31 mai 2011

Politistii alaturi de copii de 1 iunie la Comanesti

0 Comentarii

Poliţiştii băcăuani marchează Ziua Internaţională a Copilului prin activităţi speciale, menite să-i apropie pe cei mici de POLIŢIE prin implicarea directă a acestora în activităţi comune cu poliţiştii.

Astfel, la iniţiativa Poliţiei de Proximitate a Oraşului Comăneşti şi a Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, în colaborare cu Centrul Europe Direct şi unităţile de învăţământ din Comăneşti, în data de 1 Iunie 2011 începând cu ora 10.00, în oraşul Comăneşti se vor desfăşura manifestări dedicate ZILEI INTERNAŢIONALE A COPILULUI.
Aproximativ 400 de elevi îmbrăcaţi cu tricouri albe vor străbate oraşul Comăneşti înt-un MARŞ ÎMPOTRIVA VIOLENŢEI ÎN MEDIUL ŞCOLAR ŞI ÎN SOCIETATE. Elevii vor purta pancarde cu mesaje antiviolenţă şi vor distribui pliante realizate de ei iar poliţiştii vor împărţi celor prezenţi la manifestare aproximativ 3.000 de pliante cu recomandări preventive.
La ora 11.30, în Parcul Ghika din localitate, poliţiştii împreună cu adloescenţi şi preşcolari vor participa de o serie de activităţi cultural artistice dedicate Zilei Copilului cum ar fi spectacole de teatru, poezie, cîntece şi desene pe asfalt. La sfârşitul activităţilor toţi copiii vor primi din partea organizatorilor dulciuri şi baloane.
De asemenea, la nivelul întregului judeţ vor avea loc diferite activităţi educativ - preventive realizate de către poliţişti cu copii şi pentru copii, întrucât este esenţial ca tinerii să înţeleagă din primii ani de viaţă LOCUL şi ROLUL Poliţiei într-o societate democratică.
 Pentru aceasta este nevoie ca ei să cunoască activitatea Poliţiei, modul de organizare şi acţiune, pentru a percepe faptul că POLIŢIA acţionează PENTRU PROTECŢIA LOR.

Seara Metal in Pub Subway

0 Comentarii

Sambata 4 iunie incepand cu ora 20:00 Pub Subway te invita la o Seara de Metal!
Muzica + videoproiectie ( Amon Amarth at Summer Breeze 2007).
Intrarea libera + tombola cu premii ( o lada de bere + altele)

Liviu Hodor si Tara in Club Berlin

0 Comentarii

O noua petrecere, un nou stil si cei mai tari artisti. Club Berlin Sascut-Bacau are onoarea sa-i prezinte sâmbătă 4 iunie pe Liviu Hodor (Request 629 @ Radio 21) si Tara, incepand cu orele 22.00
Va asteptam cu drag !

Pentru moldoveni isteti!

0 Comentarii
Intra in programul GROW!
Elevii care termină clasa a X-a și a XI-a se pregătesc pentru alegerile de carieră vara aceasta în cadrul Grow – programul educațional inovativ desfășurat pe parcursul celor 4 ani de liceu la nivel național, singurul ce aduce studenți internaționali alături de liceeni în cadrul a 3 ediții pe an. Organizat de AIESEC și Școala de Valori programul Grow a ajuns deja la a 5-a ediție.

Liceenii din anii terminali se pot înscrie pentru ediția Grow 1.1&1.2 din 2011 pe www.growedu.ro începând cu data de 24 mai, dar nu mai târziu de 1 iulie. Participanții vor fi selectați pe baza motivației de a participa la program și în funcție de competențele de utilizare a limbii engleze.

Pot participa elevi din 13 orașe: Arad, Brașov, București, Cluj Napoca, Constanța, Iași, Lugoj, Oradea, Pitești, Sibiu, Suceava, Târgu Mureș, Timișoara. În fiecare oraș, echipa de organizatori locali stă la dispoziția elevilor interesați să se alature Grow sau să-și continue aventura începută în 2010.Cu o abordare specifică pentru fiecare an de liceu în parte, Grow oferă 4 ani de dezvoltare complementară prin educație non-formală. Pentru următorii participanți, organizatorii Grow propun câte 10 întâlniri sub forma unor ateliere de lucru interactive pe perioada a 6 săptămâni, susținute în limba engleză. Toate activitățile Grow se desfășoară într-un mediu tineresc care promovează interculturalitatea, voluntariatul și diversitatea. Pentru vara aceasta, temele explorate în Grow sunt: Grow 1.1 Grow 1.2Management de proiect – avansat Calea mea vocațională; Managementul oamenilor Oportunități în carieră; Negociere Antreprenoriatul – o altă alegere în viață; Relaționare Branding personal; Elemente de bază în leadership; CV-ul și interviul Dezvoltarea unei atitudini proactive; Managementul timpului – managementul priorităților„Cine sunt eu?” – Valori, misiune și viziune personale Valorile personale – rădăcina alegerilor în viață; Orientare în carieră, Atelier motivațional.

Eu nu as da cu piciorul, as gasi o formula sa ma bag !

ISU Bacau isi deschide portile!

0 Comentarii

Miercuri, 1 iunie – Ziua Copilului, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Maior Constantin Ene” al judeţului Bacău doreşte să facă o bucurie celor mici deschizându-şi porţile pentru a-i primi si pentru a impartasi din experienta lor.

Începând cu ora 11.00, un număr de aproximativ 84 de elevi din ciclul primar şi gimnazial ai şcolilor “Al. I. Cuza” şi Nr. 10 din municipiul Bacău vor trece pragul Inspectoratului pentru a afla de la cadrele acestuia cât mai multe lucruri despre ce înseamnă să fi salvator, erou.

Copiii vor avea ocazia să înveţe de la membrii echipajului S.M.U.R.D. cum se acordă corect primul ajutor unei victime sau ce aparatură se foloseşte în cazul în care o persoană este blocată între fiarele contorsionate ale unui autoturism implicat într-un accident.
De asemenea, cei mici vor putea afla mai multe lucruri despre autospecialele de stins incendii cu apă şi spumă, precum şi despre autospeciala de lucru şi salvare de la înălţimi.
Vizita se va încheia cu o demonstraţie a salvatorilor care le vor arăta musafirilor şi în acelaşi timp sărbătoriţilor cum se realizează un dispozitiv de stingere, precum şi cum se stinge un început de incendiu cu un stingător portabil.

Jandarmeria si-a deschis sufletul...

0 Comentarii
Oare nu e cam riscant gestul ?Desigur ca nu daca asta inseamna transfer intre generatii...

In data de 31 mai, la sediul Grupării de Jandarmi Mobilă Bacău s-a desfăşurat ZIUA PORŢILOR DESCHISE PENTRU COPII, activitate dedicată Zilei Internaţionale a Copilului. La acest eveniment au participat 50 de copii din cadrul Grădiniţei numărul 24 şi 30 de copii din cadrul Grădiniţei numărul 31 din municipiul Bacău.
Activitatea a debutat la ora 10.00 cu prezentarea unei scurte expuneri cu privire la misiunile pe care le desfăşoară unitatea, aspecte referitoare la pregătirea jandarmilor şi un scurt istoric al unităţii.
Pe platoul din interior s-au prezentat materiale specifice din dotarea jandarmilor în diferite misiuni (armament de diferite tipuri, căşti de protecţie, scuturi, bastoane de cauciuc, măşti contra gazelor, mijloace auto, materiale pentru alpinism).
Luptători din cadrul subunităţii de acţiuni speciale a Grupării de Jandarmi Mobilă Bacău au prezentat exerciţii specifice de alpinism.
În final , cele două grupuri de copii au fost transportate cu autovehicule din dotare pe un teren de fotbal unde grupa de conductori câini serviciu a prezentat exerciţii demonstrative de dresaj câini serviciu – exerciţii de disciplină, mersul alături de conductor, lăsarea în poziţie, aportul, lucrul la semn, prinderea şi imobilizarea unui infractor.
Coordonatorii grupului de prescolari ne-au declarat că a ''fost o activitate interesantă pentru copii; Au rămas impresionaţi de cele văzute în unitatea de jandarmi, în special de exerciţiul demonstrativ cu câinii de serviciu''.

Festivalul Arlekin 2011

0 Comentarii

Miercuri, 1 Iunie, de Ziua Internationala a Copilului, Primaria Mun. Bacau, impreuna cu Magicianul Augustin Consiliul Local, ISJ Bacau si Consiliul Judetean al Elevilor organizeaza Festivalul Arlekin, eveniment de traditie al Bacaului, la inceputul lunii iunie.
Evenimentul incepe dimineata, la 10:30, cu "Marea parada a copilariei", cu momentele Magicianului Augustin, cu salutul primarului Romeo Stavarache si cu spectacole surpriza si se intinde pana spre seara, cu momente artistice care vor avea loc in Parcul Cancicov si in Piata Tricolorului.

S-au ales castigatorii!

