,,arunce'' vorbe fara un temei.

Tarifele CFR Călători nu se majorează

0 Comentarii
"Mare usurare!" Stimati bacauani, CFR Călători informează că tarifele din transportul feroviar de călători nu se vor majora, documentaţia aflându-se în lucru.
Compania va anunţa în timp util data la care se va aplica această majorare.
Ultima ajustare tarifară a avut loc la data de 1 septembrie 2007.

18 septembrie 2010

BCR intervine pe internet banking – Click 24 Banking

1 Comentarii
Banca Comerciala Romana (BCR) aduce la cunostinta clientilor sai ca incepand de Sambata, 18 Septembrie, ora 19:00 si pana Luni, 20 septembrie, ora 01.00 vor interveni intreruperi in functionarea portalului BCR si a serviciului de internet banking, Click 24 Banking BCR.

Serviciul Suport tehnic va fi disponibil non-stop, pentru consiliere, la numerele de telefon 0801.0801.227 (Romtelecom), 021/407.42.00 (orice retea) sau la *0801227 (Vodafone) sau prin email, la suport.direct@bcr.ro

Oprirea temporara are ca scop imbunatatirea sistemului informatic, fapt ce va conduce la cresterea calitatii serviciilor oferite.

Datorita unor lucrari de imbunatatire ale sistemului informatic pot aparea intreruperi in functionarea Click 24 Banking BCR in intervalul: 18.09.2010 ora 19:00 - 20.09.2010 ora 01:00 A.M.

Tranceri bacauani, fiti pe faza! 12 Hours Dance Marathon VII

0 Comentarii
Se va desfasura in data de 1 octombrie 2010 in parcarea Baumax din Iasi.

Artistii label-ului Cadenza - Reboot, Robert Dietz si Mirko Loko vor mixa in octombrie la cea de-a 7a editie a 12 Hours Dance Marathon.

Dupa ce au cucerit vara aceasta Ibiza alaturi de Luciano cu noul concept de petreceri Vagabundos, artistii label-ului Cadenza - Reboot, Robert Dietz si Mirko Loko vor mixa in octombrie la cea de-a 7a editie a 12 Hours Dance Marathon. Petrecerea, un adevarat Showcase Cadenza, va avea loc pe 1 octombrie 2010 in Iasi la cort, in parcarea Baumax.

Frank Heinrich a.k.a. Reboot este un muzician din Frankfurt cunoscut pentru uimitoarele sale seturi live si succesul extraordinar al pieselor "Caminando" si "Enjoy Music". Anul acesta isi lanseaza mult asteptatul album de debut la Cadenza Records: “Shunyata”.

Robert Dietz tocmai si-a lansat primul album la Cadenza: Home Run (2010), dupa ce in ultimii ani si-a construit un CV impresioant cu prezenta pe compilatii Cocoon, Cecille, Circo Loco sau Timewarp si colaborari cu Loco Dice, Karotte, Ilario Alicante, Davide Squillace si Reboot.

Mirko Loko s-a alaturat si el proiectului Vagabundos dupa o perioada
spectaculoasa in care si-a lansat albumul de debut la Cadenza: Seventynine (2009) si a mixat la cele mai cunoscute festivaluri din lume - Monegros Spania, Lowlands in Olanda, Summer Sonic in Japonia, Creamfields in Anglia si Sonofilia in Mexico.

Labelul Cadenza, fondat in 2004 de Luciano, este unul dintre cele mai mari si respectabile de pe piata. Fiind dezvoltat ca o platforma de lansare a muzicii noi si inovative, Cadenza a iregistrat o ascensiune rapida intr-un timp foarte scurt, gratie sustinerii unor nume ca Ricardo Villalobos, Thomas Melchior, Argenis Brito sau Luciano. (http://www.cadenzarecords.com/)

Line-up complet:

* REBOOT (Cadenza, Germany) www.myspace.com/rebooot
* ROBERT DIETZ (Cadenza, Germany) www.myspace.com/robertdietz
* MIRKO LOKO (Cadenza, Switzerland) www.myspace.com/mirkoloko
* Zotist (Sunrise. Bucharest)
* Moto (Local Intruders, Iasi)
* Visual Playground (Visuals)
Bilete in locatie: 40 Ron (intre 22:00 – 6:00)
Bilete in avans: 30 Ron in numar limitat, se pot procura din urmatoarele locatii:
Bacau: Club Zebra, Bourbon Cafe in Central Plazza.
Iasi: The Very Shop.
Piatra-Neamt: Chaplin`s Pub.
Rezervari si informatii: 0756 08.08.05 (Mihaela)

Sporturi de contact in Nicolae Balcescu

0 Comentarii
Duminică, 19 septembrie, începând cu ora 13:00, la Sala „Doina Melinte” din comuna Nicolae Balcescu se vor inaugura secţiile de judo şi box ale Clubului Sportiv Bronx.

Cu acest prilej vor avea loc meciuri demonstrative de judo, box şi kickboxing.

Evenimentul se va încheia cu o conferinţă de presă susţinută de Daniel Zodian (preşedintele C.S. Bronx) şi Anton Şiler - primarul comunei Nicolae Bălcescu. Cu acest prilej se vor prezenta detalii legate de Cupa Moldovei la Power Lifting, ce va avea loc în aceeaşi locaţie duminică, 26 septembrie.

16 septembrie 2010

Masini cu gabarit debasit in Bacau!

0 Comentarii
Hello Shopping Park Bacau organizeaza in perioada 24-26 septembrie 2010 - premiera absoluta in Romania un spectacol cu monster truck-uri ce se anunta a fi incendiar.
Aceasta initiativa face parte din campania de marketing derulata in aceasta perioada, pentru consolidarea brandului nou implementat.Astfel de evenimente aduna mult public si automat notorietatea Centrului comercial-gazda, creste. La mai mare!

Expozitie canina la Hello Park Bacau

0 Comentarii
Pe vremuri de criza, romanului nu-i mai raman prea multe atractii accesibile. Pana la urma, tot cainele ramane "prietenul" omului si acest lucru este confirmat de aducerea patrupedelor cat mai aproape de bacauani. Asa incat, nu evitati vizitarea expozitiei de la Hello Shopping Park Bacau, de pe data de 2 octombrie 2010, ora 10:00, unde vor fi prezente peste 200 de exemplare canine si peste 50 de rase.