0 Comentarii

Miercuri 1 iunie, la ora 15.00, in amfiteatrul Colegiului National “Ferdinand I” va avea loc festivitatea de premiere a castigatorilor primei editii a Concursului de fotografie pentru elevii de liceu “Lunca Bistritei”. In editia pilot a concursului s-au inscris 26 de participanti, acestia inregistrand 50 de fotografii realizate pe tema “Peisaj” si 39 de fotografii la “Viata salbatica”.
Tinerii fotografi vot primi diplome de participare si brosuri de prezentare a sitului Natura 2000 “Lacurile de acumulare Buhusi – Bacau – Beresti”. In cadrul fiecarei sectiuni vor fi premiate cate 3 fotografii, cele mai reusite lucrari vor fi expuse, iar primii 6 concurenti vor participa la o tabara de fotografie organizata in cursul lunii iulie.

Terapie autism!

0 Comentarii

Asociaţia Betania prin Centrul Delfinul pentru copii cu autism anunţă extinderea serviciilor de terapie comportamentală:
-Evaluarea abilităţilor şi comportamentului copilului şi plan de intervenţie;
-Consultanţă în terapia comportamentală şi supervizarea programului de intervenţie;
-Program intensiv de terapie comportamentală – 4 ore pe zi de intervenţie comportamentală individuală;
-Sedinţe individuale de terapie comportamentală în sistem ambulatoriu – între 3 şi 20 de şedinţe pe săptămână, în funcţie de nivelul copilului şi de opţiunea părinţilor.
Înscrieri şi programări:
Centrul Delfinul pentru copii cu autism
Str. Nordului Nr. 19, Bacău
Tel: 0234 586 509 sau 0751 185899 sau la e-mail: delfin@asociatiabetania.ro

O carte deschide o lume nouă!

0 Comentarii

Intelectul se poate cultiva doar cu ceva ce ii este necesar. Începând cu data de 1 iunie 2011, Poşta Română lansează a doua ediţie a campaniei „O carte deschide o lume nouă!”, prin care îşi propune să participe la îmbogăţirea fondului de carte a şcolilor din mediul rural. În cadrul acestui demers, Poşta Română face o invitaţie salariaţilor şi clienţilor săi, persoane fizice sau juridice, de a participa la o donaţie de carte pentru bibloteci ale unor şcoli din mediul rural.
Cei care doresc sa participe la acest proiect pot depune cărţi proprii în cele aproape 350 de oficii poştale urbane, semnalizate prin afişele campaniei. Cărţile pot fi depuse în spaţiile special amenajate din sala publicului, în perioada 01 iunie – 15 septembrie 2011.
Având în vedere că, prima ediţie a acestei campanii s-a bucurat de un real succes, cu un număr impresionant de peste 52.000 de cărţi colectate, considerăm cu tărie că sporirea fondului de carte asigură premisele dezvoltării educaţionale şi profesionale viitoare ale tuturor copiilor din mediu rural. Astfel, cărtile colectate vor îmbogăţii din nou colecţiile unui număr de peste 40 de bibloteci iar predarea acestora va avea loc la începutul anului şcolar 2011-2012.
Campania „O carte deschide o lume nouă!” se înscrie în seria acţiunilor Poştei Române prin care se implică în susţinerea comunităţilor în care îşi desfăşoara activitatea.

Ziua Internationala a Copilului

0 Comentarii

Ziua de 1 iunie este sarbatorita de catre toti copiii aflati in sistemul de protectie sociala. Gandul la surprizele ce-i asteapta a pus stapanire pe ei de cateva zile bune, inca de cand cei mari au inceput pregatirile pentru aceasta sarbatoare. Excursii, jocuri, intreceri sportive, dans, picnic-uri, desene pe asfalt, toate ii asteapta iar ei sunt nerabdatori si dornici de a impartasi tuturor din bucuria acestei zile.
Meniul va fi, desigur, meniu de sarbatoare, cele mai asteptate fiind asa cum toti declara, dulciurile.
La Onesti, in parcul orasului, va avea loc cea de a XI a editie a festivalului „Impreuna sintem puternici”, unde, alaturi de copiii cu dizabilitati ocrotiti in cadrul Centrului Rezidential „Alexandra” se vor afla elevi voluntari din toate liceele din Onesti, precum si gradinitele si scolile din oras.
„Le urez tuturor copiilor multa sanatate, sa aiba o copilarie frumoasa, lipsita de griji si neajunsuri. De ziua Internationala a Copilului imi doresc sa le transmit, inca o data, tuturor adultilor rugamintea de a constientiza ca trebuie sa fie responsabili, ca fiecare actiune intreprinsa sau fiecare gest nepotrivit poate afecta in mod iremediabil un copil. Copiilor le transmit urarea de „La multi ani, petrecere frumoasa, sa se bucure si sa ne bucure cu inocenta lor!”, Sorin Brasoveanu, director general DGASPC Bacau.

Gandeste verde!

0 Comentarii

Sub sloganul „Gandeste verde!”, in municipiul Moinesti se va desfasura in perioada 30 mai - 5 iunie 2011 a treia editie a Saptamanii Mediului. Campania este dedicata Zilei mondiale a mediului care se sarbatoreste in fiecare an la data de 5 iunie si se va desfasura in parteneriat cu institutiile scolare moinestene, concretizandu-se in actiuni cu tematica eco: „Surasul naturii” - discutii interactive cu tema „5 iunie Ziua Mondiala a Mediului si importanta ei”, ecologizarea Parcurilor Lucacesti-Stomatologie, Padurea Parc Pini, Bai Ape minerale, a paraului Tazlaul Sarat si afluentilor sai, Prichindeii „Gandesc verde!”, concursuri tematice si diseminare materiale informative. “ Activitatile ce se vor desfasura vor puncta efectiv dorinta noastra a tuturor pentru respectarea normelor si standardelor de mediu actuale, dealtfel programul intregii saptamani fiind structurat pe actiuni concrete de ecologizare”, a declarat edilul moinestean , Viorel Ilie .

Activităţi în săptămâna 30 mai - 3 iunie la Biblioteca

0 Comentarii

Luni - Miercuri, 30 mai - 1 iunie 2011, orele 8 - 16, Sala Multimedia
Bazele serviciilor noi de bibliotecă
Curs de instruire gratuită în cadrul Programului Naţional Biblionet - Lumea în biblioteca mea.
Participă a treia grupă din al doilea an - Biblionet - formată din 11 bibliotecari publici din judeţul Bacău şi de la Biblioteca Judeţeană "C. Sturdza" care au fost instruiţi în prima rundă a cursurilor de IT şi Managementul calculatoarelor pentru public - din cadrul Programului Naţional Biblionet.
Coordonatori activitate: Muraru Gabriela, director, Ioan Enache, coordonator proiect, Crina Ifrim şi Mariana Breşug, traineri.

Salonul Cărţii pentru Copii
Ediţia a XXXI - a
30 mai - 3 iunie 2011

Luni, 30 mai 2011 - Secţia pentru Copii şi Filiala Ştefan cel Mare

"Cărţile copilăriei"
Cărţile anului 2010
Expoziţii tradiţionale de carte din cadrul Salonului Cărţii pentru Copii, realizate de Nicoleta Munteanu, Eugen Şendrea, Atena Marian Zară şi Marinela Tofănescu.

Marţi, 31 mai 2011, ora 14,30 - Secţia Împrumut Adulţi
Cuvinte şi fiinţe imaginare
Activitate în parteneriat cu Colegiul Naţional "Vasile Alecsandri", în cadrul proiectului "Aventuri în Bibliomisteria".

Premierea elevilor participanţi la concursul de creaţie "Cuvinte şi fiinţe imaginare" cu temele:
- "Cartea de nisip", de Jorge-Luis Borges, realizate de elevii claselor a IX-a de la Colegiul Naţional "Vasile Alecsandri" şi a povestirii "Ubicuitate" din cadrul celor 50 de povestiri din cartea "Monstrul Colombre" de Dino Buzzati, realizate de elevii claselor a X-a de la Colegiul Naţional "Vasile Alecsandri".
Prezintă: Iulian Bucur, critic de artă.

Coordonatori activitate: Ramona Mocanu, Jitaru Palade, Călina Stroe, profesori, Crina Ifrim, şef birou Relaţii cu Publicul, Colectivul Secţiei Împrumut Adulţi.

Vă invităm la Universitatea "George Bacovia", ora 17,00
Solidaritate în educaţie
Activitate în parteneriat cu Şcoala cu Clasele I-VIII "Emil Brăiescu" Măgura şi Biblioteca Judeţeană "C. Sturdza"
Coordonatori activitate: Mariana Dumencu - directoarea Şcolii cu Clasele I-VIII "Emil Brăiescu" Măgura şi Atena Mariana Zară, Biblioteca Judeţeană "C. Sturdza".

Miercuri, 1 iunie, ora 9 - Sala Multimedia
"În lumea lui Ion Creangă"
Activitate în parteneriat cu grădiniţele: nr. 26, "Spiru Haret", "Violeta", Şcoala cu Clasele I-VIII "Al. I. Cuza", Liceul de Artă "George Apostu", Biblioteca Judeţeană "C. Sturdza", Primăria Bacău, Muzeul de Artă a Copiilor New York în cadrul proiectelor internaţionale "Fairy tales" şi "My country".

Copilărie fericită - prezintă grupul vocal al Grădiniţei nr. 26;
În lumea lui Ion Creangă - prezentare Power Point a expoziţiei concurs de creaţie plastică, realizată de prof. Linica Tapalagă;
Ţara mea. Oameni, locuri, obiceiuri - prezentare Power Point a expoziţiei concurs de creaţie plastică, derulat sub egida UNESCO, realizată de prof. înv. primar Mirela Spiţă;
Gânduri despre copil şi copilărie - creaţii literare, realizate de elevii clasei a II-a C de la Şcoala cu Clasele I-VIII "Al. I. Cuza" Bacău;
Lansarea cărţii pe suport electronic - "Limbajul plastic, purtător de interculturalitate", autor Mirela Spiţă.
Autori proiecte: Linica Tapalagă şi Mirela Spiţă.
Coordonatori activitate: Iulia Leteanu, Linica Tapalagă şi Mirela Spiţă.

Holul bibliotecii
Mihail Kogălniceanu - panou fotodocumentar, realizat de Diana Toma.

Joi, 2 iunie, orele 12-14, Sala Multimedia
"Te iubeşte mama"
Activitate în parteneriat cu Fundaţia IREX, Biblioteca Judeţeană "C. Sturdza", Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publica (ANBPR), ALA Milano Onlus

Masă rotundă de informare şi coordonare din cadrul proiectului "Te iubeşte mama", menit să faciliteze comunicarea audio-vizuală dintre copiii rămaşi acasă şi părinţii lor plecaţi la muncă în străinătate.

Discuţiile vor viza necesitatea dovedită a proiectului, statistica şi cazuistica, precum şi modalităţile de lucru într-o echipă multidisciplinară, în scopul facilitării comunicării audio-vizuale şi a găsirii de soluţii pentru diminuarea numărului de sinucideri, abandonuri şi cazuri sociale în rândul copiilor rămaşi în România.

Secţia Împrumut Adulţi
Mircea Cărtărescu (n.1 iunie 1956, în Bucureşti) - poet, prozator şi publicist român.
Expoziţie de carte cu ocazia aniversării a 55 de ani de la naşterea scriitorului, realizată de Virginia Stelea.

Sala de Lectură Fond Documentar şi de Patrimoniu
Nicolae Iorga (1871-1940) - istoric, scriitor, om politic, academician
Expoziţie de carte cu ocazia aniversării a 140 de ani de la naşterea scriitorului, realizată de Iulia Lucaci.

Vineri, 3 iunie - Filiala Mioriţa
Salvează mediul ! - Expoziţie de carte cu ocazia zilei de 5 iunie - Ziua Mondială a Mediului, realizată de Lucica Ababei.

Şcoala cu Clasele I-VIII "Emil Brăescu" Măgura, orele 11
Drag mi-e satul meu natal
Activitate în parteneriat cu Şcoala cu Clasele I-VIII "Emil Brăescu" Măgura şi Biblioteca Judeţeană "C. Sturdza"

Cântece şi dansuri populare în interpretarea elevilor şcolii şi expoziţie de artă populară.
Coordonatori activitate: Mariana Dumencu - directoarea Şcolii cu Clasele I-VIII "Emil Brăescu" Măgura şi Atena Mariana Zară, Biblioteca Judeţeană "C. Strudza".

30 mai 2011

Intotdeauna exista un interes...

0 Comentarii

Se stie ca bancile nu sunt chiar atat de ''prietenoase'' cu clientii, dar se pare ca mai exista si exceptii. Raiffeisen Bank a lansat o noua initiativa pentru clientii care intra in agentiile sale, “Friendly Bank”, prin care atmosfera devine mai prietenoasa decat pana acum.
Ideea unei banci cu o atmosfera prietenoasa a venit chiar de la clienti. Potrivit unui studiu in care se cerea respondentilor sa descrie banca ideala, realizat de Raiffeisen Bank in 2009, oamenii isi doresc sa scape de senzatia de intimidare pe care-o incearca la intrarea intr-o institutie financiara. Astfel, Raiffeisen Bank si-a propus ca, prin implementarea acestei initiative, clientul sa gaseasca in agentiile sale o atmosfera placuta, deloc rigida, o comunicare deschisa si un zambet cald.

Ziua fara Tutun!

0 Comentarii

Agenţia Naţională Antidrog lansează in data de 31 mai campania de prevenire a consumului de tutun sub sloganul „Să facem fiecare zi ZIUA FĂRĂ TUTUN !” pentru marcarea Zilei Mondiale fără Tutun. Ziua Mondială fără Tutun este marcată în toata lumea, în fiecare an, pe 31 mai.
Organizaţia Mondială a Sănătăţii a declarat această zi ca “Ziua Mondială fără Tutun”, în anul 1987, printr-o iniţiativă de a atrage atenţia asupra impactului pe care îl are fumatul asupra sănătăţii oamenilor.
Agenţia Naţională Antidrog, ca instituţie cu rol integrator al politicilor publice antidrog, prin intermediul Centrelor de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog, foloseşte acest prilej pentru a iniţia campania de informare şi sensibilizare asupra riscurilor consumului de tutun, dar şi de promovare a prevederilor Convenţiei Cadru asupra Tutunului, campanie denumită generic “Să facem fiecare zi ZIUA FĂRĂ TUTUN !”.
Prin activităţile de informare asupra riscurilor consumului de tutun şi de formare de abilităţi de viaţă sănătoasă, ne vom adresa, în primul rândul categoriei de vârstă mai vulnerabilă la consumul de tutun, inclusiv la fumatul pasiv: adolescenţilor şi tinerilor.
În fiecare an, în această zi, Agenţia Naţională Antidrog, prin Centrele de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog, implementează activităţi de informare, prin distribuirea unor materiale publicitare care vin în sprijinul populaţiei, cu sfaturi de a renunţa la consumul de tutun, de a informa populaţia cu privire la beneficiile aduse de spaţiile fără fum de ţigară şi de a sensibiliza populaţia privind necesitatea respectării cadrului legislativ care interzice fumatul în spaţiile publice şi încurajează respectarea acestuia.

Grafit si-a consacrat pozitia de lider

0 Comentarii

În acest week-end Grafit, campioana en-titre a Bacăului, a ales să joace în avans meciul poate cel mai aşteptat al acestui campionat, cel împotriva celor de la Petromold. În urma acestui rezultat, încheiat cu scorul de 8-3 în favoarea Grafitului, aceştia încheie meciurile din această fază a competiţiei, având în acest moment 12 puncte în faţa Petromoldului şi pregătindu-se fără prea mari emoţii de confruntarea din play-off-ul competiţei care va desemna cele două echipe care vor reprezenta Bacăul la cele două turnee finale, Turneul Naţional şi respectiv Cupa României. Meciul a fost de departe un derby, nu doar al etapei, ci al întregului campionat, după cum ne-a declarat Gheorghe Burleanu, managerul general al campionatului de la Bacău. Grafit a demonstrat că este o echipă profesionistă care a practicat un joc foarte bun, nu mai puţin de 5 goluri au fost marcate de Ionuţ Furtună care a fost declarat şi cel mai bun jucător al partidei.
Un alt meci foarte important pentru calificarea în play-off-ul competiţiei s-a jucat între Nevila Oneşti şi FC Coriolan. Cele 3 puncte puse în joc au fost revendicate de către oneşteni care s-au impus în faţa coriolanilor cu scorul de 6-3. Un rezultat surprinzător am putea spune dacă am fi urmărit doar debutul partidei. FC Coriolan a condus chiar cu 3-0, iar la acest scor bara a fost cea care s-a interpus unui al patrulea gol care poate ar fi închis meciul. Nevila a continuat să spere şi să practice un joc foarte frumos, ceea ce le-a adus la pauză o diferenţă doar de un singur gol, 3-2, pentru ca în repriza secundă, jocul să fie controlat de la un capăt la altul printr-o posesie nimicitoare. Scor final 6-3 pentru Nevila, iar cel mai bun jucător a fost nominalizat Costel Răducan.

Unde ne bronzam!

0 Comentarii

Daca doriti sa va bronzati si sa va relaxati, avem o sugestie pentru voi. Incepand cu data de 1 Iunie, Club Seasons Onesti deschide pentru public terasa si piscina de la etajul 3 al Complexului.
Intrare generala :
L-V 10 Ron/pers
S-D 10 Ron/pers (Iunie), 15 ron/pers (Iulie, August)

Momente aniversare

0 Comentarii

Prefectul se implica in viata comunitatii. Instituţia Prefectului, judeţul Bacău a participat, în perioada 16-29 mai, la festivităţile organizate cu prilejul aniversărilor sărbătorite de şcolile şi liceele din Bacău: împlinirea a 30 de ani de la înfiinţarea şcolii cu clasele I-VIII „Mihai Drăgan”, 50 de ani de la înfiinţarea Universităţii „Vasile Alecsandri” Bacău şi 90 de ani de învăţământ economic băcăuan sărbătoriţi de Colegiul Economic „Ion Ghica” Bacău.
Fiecare dintre aceste instituţii de învăţământ a reamintit reuşitele înregistrate de-a lungul timpului, speranţele şi raportarea la o tradiţie onorantă.
Prefectul judeţului, Constantin Scripăţ, a evidenţiat importanţa acestor momente şi sentimentul de mândrie pe care îl trăieşte alături de elevi şi profesori. La finalul alocuţiunilor, Prefectul a adresat tuturor invitaţilor „cele mai calde felicitări, multă sănătate, viaţă îndelungată plină de bucurii alături de familie, noi succese în activitatea profesională şi împlinirea tuturor aspiraţiilor personale”.

Tabara la Lilieci!

0 Comentarii

In perioada 28-29 mai, Centrul Regional de Ecologie Bacau a organizat o tabara in zona lacului Lilieci. La activitate au participat peste 20 de persoane, cazarea a fost la cort, iar pentru deplasari pe apa au fost utilizate caice. Prezenta voluntarilor a condus la desurajarea braconierilor, in cadrul actiunii fiind desoperita si distrusa o ambarcatiune artizanala.

Extemporal la viitor

0 Comentarii

Fundaţia Culturală „Georgeta şi Mircea Cancicov”, Casa Corpului Didactic „Grigore Tabacaru” Bacău, publicaţia „Viaţa băcăuană”, Direcţia Judeţeană pentru Cultură şi Patrimoniul Naţional Bacău şi Cenaclul literar-artistic „Avangarda XXII”, organizează, cea de-a X-a ediţie a Festivalului-Concurs de Creaţie Literară şi Jurnalism „Extemporal la viitor”. Concursul Revistelor Şcolare, care se va desfăşura la Bacău, în perioada 2 - 4 iunie 2011.
Festivitatea de premiere va avea loc sâmbătă, 4 iunie 2011, ora 11.00, la Complexul Muzeal „Iulian Antonescu” din Bacău.

Dificultati de invatare!

0 Comentarii

Profesorii trec la examinat. Sâmbătă, 4 iunie, ora 9.00, la Colegiul Naţional "Gheorghe Vrănceanu" Bacău va avea loc evaluarea finală a cursanţilor care au parcurs programul de formare continuă acreditat „Pedagogia diversităţii şi dificultăţile de învăţare”, destinat personalului didactic din învăţământul preuniversitar.

Castigatori la Sanitarii Priceputi

0 Comentarii

Demarat în anul 1962, Concursul pentru Sănătate şi Prim-Ajutor „Sanitarii Pricepuţi” este singurul concurs de acest gen care se desfăşoară în şcolile şi liceele din România, bucurându-se de un interes deosebit din partea elevilor şi a profesorilor.
In ziua de 28 si 29 mai la Sala de a avut loc Concursul “Sanitarii Priceputi”-faza judeteana, pentru clasele IX-XII si V-VIII.
Accidentele, rănile şi bolile pot apărea pe neaşteptate. Ajutorul imediat depinde adesea de membrii familiei, colegi, cadre didactice sau trecători. Având cunoştinţe despre modul de acordare a primului ajutor, oricine poate fi de folos în asemenea situaţii. Acesta a fost scopul principal al Concursului: să ştii să acţionezi corect şi util în situaţii neprevăzute.
Conform Regulamentului, echipajul fiecarui liceu si scoli ( format din cinci persoane si o rezerva) din cele 25 participante a avut de sustinut proba teroretica si o proba practica unde au fost demonstrate deprinderile si manevrele de prim ajutor.
Clasamentul Concursului pentru clasele V-VIII:

- Locul I – Scoala Nicolae Iorga ( 100 lei/ persoana) – profesor indrumator: Cuciureanu Niculina

- Locul II – Scoala George Enescu (80 lei/persoana)- profesor indrumator : Iulia Rusu

- Locul III – Colegiul National Vasile Alecsandri (70 lei/persoana) - profesor indrumator Tuduriu Ionela.

- Locul Mentiune I – Scoala Plopana (50 lei/persoana) - profesor indrumator Danila Marioana.

Clasamentul Concursului pentru clasele IX-XII se prezinta astfel:

- Locul I – Colegiul National Ferdinand I ( premii 100 lei/persoana)- profesor indrumator: Mocanu Simona

- Locul II – Colegiul National Vasile Alecsandri (80 lei/persoana) - profesor indrumator: Tuduriu Ionela

- Locul III –Colegiul National Gheorghe Vranceanu (70 lei/persoana)- profesor indrumator: Leonte Doina

- Locul Mentiune I– Colegiul Tehnic Ion Borcea (50 lei/persoana) - profesor indrumator Birladeanu Camelia.


Total valoare premii : 4920 lei.

Au fost premiati si profesorii coordonatori ai echipajelor – 100 lei/persoana.
Proiectul este realizat si finantat cu sprijinul Primariei Bacau si Consiliului Local Bacau.
Parteneri: Inspectoratul Scolar Bacau, Palatul Copiilor Bacau si Casa Corpului Didactic Bacau.
Anul acesta echipajul Scolii Nicolae Iorga va participa la faza nationala, organizata la Buzau si va reprezenta Judetul Bacau, la sfarsitul lunii iulie.

Ce mai degustam in Bacau...

4 Comentarii
In Bacaul acesta'' mare si nu prea'' se mananca destul de bine avand in vedere locatiile mai vechi sau mai nou aparute. Exista o locatie aflata pe Vadu Bistritei 48, langa fosta Curte de Apel care a fost inaugurata cu putin timp in urma si care aduce o nota de rafinament si mult bun gust, un plus...e altfel!

Petreceri private, meniuri atractive, personal calificat sunt doar cateva din argumentele care va fac sa pasiti in aceasta atmosfera. Acolo se afla cea mai excelenta pizza din oras pe vatra. Prin pregatirea celor de acolo si cuptorul profesional italian , se reuseste obtinerea unei pizza pe care nimeni din Bacau nu reuseste s-o pregateasca asa cum o face personalul de acolo, o reteta unica.
Iar pentru alte gusturi, se ofera si o gama larga de Mix-GRILL-uri, iar asta nu e tot! In curand si "meniul zilei" se va afla la dispozitia clientilor.

Nu ezitati sa le faceti o vizita si sa le degustati bunatatile. Sa nu uitam de nume: Cameleon!
"Noi chiar ne tinem de cuvant! Si asta se vede... "

Exercitii marca ISU Bacau

0 Comentarii

Joi, 26 mai, la ora 09.30, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Maior Constantin Ene” al judeţului Bacău (I.S.U.J. Bacău) a efectuat un exerciţiu de cooperare în aval de barajul Poiana Uzului. La acest eveniment a participat, din partea Instituţiei Prefectului – judeţul Bacău, domnul Gelu Dascălu, subprefect al judeţului. Alături de forţele I.S.U.J. Bacău la exerciţiu au mai participat: Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Bacău; Administraţia Bazinală de Apă „Siret” Bacău; Sistemul de Gospodărire a Apelor Bacău; comitetele locale pentru situaţii de urgenţă al localităţilor Dărmăneşti, Dofteana şi Târgu Ocna; Direcţia Judeţeană de Informaţii Bacău; Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bacău; Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Bacău; Gruparea Mobilă de Jandarmi Bacău; Direcţia de Sănătate Publică Bacău; Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Bacău; Filiala de Cruce Roşie Bacău; Serviciul Judeţean de Ambulanţă Bacău; Garda Naţională de Mediu – Comisariatul Judeţean Bacău.
Exerciţiul, cu tema „Activitatea comitetelor locale şi serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă a localităţilor Dărmăneşti, Dofteana şi Târgu Ocna pentru gestionarea situaţiei şi asigurarea protecţiei populaţiei, animalelor şi bunurilor materiale în cazul producerii unor inundaţii datorate unei avarii majore la lucrarea hidrotehnică Poiana Uzului”, a avut drept scop antrenarea membrilor comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă pentru punerea în aplicare a Planului de apărare împotriva inundaţiilor, fenomenelor meteorologice periculoase, accidentelor la construcţii hidrotehnice şi poluărilor accidentale şi a Planului de evacuare în situaţii de urgenţă, în vederea realizării în timp scurt şi în mod organizat a înştiinţării, alarmării şi evacuării precum şi a măsurilor pentru protecţia populaţiei, animalelor, bunurilor materiale şi valorilor de patrimoniu.

29 mai 2011

Concursul Sanitarii Priceputi

0 Comentarii

In data de 28 mai între orele 10:00 - 14:00 s-a desfăşurat Concursul "Sanitarii Pricepuţi" la nivel local, unde au participat 16 echipaje de la şcolile generale din jud. Bacău.
Anul acesta concursul a debutat cu o demonstraţie de prim ajutor a unei echipe de voluntari instruiţi, pentru a le oferi micilor sanitari un exemplu de acţiune în situaţii de urgenţă, cât mai real şi prompt.
Câştigătorii de anul acesta au fost:
Locul 1 - Şcoala cu clasele I-VIII "Nicolae Iorga", Bacău
Locul 2- Şcoala cu clasele I-VIII, "George Enescu", Bacău
Locul 3 - C.N. "Vasile Alecsandri"lasele V-VIII, Bacău
Menţiune 1 - Şcoala cu clasele I-VIII "Plopana", Bacău"
Urmeaza ca in data de 29 mai să se desfăşoare concursul în rândul liceenilor.

Start Casa Verde!

0 Comentarii

In data de 1 iunie, Administraţia Fondului pentru Mediu lansează a doua sesiune de finanţare în cadrul Programului privind instalarea sistemelor de încălzire care utilizează energie regenerabilă, inclusiv înlocuirea sau completarea sistemelor clasice de încalzire – CASA VERDE, pentru persoane fizice.
Din bugetul total de 100.000.000 lei al acestei noi ediţii a programului, pentru judeţul Bacău a fost alocată suma de 3.259.185 lei. În cadrul programului pot depune dosare de finanţare solicitanţii, persoane fizice, care îndeplinesc următoarele condiţii: persoană cu domiciliul în România, este proprietar/coproprietar al imobilului pe care se implementează proiectul, nu are obligaţii restante la bugetul de stat/local şi nu a încălcat dispoziţiile legale privind protecţia mediului în activitatea desfăşurată anterior proiectului. Dosarele de finanţare se depun la Agenţia pentru Protecţia Mediului din judeţul în care are domiciliul solicitantul.
Dosarul de finanţare trebuie să cuprindă:

a) cerere de finanţare nerambursabilă;

b) declaraţie pe propria răspundere a solicitantului;

c) copie după actul de identitate al solicitantului;

d) extras de carte funciară numai vechi de 30 de zile / copia cărţii funciare colective şi extras de carte funciară individuală / autorizaţie de construire emisă solicitantului, în copie legalizată, inclusiv ordinul de începere a lucrărilor emis în conformitate cu Legea nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii;

e) certificat de atestare fiscală privind plata obligaţiilor la bugetul local, eliberat de către organele competente de pe raza cărora işi are domiciliul solicitantul;

f ) adeverinţă privind existenţa contului bancar al solicitantului finanţării, sau extras de cont;

Achizitii cu scufita

0 Comentarii
Microsoft a anuntat ca va cumpara Skype Technologies SA de la grupul de investitori condus de Silver Lake cu 8,5 miliarde de dolari, pretul incluzand si datoriile de 775 milioane de dolari pe care le are Skype, potrivit anuntului facut pe site-ul oficial al cumparatorului. Divizia nou creata, Microsoft Skype Division, va fi condusa de actualul CEO Skype, Tony Bates, subordonat direct lui Steve Ballmer, directorul general al Microsoft.
Skype detine cel mai popular serviciu de telefonie prin Internet si numara 663 milioane de utilizatori din intreaga lume, scrie Bloomberg.
Miza...
Acest lucru ar putea ajuta Microsoft sa atraga utilizatori de Internet si sa concureze Google in privinta publicitatii online.

28 mai 2011

Emil Lassaria si F.Charm in Club Marinarul

0 Comentarii

Club Marinarul iti prezinta vineri 3 iunie Emil Lassaria si F.Charm unul dintre cele mai de succes proiecte de pe piata muzicala. Super party, muzica buna si cele mai hot animatoare numai in Club Marinarul.

Mare ingramadeala pe afis! Pfff...caldura mare!

Romanian Top Hits 2011

0 Comentarii

Va anuntam cu ceva timp in urma despre Romanian Top Hits. Iata ca data desfasurarii acestui spectacol va fi 5-6 august in Piata Tricolorului din Bacau. Cinci ani aniversari alaturi de Romanian Top Hits. Votarea este activa pe www.tophit.ro incepand de din data de 28 mai si se va termina in data de 4 august 2011, orele 24:00.
Va invit sa urmariti si nominalizatii la aceasta gala.

Veste buna pentru companii de la bankeri!

0 Comentarii
Bancile sunt intr-o competitie cerba pentru atragerea de clienti buni. Pe primele trei luni ale anului veniturile din sectorul bancar au scazut cu 8%, ceea ce nu s-a intamplat in perioada crizei cand bancile au reusit sa-si conserve veniturile. Asa ca nu stiu cu ce sa mai tenteze;
TransFonD si Raiffeisen Bank lanseaza serviciul de facturare electronica pentru companii, e-Factur@. Emiterea, arhivarea si transmiterea facturilor se face exclusiv electronic. Toate operatiunile sunt mai rapide, iar costurile suportate de clienti sunt mai mici.
Serviciul e-Factur@ functioneaza ca o aplicatie securizata la care se pot conecta atat emitentii cat si destinatarii facturilor. Intrucat documentele arhivate electronic au aceeasi valoarea juridica a echivalentului lor pe hartie, nu este necesara tiparirea lor – ceea ce inseamna economie de hartie, de timp si de spatiu. Aplicatia este administrata in totalitate de TransFonD, care asigura securitatea deplina a datelor si buna functionare a serviciului.
Te doare mintea!

27 mai 2011

Sanitarii priceputi!

0 Comentarii

In zilele de 28 si 29 mai, la Sala de Atletism Bacau va avea loc Concursul “Sanitarii Priceputi” - faza judeteana, pentru clasele V-VIII si IX-XII.

Accidentele, rănile şi bolile pot apărea pe neaşteptate. Ajutorul imediat depinde adesea
de membrii familiei, colegi, cadre didactice sau trecători. Având cunoştinţe despre modul de
acordare a primului ajutor, oricine poate fi de folos în asemenea situaţii.
Proiectul pentru al V- lea an, este realizat si finantat cu sprijinul Primariei Bacau si
Consiliului Local Bacau.
Parteneri: Inspectoratul Scolar Bacau, Palatul Copiilor Bacau si Casa Corpului
Didactic Bacau .
Castigatorii de pe primul loc de la sectiunea scoli generale vor participa la faza
nationala, organizata la Buzau si vor reprezenta Judetul Bacau, la sfarsitul lunii iulie.

Jandarmeria va invita acasa!

0 Comentarii

Marţi, 31 mai, începând cu ora 10.00, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Bacău organizează „Ziua Porţilor Deschise pentru Copii”, acţiune ce se va desfăşura la sediul din strada Constantin Muşat, nr. 4, Bacău.
Jandarmii îi aşteaptă pe cei mici pentru a le arăta baza în care îşi desfăşoară activitatea şi pregătirea zilnică (birouri, clubul unităţii, sala de sport, etc.), biserica unităţii, sala tradiţiilor. Se vor organiza ateliere de prezentare a echipamentului şi tehnicii auto folosite pe timpul executării misiunilor, un atelier criminalistic, precum şi exerciţii demonstrative, unde rolul principal aparţine câinilor de serviciu.
Tot cu acest prilej, copiii vor putea viziona un scurt film de prezentare al Jandarmeriei Române.
Jandarmii adresează invitaţia de a petrece această zi împreună, tuturor celor mici!

Prefectul ''se baga in seama" prin educatie!

0 Comentarii

Spiritul educativ a revenit si in Prefectura Bacau.
În perioada 16-29 mai, colegiile şi universităţile băcăuane au organizat cursurile festive pentru promoţiile de absolvenţi 2011, la care a participat, ca invitat de onoare, Constantin Scripăţ, Prefect al judeţului Bacău.
Prefectul a transmis, pe această cale, cadrelor didactice, absolvenţilor, dar şi părinţilor acestora, felicitări, urări de bine, sănătate, noroc şi succese în carieră. „Stimaţi dascăli, stimaţi părinţi şi dragi absolvenţi vă transmit cele mai alese aprecieri si felicitări pentru activitatea şi rezultatele dumneavoastră, pentru profesionalismul şi dăruirea cu care porniţi în noua etapă a vietii”, subliniat Constantin Scripăţ. Totodată a apreciat valoarea şi performanţele învăţământului băcăuan, recunoscute la nivel naţional şi internaţional, şi a adresat invitaţia pentru toţi absolvenţii de liceu de a urma cursurile de învăţământ superior ale universităţilor băcăuane.
Li se ofera si integrare pe piata muncii? Ca procesul sa fie complet...

Club Kremlin a intrat in vacanta!

0 Comentarii

Dupa munca vine si o asteptata pauza!
Dupa un sezon plin de distractie Club Kremlin a incheiat sezonul de petreceri asa cum se cuvine, cu un super party marca Connect-R. Alaturi de dansatorii lui au facut un show de senzatie in data de 26 mai, o ultima petrecere care a adus cu ea studentimea bacauana, dar si  pe cei care doreau sa asculte muzica de cea mai buna calitate.
O atmosfera frumoasa, muzica de exceptie si Connect-R care a tinut sa le arate bacauanilor ca a te distra inseamna foarte mult. Clubul se va redeschide in toamna cu noi petreceri si cu artisti surpriza.
Pana atunci ne ''delectam'' in celelalte cluburi ramase. Nici o grija!

Elevii de clasele a 12- a intra in vacanta...

0 Comentarii

Din data de 27 mai, cei mai multi elevii ai claselor terminale isi vor lua ramas bun de la viata de elev(asta daca sunt integralisti si n-au vre-o corigenta), pentru ca este ultima zi de curs pentru toti absolventii claselor a XII-a, respectiv a XIII-a.
 Absolvenţii vor avea parte de o scurtă vacanţă, până ca Bacalaureatul să înceapă. Astăzi este ultima zi în care liceenii de clasa a XII-a îşi pot depune cererile de înscriere pentru examen.
Prima probă este cea la Limba şi literatura română şi va avea loc peste aproximativ o săptămână, în 6 iunie.

Super Party in Club LM

0 Comentarii

Sâmbătă 28 mai Club LM te asteapta la Summer Party. Simte pulsul cu adevărat! Fă senzaţie, dă frâu liber nebuniei şi vino alături de cele mai senzaţionale tonuri de lumini şi muzică. Vă aşteptăm să facem atmosferă împreună, să fim originali în materie de party. Nimic nu se compară cu răsfăţul ce ţi-l punem la dispozite ! Fii original!

Program Cinema City

0 Comentarii

Marea Mahmureala 2

27.05.2011 - 02.06.2011



Program
Miercuri 20:30

Joi 13:30, 16:00, 18:10, 20:20, 22:40



area Mahmureală 2 este continuarea marelui succes din 2009, Marea Mahmureală, care a devenit comedia interzisă minorilor cu cele mai mari încasări din toate timpurile şi a câştigat Globul de Aur pentru cel mai bun film din categoria “Comedie sau Musical”.


Piratii din Caraibe: Pe ape si mai tulburi 3D

13.05.2011 - 02.06.2011



Program
Vineri, Luni - Marti 13:50, 16:10, 16:40, 19:30, 21:20, 22:30

Sambata - Duminica 11:00, 13:50, 16:10, 16:40, 19:30, 21:20, 22:30

Miercuri 14:00, 16:50, 19:40, 22:30

Joi 13:50, 16:10, 16:40, 19:20, 21:20, 22:10



În această poveste despre adevăr, trădare, tinereţe şi moarte, căpitanul Jack Sparrow reîntâlneşte o femeie din trecutul său şi habar n-are dacă între ei se reaprinde scânteia dragostei sau ea doar îl foloseşte pentru a găsi legendara Fântână a Tinereţii.


Iubit de imprumut

06.05.2011 - 02.06.2011



Program
Vineri, Luni - Marti 15:20, 17:30, 19:50, 22:00

Sambata - Duminica 12:50, 15:20, 17:30, 19:50, 22:00

Miercuri 13:10, 15:20, 17:30, 19:50, 22:00

Joi 15:00, 19:50, 22:00



La aniversarea vârstei de 30 de ani, Rachel, o avocată din Manhattan, bea cam multe pahare de şampanie şi sfârşeşte în pat cu atrăgătorul Dex.


Scream 4: Cosmarul continua

15.04.2011 - 02.06.2011



Program
Vineri - Joi 21:20



La cincisprezece ani după oribilele crime ale celui numit Ghostface, Sidney Prescott (Neve Campbell), acum scriitoare de succes a unui roman motivaţional, se întoarce în orăşelul său natal, Woodsboro, care este ultima oprire în turneul de promovare a cărţii sale.


Rio 3D

08.04.2011 - 02.06.2011



Program
Dublat
Vineri, Luni - Marti, Joi 14:10

Sambata - Duminica 12:10, 14:10

Miercuri 12:00, 18:40


Subtitrat
Vineri - Maarti,
Joi 16:10

Miercuri 20:45


De la creatorii filmului de succes EPOCA DE GHEAŢĂ vine RIO, o comedie 3D despre o aventură în sălbăticie. Blu este un papagal ara care nu a învăţat niciodată să zboare, şi se bucură de o viaţă confortabilă împreună cu proprietara sa şi cea mai bună prietenă a lui, Linda, în orăşelul Moose Lake din Minnesota. Blu şi Linda cred că el este ultimul din specia sa, dar când află de existenţa unui alt ara care locuieşte în Rio de Janeiro, pornesc spre tărâmul îndepărtat şi exotic pentru a o găsi pe Jewel, jumătatea de sex opus a lui Blu. Nu după mult timp de la sosire, Blu şi Jewel sunt răpiţi de un grup de traficanţi de animale. Blu scapă, ajutat de versata Jewel şi un grup de păsări orăşene miştocare şi cu vorbă dulce. Acum, cu noii prieteni de partea lui, Blu va trebui să găsească curajul de a învăţa să zboare, de a scăpa de răpitorii care le sunt pe urme, pentru a se întoarce la Linda, cea mai bună prietenă pe care a avut-o o pasăre vreodată.


Uniunea Animalelor 3D

01.04.2011 - 02.06.2011



Program
Miercuri: 12.30



Un grup de animale în aşteptarea indundaţiei anuale care le umple vizuinile cu mâncare descoperă că oamenii au ridicat un dig pentru a construi o staţiune de vacanţă. Animalele sunt în stare de orice pentru a-şi salva delta şi pentru a-i face pe oameni să înţeleagă că nu-i bine să te pui cu natura.


Avocatul din limuzina

25.03.2011 - 02.06.2011



Program
Vineri - Joi 21:10



Având ca şi client un personaj notoriu din Beverly Hills, avocatul Mickey Haller îşi conduce investigaţiile de pe bancheta din spate a limuzinei sale marca Lincoln.


Mamici pentru Marte 3D

18.03.2011 - 02.06.2011



Program
Miercuri: 14.30



Milo (Seth Green), în vârstă de nouă ani, realizează cât de mult are nevoie de mama lui (Joan Cusack), atunci când aceasta este răpită de niste marţieni care plănuiesc să îi „fure” calităţile extraordinare de mamă pentru a fi utilizate în cresterea copilaşilor marţieni, gata să vină pe lume. Milo este ajutat de un cunoscător al tehnologiei, un pasionat de gadgeturi, numit Gribble (Dan Fogler). Acesta a rămas prizonier al planetei Marte în anii ’80, iar acum este un legionar care locuieşte sub pământ. În timp, Gribble a ajuns să descopere totul legat de planeta ce i-a devenit casă şi şi-a făcut prieteni. Acum, îl ajută pe Milo să-si găsească drumul înapoi spre casă, la mama lui, împreună cu tânăra rebelă marţiană, numită Ki (Elisabeth Harnois).


Dincolo de limite

18.03.2011 - 02.06.2011



Program
Vineri - Marti, Joi 16:20, 18:50

Miercuri 18:50



Eddie Mora (Bradley Cooper) este un scriitor ratat, obişnuit să îşi contempleze în fiecare zi eşecul. Din ziua în care iubita îi dă papucii, faptul că nu are niciun viitor devine o certitudine. Însă, lucrurile iau o întorsătură neaşteptată atunci când un vechi prieten îi oferă un drog sintetic - NZT. Orice om normal îşi foloseşte doar 20% din capacitatea creierului, dar substanţa experimentală îi permite lui Eddie să îl folosească 100%. Dintr-o dată i se deschide apetitul pentru cultură, reuşeşte să îşi scrie cartea în doar 4 zile şi matematica devine un hobby folositor. Toate lucrurile pe care le-a auzit sau le-a citit, informaţiile pe care le-a acumulat în timp prind contur şi încep instantaneu să se organizeze în mintea sa.


Nevasta de imprumut

11.03.2011 - 02.06.2011



Program
Vineri, Luni - Marti 20:30

Sambata - Duminica 12:40, 20:30



În filmul Nevastă de împrumut, pentru a ascunde o minciună nesăbuită, un chirurg plastic, care-i face curte unei profesoare, cu mult mai tinere, o roagă pe asistenta sa, extrem de loială, să joace rolul nevestei de care chipurile intenţiona sa divorţeze. Din cauza acestei minciuni, trebuie să intre în joc şi copiii asistentei, iar pe toţi îi aşteaptă un week-end în Hawai care până la urmă le va schimba viaţa.


Rango

25.02.2011 - 02.06.2011


Program
Vineri, Luni - Maarti, Joi 14:10

Sambata - Duminica 12:00, 14:10

Miercuri 12:10, 14:20, 16:40



Un cameleon care se visează un erou ca-n filme se trezeşte pus în situaţia de a salva un orăşel din Vestul sălbatic terorizat de bandiţi şi de a dovedi tuturor că poate fi la fel de curajos precum se visa. Simpaticului personaj îi dă voce Johnny Depp, căruia i se alătură Isla Fischer, Timothy Olyphant, Bill Nighy, Alfred Molina.


O poveste incalcita 3D

07.01.2011 - 02.06.2011



Program
Miercuri 16:30

Când cel mai căutat bandit al regatului, Flynn Rider, se ascunde într-un turn misterios, este luat ostatic de Rapunzel, o frumoasă captivă acolo, care are un păr blond, lung şi magic.

Majoretele au intaietate!

0 Comentarii

In data de 25 mai începând cu ora 17:00 în Arena Mall s-a desfăşurat “Concursul majoretelor pe licee” unde au fost prezente 9 echipe care s-au luptat de la egal la egal pentru a câştiga locul I.
Însă numai o echipă din cele 9 a luat locul I, firesc, aceea fiind echipa de majorete de la Colegiul Tehnic de Comunicaţii Nicolae Vasilescu Karpen, echipă condusă de profesoara Turcu Mihaela.

26 mai 2011

Fidelitate cu BRD, pana in panzele albe...

0 Comentarii

"Le-a ajuns cutitul la os"...
A doua parte a lunii mai le aduce clienţilor BRD - Groupe Societe Generale un nou set de avantaje în cadrul campaniei promoţionale "Recomandă BRD pentru refinanţarea creditelor".
Campania se desfăşoară pe întreg teritoriul României, în toate cele 937 de unităţi ale reţelei BRD.
La această promoţie pot participa persoanele fizice, clienţi BRD cu vârsta de peste 18 ani, care recomandă unei alte persoane să îşi refinanţeze prin BRD unul sau mai multe credite, iar aceasta din urmă contractează creditul de refinanţare.
"În cadrul promoţiei îi recompensăm atât pe clienţi pentru fidelitate şi încrederea pe care o au in BRD, cât şi pe recomandaţii acestora, care vor putea cumula avantajele a două oferte promoţionale: pe de o parte profită de promoţia ReStart, aflata in curs de derulare şi, pe de alta parte, le oferim facilitati si gratuitati speciale", a declarat Philippe Lelarge, Directorul executiv al Departamentului Strategie şi Marketing al BRD - Groupe Societe Generale.
Astfel, în cadrul campaniei "Recomandă BRD pentru refinanţarea creditelor", clienţii vor fi premiaţi cu 100 lei, iar cei recomandaţi, care îşi refinanţează creditele prin BRD, beneficiază de condiţii preferenţiale pentru cardul de credit BRD "Punct Card".

Micii pictori bacauani premiati de Parintele Daniel

0 Comentarii


În Sala "Europa Christiana" din Palatul Patriarhiei s-a desfăşurat pe 20 mai 2011, vernisajul expoziţiei de pictură intitulată ''Botezul meu", în care sunt expuse picturi realizate de copii în cadrul Concursului naţional de creaţie creştină "Copilul în familie". În cadrul expoziţiei sunt expuse lucrările câştigătorilor din toate eparhiile din ţară, fiecare având un stand propriu, unde sunt prezentate lucrările copiilor care s-au clasat pe primele locuri, la faza eparhială a concursului. Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului este prezentă în expoziţie cu desenele câștigătoare la faza eparhială.
 Printre copiii veniţi din toate zonele ţării s-au aflat şi reprezentanţii Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului: Elena Murăraşu de la Grupul Şcolar Industrial Dărmăneşti şi Teodor Hereş de la Şcoala "Ştefan Luchian" Moineşti, împreună cu îndrumătorii lor. Lucrările copiilor vor rămâne în Sala "Europa Christiana", din Palatul Patriarhiei, până pe 5 iunie, atunci când Biserica Ortodoxă Română sărbătoreşte Duminica părinţilor şi copiilor. După vernisaj, în Aula Magna "Teoctist Patriarhul" a Palatului Patriarhiei a fost vizionat un film despre desfăşurarea Concursului naţional de creaţie creştină "Copilul în familie" în eparhiile Patriarhiei Române.

Reincep controalele la frontiere!

0 Comentarii

Se pare ca cei de la frontiere au introdus controalele pentru depistarea unor anumite neregularitati.
Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români că începând cu data de 4 iunie (ora 00.00) până în data de 9 iunie 2011 (ora 23.59) vor fi reintroduse temporar controale la frontierele terestre, aeriene şi fluviale ale Austriei.
Autorităţile austriece au luat această măsură pentru a organiza, în condiţii de securitate optime, lucrările Forumului Economic Mondial (Viena, 8-9 iunie 2011).
Reintroducerea temporară a controalelor la frontierele interne este în conformitate cu prevederile acquis-ului Schengen.
Mai sa fie!

Norul vulcanic nu afecteaza cursele aeriene

0 Comentarii

Chiar daca norul vulcanic a ''afectat'' Europa, tara noastra nu se confrunta cu nicio problema de acest gen. Compania TAROM anunţă ca niciunul din zborurile sale nu este afectat de restricţionări ale spaţiului aerian cauzate de norul de cenuşă vulcanică generat de erupţia vulcanului Grímsvötn din Islanda. Operarea curselor se desfăşoară normal, fără a se înregistra întârzieri sau anulări.
Pasagerii TAROM vor fi informaţi de modificări în programul de operare a curselor, dacă acestea vor apărea.

Partidele au pus de sezatoare la Bacau

0 Comentarii

Alesii partidelor se reunesc in sedinta.
30 de aleşi locali şi regionali din Lituania, Estonia, Irlanda, Finlanda, Italia, Marea Britanie, Danemarca, Ungaria şi România vor fi prezenţi în Bacău, tema dezbaterilor fiind "Reformele regionale şi locale în Europa – învăţăminte".

Delegaţia va fi condusă de dna Flo Clucas, Preşedinta Grupului ALDE din CoR, membră în Consiliul Local al oraşului Liverpool, Marea Britanie.
Vor avea loc două sesiuni de dezbateri tematice.
 În prima sesiune se va discuta despre reformele regionale şi locale recente în Europa dar şi despre reforma pe care o pregătim în Romania şi mai precis aşteptările autorităţilor locale. Cea de-a doua sesiune se concentrează pe iniţiativa europeană a Parteneriatului Estic şi pe modul cum poate UE, prin programele sale, să sprijine respectarea autonomiei locale şi reformele în ţările partenere.
La reuniune au fost invitaţi deputaţi români şi europeni, Ionel Palăr, Cristian David, Ramona Mănescu şi dl Cristian Buşoi, cu care vor fi dezbătute aceste subiecte.
Întâlnirea va avea loc la Centru de Afaceri şi Expoziţii „Mircea Cancicov” în data de 27 mai 2011, începând cu ora 09.00.
Comitetul Regiunilor (CoR) este adunarea politică care oferă nivelurilor regional şi local posibilitatea de a-şi face auzită vocea în cadrul elaborării politicilor UE şi în cadrul legislaţiei UE. Tratatele obligă Comisia, Parlamentul şi Consiliul să consulte Comitetul Regiunilor de fiecare dată când se fac noi propuneri în domenii care afectează nivelurile local şi regional. CoR are 344 de membri din cele 27 de ţări ale UE şi activitatea sa este organizată în şase comisii diferite. Acestea examinează propuneri, dezbat şi discută în scopul elaborării avizelor oficiale privind chestiunile esentiale.
Delegaţia României la CoR este formată din 15 aleşi locali şi judeţeni. Primarul Bacăului, dl Romeo Stavarache, este membru în Biroul de conducere al CoR din 2010 şi de asemenea vicepreşedinte CEMR – Consiliul European al Municipalităţilor şi Regiunilor.

Asa se explica reuniunea de la Bacau...Oare cat ne costa Sezatoarea? Ghici ghicitoarea mea!

Pofta de cunoastere...

0 Comentarii
"Masurarea audientei intr-o lume digitala"este un eveniment pe care vi-l recomandam, se va tine in Bucuresti, Hotel Novotel in 27 mai 2011.
"Inner Game of Work", eveniment de coaching ce va include Conferinta de Coaching 2011, tot in 27 mai la hotel Capital Plaza ( de unde v-am prezentat imagini odata cu evenimentele SCAE);

A si inca un bonus pentru voi... tocmai  pentru ca la dumneavoastra stim ca conteaza...(cu toate ca in spatiul public romanesc valorizarea muncii este cvasi-inexistenta), evenimentul din 2 iunie, Hotel Novotel:  "Asteptarile angajatorilor versus pregatirea angajatilor" promite sa va aduca putina lumina.
E gratuita participarea, e organizat de Business Edu si se tine bineinteles in Bucuresti, asta cred ca s-a inteles! Pentru inscrieri: sorina.negoita@business-edu.ro

Lectura si scrierea pe lista de prioritati a dascalilor

0 Comentarii

Casa Corpului Didactic „Grigore Tabacaru” Bacău organizează programul de formare continuă, „Ritualul lecturii şi scrierii creative”, destinat cadrelor didactice din învăţământul preuniversitar, avizat de Ministerul Educaţiei şi coordonat de prof. Laura - Irina Gavriliu, de la Colegiul Naţional "Gheorghe Vrănceanu" Bacău şi de prof. Monalisa Gavriluţ , de la Şcoala cu Clasele I - VIII "Spiru Haret" Bacău.
Acesta va debuta sâmbătă, 28 mai 2011, ora 09.00, la Colegiul Naţional "Gheorghe Vrănceanu" Bacău, unde sunt aşteptate cadre didactice din zona Bacău.

Inaugurarea Centrului de Afaceri -unitate de ocrotire

0 Comentarii

Bacaul nostru se mai "imbogateste" cu ceva.
Joi, 26 mai 2011, la ora 12.00, va avea loc festivitatea de inaugurare a Incubatorului de Afaceri din cadrul Centrului de Afaceri şi ExpoziţiiMircea Cancicov”. Si acum urmeaza marea surpriza, Bacaul sta sa nasca ; Ce ? Mici business-uri.
Incubatorul e pregatit!
Incubatorul va găzdui, pentru următorii trei ani, 24 de IMM-uri aflate în primii ani de activitate. Acestea vor beneficia de birouri echipate şi mobilate, sprijin financiar şi servicii de consultanţă.
Alături de sprijinul logistic necesar demarării activității, Incubatorul ofera un mediu prielnic dezvoltării afacerilor, prin facilitarea activităţilor de networking, a transferului de know-how şi prin acordarea de sprijin în dezvoltarea de parteneriate. Procesul de selectie a firmelor incubate este in derulare. Programul este coordonat şi finanţat de Agenţia pentru Implementarea Proiectelor şi Programelor pentru IMM-uri (AIPPIMM) şi implementat de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (UNDP), în colaborare cu autorităţile locale, respectiv Primăria Municipiului Bacău. Obiectivele programului sunt dezvoltarea spiritului antreprenorial, dezvoltarea sectorului întreprinderilor mici şi mijlocii din România, şi scăderea şomajului. Perioada de incubare în afaceri este de 3 ani, plus 2 ani monitorizare post-incubare. Ca si cum ai proteja niste copii prematuri...Atentia si grija, sporite.

„Datorită acestui program care se derulează la Incubatorul de Afaceri din cadrul Centrului de Afaceri şi Expoziţii „Mircea Cancicov” IMM-urile din Bacău, şi nu numai, vor beneficia de un suport substanţial. Prin implementarea acestui Program acordăm un sprijin concret pentru dezvoltarea şi dinamizarea mediului de afaceri”, Romeo Stavarache, primarul Municipiului Bacău.

Protectia Copilului Bacau bate palma cu ambasadorii Angliei

0 Comentarii

Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Bacau (DGASPC), reprezentata prin directorul general, Sorin Brasoveanu, a avut onoarea de a fi prezenta miercuri, 25 mai, la receptia oficiala ce a avut loc la resedinta ambasadorului Marii Britanii la Bucuresti, Martin Harris, cu ocazia lansarii unui proiect de anvergura ce are drept scop continuarea procesului de dezinstitutionalizare in domeniul protectiei copilului. Hope and Homes for Children Romania (HHC) si ARK. sunt doua ONG-uri partenere, ce vor sprijini prin implicare.
Onoarea de a fi invitati la acest eveniment este cu atat mai mare cu cat, alaturi de DGASPC Bacau, au fost reprezentate Directiile de Asistenta Sociala din doar alte doua judete, Alba si Maramures, deopotriva parteneri si beneficiari ai colaborarii cu ONG –urile din Marea Britanie.
Gratie colaborarii cu Fundatia Hope and Homes for Children, procesul de dezinstitutionalizare in judetul Bacau se afla intr-o etapa finala, dezinstitutionalizarea insemnand activitati de preventie, sprijinirea familiilor aflate in situatii de risc, sprijinirea comunitatilor, iar pentru aceia dintre copii pentru care nu au fost identificate alte solutii, crearea de alternative de tip familial (casute de tip familial) si transferarea copiilor in aceste casute.
Ma onoreaza invitatia pe care am primit-o de la Excelenta Sa, ambasadorul Martin Harris, colaborarea noastra cu Marea Britanie devenind deja o traditie. Judetul Bacau a fost in perioada 1993-1997 judet pilot in domeniul protectiei copilului si, de atunci si pana in prezent, am avut o colaborare permanenta cu ONG-urile din Marea Britanie.
Ne bucura si ne obliga in acelasi timp, faptul ca seriozitatea si deschiderea de care am dat dovada au fost si sint apreciate. Aprecierile primite nu inseamna altceva decat crearea de noi oportunitati pentru toti copiii judetului nostru. La receptia de miercuri am avut ocazia sa le multumesc personal tuturor celor care ne-au fost parteneri si finantatori pentru multe dintre proiectele destinate imbunatatirii vietii copiilor dar consider ca niciodata nu e prea mult sa le reiteram si sa-i asiguram de intreg respectul nostru pe toti aceia care au fost si ne sunt un real sprijin, care participa la tot ceea ce inseamna un proiect destinat copiilor mai putin favorizati de soarta”, Sorin Brasoveanu, director general DGASPC Bacau.
Ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti, Martin Harris, a raspuns invitatiei primite din partea directorului general al DGASPC, aceea de a vizita cat de curand proiectele implementate in judetul Bacau.

Party in Club Berlin

0 Comentarii

Club Berlin te asteapta sambata 28 mai la un super party dedicat exclusiv femeilor: Ladies Night. Cele mai hot animatoare, cea mai buna muzica te asteapta in Club Berlin.
Pret bilet pentru baieti: 10 lei
Pentru fete intrarea este libera.

25 mai 2011

Norul vulcanic nu afecteaza Romania

0 Comentarii

Norul vulcanic din Islanda nu va ''poposi'' in tara noastra, asa cum s-a intamplat cu ceva timp in urma, cu celalalt... am scapat! E loc de alte probleme sau ingrijorari...

Ministerul Mediului şi Pădurilor a primit date de ultimă oră privind evoluţia norului de cenuşă produs de erupţia vulcanului activ Grimsvötn din sud-estul Islandei.
În conformitate cu ultima actualizare a prognozei elaborate de London Volcanic Ash Advisory (Centru internaţional de avertizare pentru aviaţie, privind cenuşa vulcanică), pâna in data de 26 mai ora 9 norul de cenuşă vulcanică nu va fi prezent deasupra zonei geografice a României.
Institutul de Meteorologie din Islanda a confirmat faptul că emisia de cenuşă vulcanică s-a întrerupt. Ca urmare, în următoarele 24 de ore nu se vor înregistra depăşiri ale valorilor maxime admise ale concentraţiilor de poluanţi datorate norului de cenuşă vulcanică, pe teritoriul României.
Ministerul Mediului şi Pădurilor monitorizează permanent prin Administraţia
Naţională de Meteorologie şi Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului atât traiectoria
norului de cenuşă, cât şi concentraţia particulelor în aerul ambiental.
Asa ca, bacauani nu va agitati ca suntem la adapost!

Atentie la norul vulcanic!

0 Comentarii

Se pare ca norul vulcanic perturba traficul aerian de pe tot Globul. Ministerul Afacerilor Externe atenţionează cetăţenii români că, în perioada următoare, ca traficul aerian european poate suferi unele restricţii, din cauza norului de cenuşă provocat de vulcanul Grimsvötn.

Astfel, în Germania aeroportul din Berlin a fost închis în cursul dimineţii de 25 mai 2011. Autoritatea germană de siguranţă aeriană estimează că până la sfârşitul zilei, aeroportul va fi redeschis traficului aerian. De asemenea, în Irlanda, companiile Ryanair şi AerLingus şi-au suspendat zborurile cu destinaţia Scoţia.
Evoluţia situaţiei privind restricţiile aeriene depinde de condiţiile meteorologice din următoarea perioadă.
În prezent, nu exista restricţii aeriene in Islanda, Groenlanda, Insulele Feroe, Danemarca şi Norvegia. Totodată, traficul aerian din Regatul Tarilor de Jos şi Suedia este deschis traficului intern şi internaţional. Cu toate acestea, autorităţile aeroportuare din cele două state avertizează ca pot exista întârzieri/anulări de zboruri.
În acest sens, în perioada următoare, pentru a evita situaţiile neplăcute care pot interveni pe parcursul călătoriilor în străinătate, MAE recomandă cetăţenilor români să contacteze, în prealabil, compania de unde şi-au procurat biletul de transport, pentru a verifica dacă orarul de zbor a suferit modificări.

S-a deschis sezonul la EVENTS 2011

0 Comentarii
In cadrul Galeriei Designerilor Romani din magazinul Cocor- Bucuresti designerul iesian Cristina Nichita si-a lansat colectia de tinute speciale create pentru evenimente.

In seara zilei de 19.04.2011 am fost prezenti pentru dumneavoastra la Cocor, incepand cu ora 19.00 la evenimentul FASHION SHOW- EVENTS 2011, in compania unor figuri notabile din show-biz: Cristi Brancu cu sotia, Dana Savuica, Tora Vasilescu si ziaristi de la publicatii recunoscute, preocupate de monden si lifestyle, gen  Tango, etc , femei de afaceri preocupate de stil.
Spectacolul de moda a adus pe podium si vedete autohtone, Laura Cosoi fiind invitata acestei editii. Intreaga prezentare de moda a fost transmisa live pe ecranele mediafatadei COCOR.

Realizata in colaborare cu designerul George Hojbota, colectia readuce in prim plan o silueta fluida, o imagine naturala, o prezenta subtila si relaxata, senzuala, sexi. Colectia s-a dorit a fi una evolutiva, ce marcheaza o noua viziune asupra luxului si a elegantei urbane, departe de rigoarea cliseelor clasice. Colectia a fost completata de linia de incaltaminte PAPUCEI, un brand tot de prin partile Moldovei, aspect ce ma face foarte mandra, a caror produse le puteti vizualiza pe www. papucei.ro.
 
Cristina Nichita detine brandul NICHI si isi vinde colectiile business-elegant prin 12 magazine proprii in toata tara.
Seara s-a incheiat cu un pahar de sampanie oferit de designer, impreuna cu frumoase suveniruri, de un rafinament studiat, accesorii marca CRISTINA NICHITA...
O seara speciala, chiar daca afara ploua, o seara de rafinament unde calitatea si finetea detaliilor parca se gaseau  in contrast cu timpul prezent!